Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Holesterol – dieta

Holesterol – dieta

Spoštovani !

Po pregledu krvi ( zdravljenje zaradi pojava krivi na blatu ), je krvna slika pokazala povišane vrednosti holesterola. Predlagana je bila Hipolipenična dieta.
Vendar , žal , te vrste diete ne najdemo. Ali le-ta sploh obstaja ali priporočate katero drugo za znižanje holesterola v krvi.
Hvala in lep pozdrav

Anka

Načeloma imajo vsi zdravniki družinske medicine v svojih ambulantah formularje o hipolipemičnih dietah, ki jih izdajajo zdaj eno, zdaj drugo farmacevtsko podjetje.

Načeloma gre za to, da naj bi bolniki uživali čim manj maščob živalskega izvora in čim več zelenjave in sadja. Glede rastlinskih maščob, ki naj bi imele prednost v prehrani, naj bi jih bolniki uživali v zmernih količinah.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni. Mož je bil operiran na srcu. menjava srčnih zaklopk, zaradi zapletov je bil operiran dvakrat v enem mesecu. v koagulantski ambulanti so mu sedaj predpisali ponovno višji odmerek zdravila marevan plus injekcije vsak dan. zelo veliko je shujšal, tako, da na prehrano posebej ne bi rabil paziti. me pa vseeno zanima, če se mora kateri hrani še posebej izogibati_ morda so to res kapusnice? hvala za odgovor. sonja knez

O kapusnicah je zelo veliko prispevkov v “internetu”. V nobenem nisem našel podatka o njihovih morebitnih škodljivih vplivih, razen trebušne napetosti. Morda bi vam pomagal nekdo, ki vas je opozoril nanje. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close