Holter – vertikalne ekstrasistole
Pozdravljeni !
Stara sem 72 let, pred 12 leti sem bila operirana na srčnih zaklopkah, j imam obe umetni.
Zaradi zelo močnega bitja srca – razbijanja po domače, sem dobila holter. Aritmija je sicer prisotna, ampak ne pogosto.
Zanima me vaše mnenje glede izvida oz mnenja napisanega ob pregledu posnetka holterja.
Mnenje zdravnika:
Vidna je salva ves. Vidne so posamezne vertikalne ekstrasistole. Glede na ledvično funkcijo bi dodatno predlagal Ranolazin 500mg 2×1 ali 375mg 2×1.
Najbolj me zanima, zakaj zdravnik omenja ledvično funkcijo ? Ali se da ta funkcija razbrati iz posnetka holterja ?
Na vas se obračam, ker se lep čas ne bom prišla do svojega kardiologa.
Lp, Meri
Spoštovana
Zdravnik v povezavi z ranolazinom omenja delovanje ledvic zaradi pomena ocene tega delovanja pri predpisovanju zdravil. Medtem ko Holterjev nadzor zagotavlja informacije o srčnem ritmu in prisotnosti ekstrasistol, ne more neposredno razkriti stanja ledvic. Verjetno ste kdaj prej imeli lab. pregled krvi in podatek glede ledvične funkcije, ki se mi zdi OK, ker zdravnik predlaga novo zdravilo Ranolazin, ki se sicer uoorablja pri angini pektoris, pomaga pa tudi pri nekaterih vrstah aritmij, npr. pri ekstra sistolah. Za dodatne informacije najbolje da se obrnete na svojega osebnega zdravnika.
LP