Holter izvid
Pozdravljeni,
izvid Holter pravi sledece:
Minimalna srčna frekvenca 44/min, v večernih urah, maksimalna 144/min v jutranjem času. Zabelezimo sinusni ritem.
V jutranjem času ob 9.06 zabelezimo tahikardijo z ozkimi QRS kampelski, prisotnih je nekaj artefaktov, lahko bi šlo za sinusno tahikardijo ob obremenitvi? Ali supraventrikularno tahikardijo. Sicer so prisotna posamezne VES, epizode sinusne tahikardije in posamezne SVES.
Mi lahko prosim pojasnite, hvala!
Pozdravljeni
V jutranjih urah ob 9.06 je zabeležena tahikardija (pospešen srčni ritem). Če ste v tem času izvajali kakšne fizične aktivnosti potem je to normalen odziv srca, če pa se je pospešen utrip pojavil v mirovanju potem verjetno gre za supraventrikularno tahikardijo. Če bi šlo za supraventrikularno tahikardijo, bi bilo prav, da opravite teste krvi za delovanje ščitnice, da opravite obremenitveno testiranje in ultrazvok srca.
Od rezultatov navedenih preiskav je odvisen način zdravljenja. Ostali izvidi Holterja so v mejah normale.
Pozdravljeni,
test za kri/ščitnico sem opravila, vse v mejah normale.
UZ je bil opravljen pred 7 meseci, vse ok.
V zadnjem letu, sicer s presledki, čutim senzacije v srcu in zaradi tega sem naredila vse preglede.
Včasih se čuti nekako tako, kot da neka sila narahlo stisne srce in spusti, drugič tako kot da gredo mehurčki skozi (ne znam drugače opisat) ali pa kot da začutim močan udarec. Je ti možno, da ker je živčni sistem vzburjen, da močneje doživljam te senzacije, ki jih drugače ne bi?
Spoštovana
Še enkrat bom pudaril izvid Holterja, ki omenja tahikardijo ob 9,06 uri zjutraj. Če ste izvajali kakšne fizične aktivnosti potem je izvid Holterja v mejah normale. Občutki razbijanja srca in podobne senzacije, so dokaj pogost pojav. Seveda so živčni vplivi možni oz. v vašem primeru verjetno glavni razlog za te neprijetne vendar nenevarne senzacije, kar potrjujejo že opravljeni pregledi.
LP
Pozdravljeni,
bila sem na posvetu/kontroli in kardiolog je zaključil, da je vse ok. Mene pa še vedno muči ta senzacija, kot da bi šli mehurčki skozi srce…so to tudi palpitacije? Ali je teoretično možno, da ta senzacija prihaja iz želodca ali tankega črevesa? To se dogaja večinoma, ko sedim oziroma ko imam sključeno hrbtenico.