Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? holesterol

holesterol

pozdravljeni!
Srm 40letna poročena, mati dveh najstniških deklet. Zadnje dve leti imam povišan holesterol in to okoli 7.1. V tem času sem poskušala vse da bi to raven holesterola znižala. Pazila sem pri jedi, skoraj vsak dan sem se po eno uro ukvarjala s športom, večinoma hitra hoja ali kolesarjenje,.. Po dobrih šestih mesecih so mi sedaj spet merili holesterol… in raven se v teh šestih mesecih, kljub odrekanju določenih prehrambenih izdelkov, izgubi 5 kg, povečanemu gibanju ni znižala ampak ostala enaka…. prosila bi vas za nasvet, kaj naj sedaj storim. Moji osebni zdravnici se to zdi čudno, da se ni nič spremenilo. Povedala mi je še, da bom v menopavzi morala jemati določene tablete za zmanjševanje ravni holesterola.
Hvala lepa že vnaprej!
Lep pozdrav, Viktorija

Spoštovana Viktorija!

Nivo holesterola v krvi je predvsem odvisen od podedovanih lastnosti in le sekundarno od prehrane, debelosti in seveda kasneje tudi od hormonskega statusa. Z zmanjšano količino estrogena v krvi se zviša tudi možnost dviga holesterola v krvi (menopavza). Ali je kdo v družini ima povečan holesterol? Če ne bo šlo drugače bo potrebno jemati zdravila, zaenkrat pa zaprosite svojo osebno zdravnico za navodila pri prehrani in se jih striktno držite.

Lep pozdrav!

Marija Rejec

Kupite v lekarni kapsule PEGASTEGA BADLJA in jih uživajte-po 1 kapsulo na dan pred glavnim obrokom (dva meseca),potem pa pojdite na kontrolo; pazite tudi pri prehrani.Lahko pa jemljete vsak dan na tešče po 20 kapljic česnove tinkture v 2 dcl vode-rezultat bo podoben.Po potrebi tudi shujšajte,da razbremenite notranje organe,predvsem jetra,pred trebušno maščobo.Obilo zabave in dobre volje Bogdan Mandl

New Report

Close