Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Homeopatska kontrola? Ali ima smisel, če težav ni več?

Homeopatska kontrola? Ali ima smisel, če težav ni več?

Spoštovani,

Imam vprašanje in prosim za vaše mnenje.

Pred nekaj meseci sem bil pri homeopatinji, ker sem imel pred tem zadnje leto velike težave z anksioznostjo. Stiskalo me je v prsih, težko sem dihal, ponoči sem se zbujal … antidepresivov nisem želel jemati. Od pregleda pri njej ne uporabljam nobenih homeopatskih zdravil in kljub temu nimam kakšnih izrazitejših težav.

Ob pregledu mi je sicer dala neke kroglice, ki naj bi jih jemal po potrebi, če bi imel težave s stiskanjem v prsih in občutek dušenja. Vzel sem jih samo nekajkrat na začetku, sedaj pa že dolgo ne.

Glede na navedeno in na dejstvo, da težave nimam več, se mi zdi nesmiselno, da bi šel na kontrolo, da bi tratil njen in moj čas …

Ali mislite, da bi bilo kljub temu dobro, da grem?

Pozdravljeni,

Zanimivo vprašanje ste postavili.

Kot razumem, ste bili na pregledu pri homeopatinji, kjer ste dobili zdravilo in ga nekajkrat tudi vzeli. Po njem so se težave umirile in zdravila kasneje niste več potrebovali. Lepo! Kot kaže, je bilo za vas izbrano pravo zdravilo, ki vam je uspešno pomagalo. Takih odzivov smo v homeopatiji vedno veseli.

Način jemanja zdravil v homeopatiji se nekoliko razlikuje od tistega v uradni medicini. Zdravila uradne medicine (z drugim imenom alopatska zdravila) je potrebno zlasti pri kroničnih težavah, kot so vaše tudi bile, jemati redno, vsakodnevno ali tudi večkrat na dan, in če prekinete z jemanjem, se simptomi pogosto povrnejo. Bolezen se namreč ne pozdravi, ampak se le zabrišejo ali začasno umirijo simptomi bolezni. V homeopatiji je drugače. Zdravilo po zaužitju deluje še daljši čas, lahko dneve, mesece in celo leta, čeprav ste ga že prenehali jemati.

In zdaj drugi del vašega vprašanja, torej, zakaj na kontrolo, če pa ste zdaj že brez težav? Homeopati glede kontrol zelo dobro vemo, zakaj jih priporočamo ter kdaj. Ob kontroli je namreč potrebno preveriti odziv organizma na zdravilo v celoti in natančno analizirati, kaj se je dogajalo v času od prejšnje obravnave, saj tako lahko razmišljamo o tem, kako bo šlo z zdravjem naprej. Včasih je potrebno še kakšno zdravilo za dokončanje zdravljenja, morda ne takoj, ampak nekoliko kasneje. Potrebno je razmisliti o morebitnih ponovitvah zdravila in še o marsičem. Nenazadnje je za homeopata vaša povratna informacija tudi koristna za njegovo nadaljnje delo. Zato vam vsekakor svetujem, da se kontrole udeležite.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: mojca.lombardo@zdravstveno-svetovanje.si
Chat

New Report

Close