Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija homeopatija

homeopatija

Pozdravljeni!

Že vrsto let imam probleme s kožo na rokah, ki jo ves čas pod nadzorom dermatologa zdravim v glavnem z različnimi vrstami kortikosterodov. Končne diagnoze še vedno nimam postavljene, saj mi ves čas od kar obiskujem dermatologa ni uspelo, da bi mi naredil ustrezne preiskave. Moja tegoba ima namreč preveč potencialnih vzrokov, kateih odkrivanje pa je po mnenju zdravnika predrago, saj niti odkriti vzrok ne bo odpravil težav.
Zanima me Vaše mišljene o zdravljenju kožnih sprememb s homeopatijo, ki si kljub temu, da pri nas ni priznana vendarle vedno bolj utira pot.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovana Tanja!

Homeopatija v Sloveniji ni povsem nepriznana, strinjam pa se, da sta tako strokovna kot laična znanost do nje bolj zadržani kot v nekaterih drugih državah.
Medicina obravnava homeopatijo kot alternativno obliko zdravljenja. To pomeni, da homeopatske metode niso priznane kot medicinsko dokazano zdravljenje, vendar pa imajo lahko določene pozitivne učinke, zlasti v smislu lajšanja težav ob sicer korektno predpisani medicinski terapiji. V tem oziru s homeopatijo ni nič narobe, lahko je celo v pomoč.
Problematične pa so zlorabe homeopatije. Gre za primere, ko homeopatske metode zavračajo medicinsko priznano zdravljenje in ga hočejo nadomestiti z alternativnim, ali ko so homeopatske metode po izsledkih medicinske stroke celo že same po sebi škodljive.
V dermatologiji velja isto: homeopatija ne nadomešča priznane dermatološke terapije. Če pa bolniku olajša težave, se lahko učinek dermatološke terapije izboljša. Nikakor pa se ne strinjam, da bi predpisano dermatološko terapijo opustili in jo nadomestili s homeopatsko!

New Report

Close