Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Homeopat

Homeopat

Zanima me ali je kdo od vas poskusil z homeopatom in njihovimi zdravili?
Namreč jaz sem in morem rečt, da sem pozitivno presenečena…

Oj Karmy, nisem še poskusila, čeprav me mika. Daj napiši še kaj več o tem, prosim. No, jaz niti ne vem, kje bi ga lahko “našla”…..

Lp, enaMB

No pa, da malo napišem… MS se me drži od mojega 20 leta – kar pomeni, da jo imam 5 let. Hudih težav nisem imela razen 2 rahla zagona, ki sta me poslala na komisijo za terapijo avonex.
Pred 6 meseci pa sem opazila, da mi leva noga malo nagaja.Ko se utrujena -recimo da tečem- začnem šepati in v kolenu mi noga kr pade- klecne nazaj. In večkrat se mi zgodi, da mi mišice kar ponorijo ko toliko trzajo… in ni bilo druge kot da grem do homeopata- pa še to sem dobila kot darilo za roj.dan. 🙂
Naročili so me h Krevel Živan, dr. med., v Ljubljani. Prvi vtis mi je bil bolj hladen saj je bolj tipkal v računalnik – vrjetno iskal kaj bi mi dal. Določena vprašanja so bila nenavadna – kot naprimer- kaj rada jem, v kakšnem položaju zapim, moje otroštvo, bolezni iz takrat, razmere in odnos v družini, najbolj žalosten dogodek itd.
Nato mi je dal miniaturne kuglice, ki jih morem vsaki dan redno jemat zraven tega pa ne smem piti nobene kave ali pa žvečiti čigumijev z meto.
Morem rečt, da noga mi več ne kleca nazaj, šepam bolj malo, trzanje mišic je zginlo enostavno jih ni več in počutim se dobro.Res pa je da sem dobila rahel stranski učinek- na kar me je tudi opozoril naj se ne ustrašim – stanje se mi je poslabšalo kr precej za kakšnih 5 dni. Mogoče bo kdo rekel, da je to zaradi placebo efekta..hm..še vedno sem skeptična glede teh kuglic – ne morem verjeti, da nekaj tako majhnega lahko pomaga. Ampak vse kar sem prebrala o homeopatiji verjamem. Edino kar me stisne pri srcu je cena homeopata.
Nič nisem imela za zgubiti se mi je pa stanje res izboljšalo.

Lp, Karmen

Najlepša hvala za odgovor, res sem vesela, da si mi malo obrazložila stvar. Sicer sem že slišala, da so OK, ampak sama se pač nisem odločila za to, tako kot praviš, cena…hmmmm. Uradno imam MS sedaj od marca letos. Najprej so mi začele dreveneti roke, potem klecati leva noga. Sedaj pač bolj težko hodim…nekako nimam moči v levi nogi. Drugače pa jemljem Rebif. Se bom potrudila in našla kakšnega še kje bliže meni, sem namreč iz MB in gotovo se tudi tukaj najde kateri…

Še enkrat hvala,
Anita

Če ni skrivnost, me zanima koliko je to zdravnilo stalo in kaj lahko pričakuješ od njega?

Hvala za odgovor!

Karmy, mene pa zanima kako so ti trzale mišice. Ali so to drobni trzljaji (malo tu malo tam) ali se trese cela mišica (živec) ?

Cena je bila 130 eu za prvi obisk – pri njemu pa si 60 min. Drugi obisk pa stane okoli 60 eu.Drago vem – jst sama ne bi mogla, ker nimam toliko denarja. Pričakuješ lahko dosti ali pa nič odvisno koliko v to verjameš. Meni priznam, da pomaga – zdej te male kroglice morem jemati 3 mesece in bom vidla kako bo. Res to da bom šla še enkrat – če ne bo stanje takšno kot pričakujem bom odnehala s tem. Bom pa šla na bioenergijo 😉
Trzanje misic sem imela pretežno, ko sem se ulegla – trzljaji pa so bili drobni – malo po roki, riti, nogi… Odkar sem na teh “bonbončkih” se je to umirilo.

Aja pa še to. Res, da se lahko najde hoomeopata tudi za 40 eu – ampak boh vedi kakšen je in koliko zares pomaga. Dr.Živan je na zelo dobrem glasu in je dosti ljudem pomagal – vsaj tistim s katerimi sem se jaz pogovarjala.

S homeopatijo imam dobre izkušnje. Vendar je pri homeopatskem zdravljenju, kakor pri vsakem drugem zdravljenju, potrebna disciplina in vztrajnost. Potrebno se je držati navodil zdravnika homeopata. Saj drugače ne more “odgovarjati” za potek zdravljenja.

Običajno zdravljenje poteka vsaj toliko časa, kolikor traja vaša bolezen. V akutnem primeru pride zelo hitro do ozdravitve (en ali dva obiska), pri kroničnem pa lahko tudi leto ali več.

Osebno menim, da je mešanje različnih metod nepotrebno. Če ste se odločili za homeopatijo, potem vzdržite toliko časa, dokler zdravnik homeopat ne bo odločil, da je zdravljenje končano. Škoda, da boste šli še enkrat, nato pa k bioenergetiku – tako nikoli zares ne boste vedeli, kaj vam je resnično pomagalo.

Meni se zdi izjemno pomembno, da je homeopat po osnovni izobrazbi zdravnik. V Sloveniji je kar nekaj zelo dobrih zdravnikov in zdravnic, ki se ukvarjajo s homeopatijo. Dobrega homeopata boste prepoznali tudi po tem, da ne meša homeopatije z bioresonanco in drugimi metodami. Dal vam bo vedno samo eno homeopatsko zdravilo in ne mešanico ali večje število homeopatskih zdravil naenkrat.

Nikar ne sodite zdravnika homeopata po ceni storitev. Cena je velikokrat odvisna od različnih faktorjev, ki so povsem banalni, na primer od velikosti ordinacije (višina mesečne najemnine), števila zaposlenih in drugo. Vsak zdravnik ima s svojo dejavnostjo redne mesečne stroške, ki jih pač zaračuna v ceno obiska.

Cene v Sloveniji pri zdravnikih homeopatih segajo od 70 EUR naprej za prvi obisk in od 30 EUR naprej za kontrolne obiske.

Pri zdravljenju MS dosega homeopatija zavidljive rezultate. Poleg tega pa pri zdravljenju s homeopatskimi zdravili ni stranskih učinkov, kot so znani pri alopatskih zdravilih.

Želim vam hitro okrevanje.

LP, Kristina

pozdrav!
tudi jaz sem hodila k istemu homeopatu in sicer dr. Žvanu Krevlu….kaj pa vem?!
no saj mogoče mi je pomagal ali pa ne ….uglavnem večjih zagonov nisem imela in ravno tako sem dobila te tabletke, ki so zelo majhne.
To da nisem imela zagonov pa ne vem ali gredo zasluge dr. Žvanu ali pa zdravilu Avonex?
jaz pravim da probati ni greh, sploh pa se ne obremenjuj preveč s ceno…zdravje je samo eno in ne sme ti biti škoda dati nekaj evrov, sploh pa če bo pomagalo. Tudi jaz sem mnenja da je boljše dati nekaj več pa da je vredu homeopat kakor pa malo manj pa da ne ve kaj dela.
Dr. Žvan je drugače dr.med in pa univerzitetni biolog.

lp

Homeopat naj ne bi nadzoroval zagonov ampak naj bi izboljšalo stanje, ki je zaradi MS bilo storjeno. Jaz nisem nikakršnih čudežev pričakovala. Tudi držala sem se 4 mesece brez kave, čigumijev, mente, alkohola… Ampak jaz kakšnega učinka nisem lih opazla… Mogoče enim pomaga meni ni – še vedno sem šepala, se počutla utrujeno… Ja denar je pomemben- meni je. Jaz ga NIMAM toliko, da bi lahko dajala 70 eurov za 15min. Nisem redno zaposlena (študentka), mati brez službe… Mislim… ne bi o temu kaj je pomembno in kaj ne. Pa naj še kdo reče da je zdravje na prvem mestu 🙂 – ŽAL ni! Ni denarja ni zdravja! 🙂 Jaz pa sem mnenja da – če hočes človeku pomagat ga ne olupiš denarno amapk je neka cena primerna za vse! >Meni je blefer, ki služi pošteno dobro!!!

Zdaj pa ne razumem enkrat ga hvalijo enkrat pa grajajo.Kaj zdj a je v redu al ne?
jst imam tudi probleme z zdravjem.In bi rada nekaj takega, da mi pomaga, sam ne vem kam se obrnit, sem mislila k homeopatu ampak po takih izjavah od Karmy me je mal minilo.Imam že vrsto let probleme z sklepi in očmi (suhe ,pekoče) zdravniki sumijo da je sicca/ syongren sindrom in da je lahko revma,,rada bi preden se to vse skupaj poslabša si pomagala z kakim alternativcem,,,kaj mi svetujete??

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Anaaa, ne obremenjuj se s temi komentarji. Vsake oči imajo svojega malarja. Ena skupina bo osebo na vse pretege hvalila, druga pa ga bo raztrrgala na koščke. Dobrih zdravnikov in zdravnic homeopatov je v sloveniji kar nekaj, najdeš jih s preprostim googlanjem. Vsakega lahko predhodno pokličeš in sama ugotoviš, kdo je tisti, ki mu boš zaupala pri tvojem zdravljenju.

veliko zdravja ti želim.

Pozdravljeni

Sam imam MS in me pa zanima ali ste istočasno jemali zdravila homeopata in nevrologa? Ali ste morali opustiti ene izmed njih?

Hvala 😀

zivjo,

no jaz pa hodim na bioresonanco k Dominik Golenhofen v Ljubljani Obrije 10. hodim pa od januarja letos in ja dobila sem veliko dodatkov:alge,bazicni prah,kapsule za uravnavanje crevesne flore,b komplex in testiral me je katera hrana mojemu telesu pase in kaj ne smem. glede zdravil jih lahko kombiniras vendar cez cas ce nebom imela vec zagonov bom jaz prenehala z zdravili in bom samo se njegove zadeve jemala.
Meni je zelo vsec,tudi njegov pristop. cena pa je kar visoka ja vsaj za prvi pregled je cca 170e ,vsak naslednji obisk pa 55e.ampak se splaca,za zdravje vse nimas kaj izgubiti.

l.p.

zivjo,

no jaz pa hodim na bioresonanco k Dominik Golenhofen v Ljubljani Obrije 10. hodim pa od januarja letos in ja dobila sem veliko dodatkov:alge,bazicni prah,kapsule za uravnavanje crevesne flore,b komplex in testiral me je katera hrana mojemu telesu pase in kaj ne smem. glede zdravil jih lahko kombiniras vendar cez cas ce nebom imela vec zagonov bom jaz prenehala z zdravili in bom samo se njegove zadeve jemala.
Meni je zelo vsec,tudi njegov pristop. cena pa je kar visoka ja vsaj za prvi pregled je cca 170e ,vsak naslednji obisk pa 55e.ampak se splaca,za zdravje vse nimas kaj izgubiti.

l.p.

pozdravljeni,
moja šestletna hčerka je imela vse do sedaj hude težave s srbenjem, izpuščaji po telesu in vedno je bila spraskana do krvi. testi pri alergologu niso pokazali nič, sama pa sem odkrila, da ima težavo s čokolado. Verjetno neki dodatki, seveda tudi v sladoledu, kakavu, pudingu in kinder čokolade so bile pa sploh ubijalske. konec junija sem jo čist neobvezno peljala k homeopatinji Ani Krušič in dobili sva neke
kroglice. tam smo se pogovarjali bolj o karakterju otroka, nič posebnega. pregled in kroglice so bile 40€.
Prvi mesec je bilo brez spremembe, sedaj pa že mesec in pol nima nobenih izpuščajev. Ne morem verjet!
Vsak večer ogledujem otroka in se čudim, kako lepo kožo ima!
Ne vem kaj delajo na dermatološki kliniki, vsi študirani, potem pa po 15 min pogovoru dobim rešitev šest letnega problema.
Ps, ga. Ana Krušič je bivša zdravnica, ampak pri nas je morala dati licenco nazaj, če se hoče ukvarjati
s homeopatijo.
Zelo sem vesela, da me je pot pripeljala do nje in jo toplo priporočam!
Lp

New Report

Close