Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Homeopatija in uši

Homeopatija in uši

Pozdravljeni,

Sem obiskovalka vaših prvih predavanj v Ljubljani in komaj čakam še na kakšna nadaljevalna. Hvaležna sem vam za vse znanje, ki ste ga nam predali in uspešno ga uporabljam. Vedno prvo pomislim na homeopatijo (seveda pri enostavnih obolenjih mojih hčerki in sebe).
Imam vprašanje, ki je mogoče nenavadno ampak vseeno.
Bi se dalo z homeopatijo vplivat na dovzetnost otrok na ušivost – kot nekakšna preventiva v obdobju, ko je ta nadloga v največjem razcvetu; vem da se homeopatija ne uporablja za preventivo, zato sem močno v dvomih, da bi ta problem lahko reševali homeopatsko. Vendar sem v povezavi z ušivostjo zasledila homeopatsko zdravilo Staphysagria. Imate mogoče vi kakšno izkušnjo s tem problemom oziroma nasvet, ki bi ga lahko delili.

Hvala že v naprej in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
V repertoriju obstaja 23 zdravil, ki jih lahko uporabimo pri ušivosti, staphisagria med njimi zelo močna v 3 stopnji. Če se ušivost pri posamezniku ponavlja, se je smiselno polotiti zdravljenja s homeopatijo in izbrati eno od teh 23 zdravil po konstitucijskem vzorcu.
Preventivne homeopatije ponavadi ne zagovarjam. Če vas pa zadeva skrbi, raztopite nekaj kroglic staphisagrie D2 v 2 dcl vode v razprišilniku (npr tistim za rože, čistila) in med epidemijo vsako jutro zelo malo poškropite z njo otroka po laseh.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close