Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija homeopatija :)

homeopatija :)

Vrba, a niste vi homeopatinja?

🙂
ne, jaz nisem homeopatinja…
sem ze nekje napisala – na drugem mestu, no, pa bom se enkrat tule:))))

Uradni zdravilci v Nemciji (Heilpraktiki) se ucijo vsi najprej medicino (ker nekateri ne pridejo iz medicinskega poklica), t.j. anatomijo, fiziologijo, patologijo, higieno, zakonodajo…predvsem tudi vse tisto, cesar ne smemo delati;) S tem je zagotovljena odgovornost. .. Potem ko se naredi teoreticen in prakticen izpit, potem si lahko vsak izbere, kaj bo delal, kaj se bo sel ucit naprej (ali pa je slo po obratnem vrstnem redu). Nekateri gredo se 2 leti za klasicno homeopatijo, drugi za akupunkturo, psihologijo… za druge metode ni potrebno toliko ucenja… Kdor dela samo eno metodo, nima mnogo moznosti pomagati, npr. samo pri homeopatiji bi bila jaz zelo zmedena, ko se bi slo za hude bolecine. Ne morem pa si ravno predstavljat zdravljenje kronicnih bolezni brez homeopatije.

Bom poskusila se takole povedat. jaz sem heilpraktik in lahko delam homeopatijo (delam samo tisto kar znam; ali vsaj vem kam pogledat, ali posljem naprej:)
en izucen homeopat pa niti ne sme delat homeopatije, ce ni heilpraktik. Ja, to ni bila pismena napaka, to je tukaj tako;)

Ne, g. Petra, sigurno se ne rece tako :))))) Ne vem kaj misli Vasa znanka. Ker potencirajo se samo posamezne snovi. bi morala iskat kako se katere rastlince imenujejo slovensko ali latinsko… Pa itak tule ne smem nicesar ugibat ali sklepat, da ne bi jutri leteli vsi v apoteko; v knjigi pa bom konkretno navedla pri kateri vrsti raka pridejo katera sredstva v postev…

Pa spet ni bilo danes casa za odgovarjanje poste.
Sory, Tina 🙂 bom jutri rano zjutraj – uh… popravljam: danes, saj je ze pol dve ura…
lahko noc:)

g. Petra 🙂
vcasih so tako zgodne dnevne ali tako pozne nocne ure, da povem vse drugo, tisto kar pa naj bi, pa izpustim.

Naj dodam: jaz ne poznam in mislim, da ne moremo imenovati “homeopatske citostatike”. V stvari se rak zdravi s tistimi snovmi, ki raka tudi povzrocijo (po principu podobnosti). Ampak v klasicni homeopatiji so to vedno posamezne snovi. V moderni homeopatiji pa imajo seveda tudi sredstva narejena iz malignega tkiva (npr. dojke)

In kakor je to tudi pri drugih metodah, ki pomagajo – da lahko skodijo, tako je tudi pri homeopatskih sredstvih.
Kaj pa se zgodi, ce se kdo sam zdravi s homeopatijo in/oz. ima nekdo nepravilno homeopatsko sredstvo in se bolezen poslabsa, pacient pa to zamenja s prvo reakcijo in v tej paniki vzame se vecjo dozo, se bolj pogosto… pri dolocenih potencah in rakotvornih snoveh… je to lahko kar nevarno. Manj nevarno je pri kaksni belladoni, kjer obstoja vsaj antidot (protisredstvo).
Ce pa boste zvedela, kaj je ona znanka mislila, pa mi napisite – ste me naredili radovedno:)
LP

New Report

Close