Najdi forum

Holter srca

Naročena sem na holter srca, ker mi včasih utrip srca v mirovanju naraste malenkost čez 100 utripov na minuto. Čutim razbijanje in se kmalu samo umiri. Drugače imam okoli 65.

Predvidevam, da je to, zaradi stresa. Saj sem res pod zelo hudim stresom. Stara sem 43 let. V družini imamo srčne bolnike.

Zanima me ta aparat za holter srca. Koliko časa se ga ponavadi nosi? Nekje sem zasledila 24h. Ģrem pa v Šempetersko bolnišnico pri Novi gorici.

 

Spoštovana

Holter je preiskava oz. zapis EKG delovanja srca, ki ponavadi traja 24 ur. Gre se za majhen aparat, ki ga nosite na pasu in,  ki je z elektrodami priključen na vaše telo (prsni koš) in vas neprekinjeno spremlja in snema 24 ur na dan pri vsakodnevnih aktivnosti. Najbolje, da svoje dnevne aktivnosti opravljati kot ponavadi t.j. ni treba omejevati fizičnih aktivnosti. Po snemanju se analizira zapis EKG, i dobite izvid po tednu ali dveh z razlago. EKG zapis bo pokazal alči gre za benigno tahikardijo (povečan utrip) zaradi stresa ipd. ali pa so kakšne druge prevodne motnje srčne mišice.

LP

Pozdravljeni,moz danes ima holter srca,ali lahko normalno gre v sluzbo

Pozdravljeni

Če vas ne moti nošenje aparata potem ni razloga da ne bi šli v službo. Seveda pa je odvisno tudi od tega kaj delate

LP

pozdravljeni, občasno, 1-2-krat dnevno, začutim kot trepet srca ali močnejša 1-2 utripa; se pa občasno to pojavi tudi 2-3-krat na uro, kar postaja že nekakšen vzorec: če moram dopoldan kaj težjega nesti po stopnicah, vem da bom to popoldan čutil v srcu 2-3-krat na uro.

Ali se da iz priloženega amaterskega Holterja razbrati za kaj gre? Naprava je v 1 uri zabeležila 20 dogodkov, sam sem zabeležil enega. Link:

https://drive.google.com/file/d/1xM6oPvC0OI-hAMywDprrQC3nbqdvtdPn/view?usp=sharing

Vseh 24 ur je na sledečem naslovu; spanje je nekje od 00:20 do nekje 6:00; jemljem Byol 2,5 mg :

https://drive.google.com/drive/folders/1GMvv4eoXdtoWUhKT7uVG1ChRrWa-JzP4?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/1rF6ja1VVwJSfTJzVD8cmzRWgoSGY-imN?usp=sharing

_

 

 

 

___

vidim da je zadeva neberljiva, zato tukaj poskus pretvorbe iz HTML v PDF:

https://drive.google.com/drive/folders/14EdRqPhU0Eul5iE5LiFa_ROrzUk5eGaK?usp=sharing

če drugega ne, mogoče kakšnemu študentu prav pride.

 

___

Pozdravljeni

Gre se za nenavarne ekstra sistole. Nekateri ljudje živijo z 20.000 + ekstra sistol na dan. Byol (bisoprolol) je zdravilo iz skupine beta zaviralcev. Deluje tako, da znižuje krvni tlak kakor tudi utripe. Velikokrat se uporablja tudi za zmanjševanje epizod ekstrasistolije (prezgodnjih utripov).

LP

hvala za pojasnilo

 

 

___

New Report

Close