Najdi forum

Holter

Pozdravljenj!

Sem 54 bolnik z zamenjano Aortno zaklopko(mehanska) imel sem pa tudi OP vratnih vretnc…in ker imam že nekaj časa probleme z vrtoglavicami,slabostmi itd…so me vsi pošiljali od Nevrokirirga k Nevrologu,k Pulmologu…na koncu me je kardiolpg napotil na UZ srca in 24 urni Holter…ker pa imam kardiologa komaj v Februarju bi rad vedel kako stanje z mojim srcem..

HOLTER IZVID: Tekom 23 ur in 8 minut trajajo ega posnetka je pri bolniku v osnovi sinus ritem, PQ doba na zgornji meji normale, ozek QRS kompleks, minimalna fr. 56, povpre na 80, maksim. 109/min. Dnevno-no na variabilnost je ohranjena. Maksim. RR interval 1467 ms (postekstrasistoli no pono i). Ventrikularne motnje ritma so do LOWN IV A (en polimorfen par VES, 817 posami obliki bigeminusa, ki traja 4,7 sekunde). Atrijske ekstrasistole so zelo redke.

UZ IZVID: Normalen iztisni delež normalno velikega leega prekata, EF po Simpsonu 72%, brez jasno vidnih segmentnih motenj kr enja. Diastoli dobro kr ne funkcije ne ocenjujem. Desni prekat normalno velik, se i. Utripni volumen ohranjen. Normalnio tlaki v plju ni cirkulaciji. Na aortni poziciji umetna aortna zaklopka, morfološko in funkcionalno primerna, brez hemodinamsko pomembne patologije na ostalih zaklopkah. Prisotna blaga mitralna in blaga trikuspidalna regurgitacija. Intraatrijski septum deluje intakten. Vidni del ascendentne aorte primeren. Perikard brez posebnosti, brez perikardialnega izliva!

Vsem bralcem pa želim vesele in zdrave praznike!

Žal je v izvidu UZ in Holterja prišlo do napake in je brez črk č!

UZ Izvid: Normalen iztisni delež normalno velikega levega prekata, EF po Simpsonu 72%, brez jasno vidnih segmentnih motenj krčenja. Diastoli dobro krčne funkcije ne ocenjujem. Desni prekat normalno velik, se dobro krči . Utripni volumen ohranjen. Normalnio tlaki v pljučni cirkulaciji. Na aortni poziciji umetna aortna zaklopka, morfološko in funkcionalno primerna, brez hemodinamsko pomembne patologije na ostalih zaklopkah. Prisotna blaga mitralna in blaga trikuspidalna regurgitacija. Intraatrijski septum deluje intakten. Vidni del ascendentne aorte primeren. Perikard brez posebnosti, brez perikardialnega izliva.

Holter :Tekom 23 ur in 8 minut trajajočega posnetka je pri bolniku v osnovi sinus ritem, PQ doba na zgornji meji normale, ozek QRS kompleks, minimalna fr. 56, povpre na 80, maksim. 109/min. Dnevno-no na variabilnost je ohranjena. Maksim. RR interval 1467 ms (postekstrasistoli no ponoči). Ventrikularne motnje ritma so do LOWN IV A (en polimorfen par VES, 817 posamični obliki bigeminusa, ki traja 4,7 sekunde). Atrijske ekstrasistole so zelo redke.

In ker sem objavil vorasanje brez registracije ni bilo možnosti poravk..

Ivan521 in ivan526 je ista oseba..

Spoštovani

Ni videti, da bi srce bilo vir vaših težav z vrtoglavico/omotico, saj ne Holter in ne ultrazvok srca ne kažeta na posebnosti, posebej ultrazvok ki kaže povsem normalno zdravo srce. Izvid Holterja kaže nekaj manjših nepravilnosti (aritmija), ki pa ni videti zaskrbljujoča saj večina ljudi ima nekaj nepravilnosti pri delovanju srca (ekstra sistole).

LP

Hvala za odgovor!

Ker uporabljam pametno uro sem preveril utripe srca ob mirovanju,ko se mi pojavijo slabosti..ob  mirovanju mi utrip v poskoči tudi,do 178 u/m..pritisk pa si izmerim malo kasneje,ko sem se sposoben premikati pa je še vedno 180/115 in 94 utripa?

Spoštovani

Merjenje utripov in krvnega tlaka  s “pametno uro” je zelo nezanesljivo. Ne vem če ste med 24 urnim snemanjem imeli podobne  (omenjene) težave vendar naprava ni registrirala pomembne tahikardije, ki jo omenjate.

Lp

Saj to je problem v tem 24 urnem snemanju nisem imel niti 1 napada slabosti..

Spoštovani,

Počakajte na pregled pri kardiologu in podrobno opišite svoje težave. Mogoče bi bilo smiselno opraviti test z nagibno mizo… “Svetovanje” preko tega foruma je zgolj posredovanje mnenja, ki pa ne zamenja pregleda pri zdravniku.

Srečno!

Hvala za vaš čas in lepe praznike…

New Report

Close