Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Homeopatija pri prenehanju dojenja

Homeopatija pri prenehanju dojenja

Pozdravljeni,

zanima me, ali obstajajo kake homeopatske kroglice za prenehanje dojenja ali vsaj za zmanjšanje količine mleka. Rada bi namreč prenehala dojiti, mleka pa je več kot preveč.

Hvala in lep pozdrav,

Mateja

Spoštovani,
nič ni boljšega kot naravno postopno zmanjševanje dojenja. V 3 tednih se da čisto naravno, brez vsakršnih takšnih ali drugačnih (tudi homeopatskih) zdravil prenehati dojiti. Dojke namreč delujejo po principu ponudbe in povpraševanja. Če je nekaj časa manj “povpraševanja”, se začne tvoriti tudi manj mleka. Tako je potrebno postopno opuščati ali zmanjševati posamezne obroke in produkcija mleka lepo sledi manjšanju dojenja.
Vsem tistim, ki morajo zaradi objektivnih razlogov zelo hitro nehati dojiti ali pa imajo res enostavno preveč mleka (teh je manj kot 1%), pa pri prenehanju dojenja lahko pomaga homeopatsko zdravilo Lac caninum, ki ga je treba jemati v potenci C4 ali D4 3x dnevno eno kroglico 14 dni, več pa nikakor ne brez posveta z zdravnikom homeopatom.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,
tudi jaz imam vprašanje v zvezi s prenehanjem dojenja. Jaz sicer ne dojim več, ampak črpam mleko že dobrih 7 mesecev. Črpati sem začela, ker se otrok v prvih treh mesecih ni dobro dojil in sem posledično dobila mastitis pri njegovih 3 mesecih. Po tem sem začela črpati in se mastitis ni več ponovil, sem pa ves čas po malem imela oz. imam težave z dojkami (zbadajoče bolečine v dojkah, trde dojke, boleče in razpokane bradavice). Sedaj črpam na 3-4 ure. Otrok je zdaj star 10 mesecev in mojega mleka podnevi noče več piti in raje je gosto hrano, ponoči pa ga še pije. Zdaj si delam zalogo mleka v zmrzovalniku za čas, ko bom nehala črpati. Popolnoma bi rada prenahala črpati do konca avgusta, saj me potem čaka povratek na delo.
Obrnila bi se na svojo homeopatinjo, a ni dosegljiva do oktobra, zato prosim za vaš nasvet.
Na zadnjem posvetu mi je svetovala za ta namen Pulastillo, Bryonio in Phytolacco, naj izberem zdravilo glede na simptome, ki se bodo pojavili.

Zdaj se že 14 dni trudim počasi skrajševati čas črpanja, a količina načrpanega mleka se mi ne zmanjša.
Najprej sem črpala 30 minut, zdaj sem na 20 minutah. Ko sem začela skrajševati čas, sem dobila bolečine v dojkah in bradavicah, bolečine so se mi širile v pazduhe, zato sem začela jemati Phytolacco C30 3x na dan. Ta mi je pomagala že pri mastitisu, ko sem imela tudi take simptome. Po enem tednu je zdaj bolje, a količina mleka se mi je še malo povečala glede na prej kljub krajšemu času črpanja.
V eni od vaših tem sem ravno prebrala, da Phytolacca lahko poveča količino nastalega mleka.

Zdaj berem, da bi za zmanjšanje lahko pomagal Lac canium, kot pišete tudi vi zgoraj.
Zanima me, ali hkrati ob njegovem jemanju lahko nadaljujem s črpanjem mleka in s postopnim skrajševanjem časa črpanja.
Kaj naj storim, če se bodo spet pojavile težave z dojkami (bolečine, trde dojke)? Ali naj v tem primeru preneham z jemanjem tega zdravila?

Hvala za vaš odgovor in nasvet,
lep pozdrav.

Pozdravljeni,
se opravičujem za pozen odgovor, sem na dopustu in imam redko dostop do interneta (namenoma, sicer to ne bi bil dopust, kajneda?)
Torej, res priporočam, da poskusite z Lac caninum, važno pa je, da jemljete nizke potence, kot pisano zgoraj. Včasih je ves hec v potenci, morda bi tudi Phyt. delovala drugače, če bi vzeli nizko potenco. Upam, da C4 (šlo bi tudi še C6) imajo v naših lekarnah, drugače pa je pametno itit nabaviti zdravilo v Avstrijo ali Italijo.
Seveda lahko hkrati z jemanjem zmanjšujete količino načrpanega mleka, to je sploh zelo priporočljivo. Paziti morate, da stopate po ozki poti med čimbolj polnimi prsmi (in čim manj načrpanega mleka) ter po drugi strani ne preveč napolnjenimi, če ste nagnjeni k mastitisom.
Če bodo dojke zatrdele, vseeno vztrajajte z zdravilom vsaj kakšen teden, če pa bodo močno boleče, pa raje nehajte prej. Sporočite izid.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,

v tretjem mesecu dojenja se je dojencica zelo malo zredila, zato sem se obrnila na famacevtko, da bi mi svetovala homeopatske granule, ki bi pomagalee pri povečevanju količine mleka. Pred tem mi je pediatrinja kar veselo napisala tablete Tametil, ki jih po prebranih navodilih za uorabo nisem želeela jemati.

Farmacevtka mi je omenila kombinacijo dveh pripravkov, ker pa drugega ni imela, mi je prodala samo Lac caninum 5ch, ki bi ga naj uzivala 3 granule 5x na dan. Nekaj dni sem ga jemala, vendar mi je bilo sumljivo da bi bil enak ucinek kot pri kombinaciji obeh pripravkov, zato sem ga prenehala jemati… Zdelo se mi je tudi da je dojencica se bolj nemirna…. Sedaj pa tu berem da naj bi se Lac caninum uporabljal za zmanjševanje količine mleka?

Zanima me tudi ali menite da je dovolj varno da kupujemo in doziramo pripravke kar pri farmacvtih, ali menite da bi se pred vsakim uzivanjem morali posvetovati z zdravnikom homeopatom?

Občasno sem namreč kupila granule in jih uzivala v skladu z navodili, nimam slabih izkušenj, vseeno pa me zanima ali menite da je to sploh lahko varno?

Hvala za odgovor, lep pozdrav!

Mojca

Pozdravljeni,
pomanjkljivo homeopatsko znanje prenekaterih magistrov farmacije pri nas je problem, ki bi lahko bil večji, kot v resnici je. Namreč, homeopatija je precej hvaležna metoda in odpušča mnoge napake. V praksi se tako ob napačnem zdravilu običajno pri bolniku ne zgodi nič posebnega, to pa je zaradi narave učinkovanja homeopatskih zdravil, ki ne zaresonirajo z organizmom, ki nanje ni občutljiv. Ne odpušča pa sistematičnega nepravilnega zdravljenja, kjer se lahko zdravje kar pošteno skrha, če se premalo poučeni polprofesionalci igrajo homeopatsko zdravljenje.
Enkratni predpisi, ki včasih dobro učinkujejo, v večini primerov tako ne naredijo nič slabega. Bralcem tega foruma odsvetujem, da zaupajo zdravljenje kompleksnih kroničnih težav farmacevtom z zelo pomanjkljivim homeopatskim znanjem. Večinoma jih lahko prepoznajo po časovno zelo kratkih pregledih (dober homeopatski prvi pregled naj bi trajal vsaj eno uro) ter predpisih, kjer svetujejo jemanje večih različnih homeopatskiih zdravil v enem obdobju oz. predpisujejo t.i. kompozitna zdravila, kjer je v eni kroglici zmešanih več različnih homoepatskih zdravil (teh zdravil se v Sloveniji ne da kupiti).
Lac-c ima specifično afiniteto do mlečne žleze in lahko dejansko deluje nanjo stimulativno ali supresivno. V višjih potencah ponavadi bolj supresivno, v nižjih stimulativno. Za pavšalne predpise bi prej priporočil koprivo oz. Urtico urens v nizki potenci, npr. C6, ta velikokrat pomaga k večji produkciji mleka, sicer pa kot vedno tudi k temu problemu pristopamo celostno z upoštevanjem stanja in simptomatike celotnega organizma. Dodajam še to, da kljub temu velikokrat ne uspemo izboljšati delovanje mlečne žleze. Bržkone gre za močan vpliv genetike in relativno kratek čas, saj za bistvene premiki v kroničnih strukturah ponavadi potrebujemo več mesecev.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close