Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Homeopatija pri ugrizu klopa, preprečevanje borelioze

Homeopatija pri ugrizu klopa, preprečevanje borelioze

Pozdravljeni,

najprej pohvala za vaše odgovore, z velikim zanimanjem občasno prebiram ta forum.

Za začetek naj povem, da sem že nekaj časa (nekaj let) naročena na novice pri Joette Calabrese (tudi predavateljica pri Weston A. Price, če vam to kaj pove), zanimiv način pisanja in odnos do homeopatije, ljudi, živali, zdravja ima… skratka, zanimivo. In danes je bilo v nabiralniku novo sporočilo… o lymski boreliozi.

Kakšno naključje. Točno pred enim tedno je hčerka imela klopa, mislimo, da smo ga odkrili in odstranili še isti dan, torej v roku nekaj ur. Zdaj s strahom opazujemo mesto okrog ugriza.

In potem danes sporočilo od Joette, o lymski boreliozi.

Zdaj pa me seveda zanima kaj vi menite o napotkih oz napisanem protokolu:
http://joettecalabrese.com/blog/protocol-lyme-disease-using-homeopathy/?inf_contact_key=c97ccea5b14668f8a32662d89412a11204ccf1b3e3819fa9e46573ff34b1988a

oziroma skopirano v priponki, če strani ne bo odprlo.

Na lastno pest tega ne bi upoštevala, le zanima me na splošno, koliko je ‘nevarno’ držat se takih navodil. V prispevku jasno piše, da ne govori o zastaranih okužbah in se je v takih primerih potrebno obrniti na izkušenega homeopata.

Hvala za vaš čas in lep pozdrav,
jesen

Pozdravljeni,
Joette svetuje veliko in obširno. Njeno področje je t.i. klinična homeopatija, za katero je značilno, da za določene specifične indikacije po diagnozah konvencionalne medicine predlaga eno, dve ali še kaj več homeopatskih zdravil. Klinična “homeopatija” je v osnovi velika poenostavitev klasične homeopatije in njenih zakonitosti. Najbolj bode v oči njeno zanemarjanje najpomembnejšega načela, to je individualno predpisovanje. 50 ljudi z isto diagnozo konvencionalne medicine lahko v praksi potrebuje 50 različnih homeopatskih zdravil in ne eno do pet, kar počne klinična “homeopatija”. V zgodovini je homeopatija v zahodni Evropi pred nekako sto leti skoraj izginila, kar se je tedaj zelo uveljavila prav ta “klinična homeopatija” in imela kot logično posledico zelo slabe terapevtske uspehe in ker laiki ne ločijo homeopatije od “homeopatije”, se je med ljudmi tedaj razširil glas, da je homeopatija en larifari in da ne učinkuje. Ta še danes močno odmeva.
Seveda pa klinična “homeopatija” ima svoje izvore v pristni homeopatiji in velikokrat njena priporočila precej dobro delujejo v praksi. Zato je ni povsem za ignorirati, tudi izkušeni homeopati se je kdaj poslužimo, posebej, kadar so nasveti dobro preskušeni v praksi. Tako je ledum znano kot odlično zdravilo za vse vbodne rane, pa naj bo vzrok žebelj, šivanka ali insekt. Tako da tudi jaz pri vbodih klopa priporočam ledum v potenci C30 dva dni trikrat dnevno pet granulc. Priporočam še pozorno opazovanje in čimprejšnjo odstranitev klopa, vsaj v 24 urah. Odstranitev naj bo netravmatska, vedno v praksi deluje nežno masiranje klopa v obratni smeri od urinega kazalca, dokler klop ne spusti, nato očiščenje vbodnega mesta z vsaj 70% alkoholom. Pri tem postopku v kombinaciji z Ledum 30 dva dni 3x dnevno nisem še nikoli naletel na pojav erithema migrans. Prepričan sem tudi, da omenjeni postopek tudi zelo dobro ščiti pred pojavom klopnega meningoencefalitisa.
Aurum arsenicosum in nozodo borelioze ne bi priporočal, ker sta slabo preskušeni zdravili.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za odgovor!

Od ugriza je že skoraj 14 dni in me zanima ali je prepozno za uporabo leduma? Prosim za odgovor!

To, da Joette predlaga/kombinira več zdravil, pa sem opazila. Zanimivo mi jo je brat.

Hvala in lepo pozdravjeni,
jesen

Pozdravljeni,
načeloma je precej pozno, nič pa ne bo škodilo, če vzamete.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni.
Ali je ok tudi ledum 9 ch?
Tako potenco mi je dal lekarnar.
Zelela sem kupiti ledum za otroka (stara 4 let in 8 let), ravno za primere klopa ali pa ran v kontaktu z zemljo, rjo za preprečiti kakšne komplikacije (npr.tetanus).
Ali je v redu ledum 9 ch?
Hvala,
Lp,
S.

Pozdravljeni,
bo v redu, lahko pa da ste ene 3 odmerke na 12 ur.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Zdravo.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
S.

New Report

Close