Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Homeopatija in menstruacija

Homeopatija in menstruacija

Pozdravljeni

Nekje sem zasledila, da je lahko homeopatsko zdravljenje moteno, če se zdravilo začne uživati tik pred menstruacijo, je to res?

Homeopatske kroglice sem jemala 8 dni, zdaj jih kak teden ne jemljem več. Rezultata ali kake spremembe ne opažam, razen vsakodnevne utrujenosti (ki jo pripisujem osdotnosti kofeina).

Je možno, da je zdravilo sicer pravo, a ni delovalo zaradi nastopa menstruacije?

Pozdravljeni,
vzeti zdravilo tik pred menstruacijo res ni priporočljivo, ker lahko menstruacija nekoliko antidotira samo delovanje zdravila. To dejstvo pa drži samo, če se zdravilo jemlje dan do dva. Če pa se zdravilo jemlje dlje časa, kot je to v vašem primeru, in se tako jemanje zdravila potegne v menstrualne dni ali še čez, antidota ne more biti.
Pri zdravljenju kroničnih motenj tudi pravo izbrano zdravilo praviloma potrebuje nekaj tednov, da se pokažejo prvi zdravilni učinki, tako da svetujem še malo potrpežljivosti.Če na kontrolnem pregledu ne bo nobenih sprememb, pa bo homeopat poiskal bolj primerno zdravilo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za hiter odgovor.

Zanima me še to- na podlagi česa zdravnik določi čas jemanja zdravila? Ali bi zdravilo bolj delovalo, če bi ga jemala dlje časa? Oz. je možno, da dobim premajhno (premal časa) dozo zdravila, zato ne deluje?
Jemala sem ga 8 dni (2 krogljici sem imela za 2 dni- požirek 3x dnevno), prijateljica je šla k istemu homeopatu zaradi istih simptomov (seveda je bila celostna slika drugačna), pa je dobila zdravilo za 18 dni in ji je pozitivno delovalo že v 1. tednu.
Zdi se mi, da pri meni ni nobenih sprememb.. No, mogoče moram dati času čas (je minilo šele 17 dni od začetka mojega zdravljena)

Pa še to- koliko časa naj bi se izogibala zobozdravniku- je po preteklih 5 tednih, ko zdravilo po zaključku jemanja še deluje, prehitro za zobni pregled?
Naslednji teden imam komplet ginekološki pregled- je to tudi kakšen antidot?

Najlepša hvala, super ste!

🙂

Kako dolgo se naj zdravilo jemlje, je s pravili homeopatske teorije precej ohlapno določeno, zaradi večih razlogov, nenazadnje to tudi ni tako važno, pravo zdravilo deluje tudi, če se ga jemlje malo časa. Načeloma presodimo, kako trdovratna se nam zdi, da bo bolezen, in trdovratnejše zahtevajo dolgotrajnejše jemanje zdravil. Zelo pa je tudi odvisno od izbrane potence zdravila. Nižje potence dajemo dalj časa kot visoke.
Vsaj kak mesec mora miniti pri kroničnih motnjah, preden lahko obupujemo, da ni nobenih sprememb na bolje.
Sami pregledi pri zobozdravniku in ginekologu niso antidot, če pa se pri teh pregledih opravljajo boleči posegi, so lahko antidot.
Izogibanje antidotom velja do končne ozdravitve in ne samo nekaj tednov po začetku zdravljenja.

TOrej, še vedno stiskamo pesti, da ste dobili pravo zdravilo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdrav!

Zdravilo, ki sem ga jemala 7 dni, sem dobila 2 dni pred menstruacijo, ki je trajala 5 dni. To sem homeopatu pozabila povedati (da dobim M čez 2 dni).

Zdaj je minil mesec dni od prvega dne zdravljenja in ne opažam nobenih sprememb.

Mislite, da je smiselno, da pokličem homeopata, čeprav je rekel, naj se oglasim tik pred septembrom (avgusta je na dopustu) oz. je možno, da mi zdravilo ponovi ali zamenja pred septembrom?

Pozdravljeni,
menstruacija v tem primeru zagotovo ni antidot. Počakajte še kakih 10 dni, če v tem času ne bo sprememb, lahko kontaktirate homeopata, potem bo on presodil, ali je smiselno se takoj dobiti ali še počakati.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

14 letni hčeri ne delajo hormoni, nima menstruacije, ne rastejo ji dojke.. homeopat ji je dal kalium phosphoricum, pulsatilla in natrum muraticum. po 2 mesecih jemanja je dobila prvo menstruacijo, zdaj še kar jemlje zdravila, mimo je že mesec in pol pa zopet ni menstruacije? Ginekološki pregled pa je ok. Kaj naprej?

Pozdravljeni,
to vprašanje morate postaviti vašemu “homeopatu”. Sam nikoli ne predpišem več kot enega zdravila naenkrat, ravno zaradi tega, ker v takih primerih potem ne vem, kaj in kako naprej, kadar predpišem enega, pa vedno vem. On očitno ima to znanje in vam bo lahko svetoval. Vsakršna zdravila, tudi homeopatska, moramo jemati samo tolik časa, kot je to potrebno in nič dlje, sicer lahko situacijo poslabšajo. Če še vedno jemljete zdravila, morate sploh kontaktirati zdravilca, kako naprej.
Preberite si kakšen post na temo homeopatskega zdravljenja po klasičnem principu in problemih, ki lahko nastanejo, kadar se jih ne držimo, na tem forumu jih je kar nekaj.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni!

Danes naj bi začela z jemanjem 8-dnevnega homeopatskega zdravila, pa sem svojega homeopata pozabila vprašati, če ima menstruacija kak vpliv- namreč dobila sem jo danes oz. je blaga, jutri se za par dni “zares začne” (poznam svoj ciklus).
Svetujete, naj počakam, da M mine ali lahko kar začnem z jemanjem zdravila? Nekje sem prebrala, da je bolje, če je izven menstrualnih dni.. Bolečin ob M pa sicer nimam.

Hvala za odgovor!

Nika

Pozdravljeni.
Če se zelo ne mudi, je pametneje počakati, da se krvavitev ustavi in potem začeti z zdravilom.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close