holesterol
pozdravljeni!
Po potovanju sem si dala pregledati kri in izvidi so pokazali, da imam povišan holesterol na 7,10. Stara sem 22 let in me to zelo skrbi. Ali je mogoče, da se mi je holesterol dvignil zato, ker sem na potovanju v glavnem jedla samo Mc’Donalds? Katera hrana je najbolj učinkovita pri zniževanju holesterola?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav!
Spoštovani,
Verjetno je hrana McDonaldsa pripomogla k dvigu ravni holesterola, sumim pa, da ste imeli nekoliko višjo raven tudi pred uživanjem hrane McDonaldsa. Zato priporočam, da opravite kontrolni pregled krvi (celokupni holesterol, LDL in HDL holesterol, trigliceridi, krvni sladkor) 10 do 12 ur po zadnjem obroku (običajna večerja od 18. do 20. ure in pregled krvi naslednje jutro od 7. do 9. ure). Če boste imeli zvišane vrednosti, naj vam izbrani zdravnik da ustrezna navodila. Lahko se še oglasite.
Lepo vas pozdravljam.
Prim. Boris Cibic, dr. med.
Spoštovani
Junija je hčerkica dopolnila 3leta.Ko se kdaj prestraši ali pa udari včasih tako pomodri in sploh ne pride do sape in začne z očmi zvijat in z rokami trest.To se dogaja par sekund.Pred pol leta smo imeli eeg in ekg ,ki pa je na njeno budno stanje b.p.
Mene pa vseeno skrbi ,če so ti izvidi res tako realni ,saj je nonstop hlipala ,ker se je pred tem postopkom(eeg)zelo jokala in je vso snemanje kolcala.
Moram povedati ,da je bil zdaj 6mesecev mir in v septembru pa se je spet začelo to dogajat.2x v vrtcu in 1x doma.Tudi zelo rada spi 12-13ur ,čez dan tudi spi ,pa potit se začne zelo hitro.
Resnično me je strah ,ker je grozno za videti ,ko se ji to pripeti ,pa še junija smo imeli izgubo 11mesečne hčerkice zaradi DS in sem kar “skeptična”.
Hvala za razumevanje
nataša
Spoštovani,
Verjamem, da vas hčerkine težave zelo skrbijo in da se morajo zdravniki potruditi, da ugotovijo njihov vzrok. Po informaciji, ki ste mi jo sporočili, je sumljivo, da je bolnica nagnjena k epileptičnim napadom. Bolnica je že bila na pregledu pri nevrologu, kar dokazuje pregled EEG, zato upam, da je še vedno pod njegovo kontrolo. Iz vsebine dopisa bi težko sklepal na bolezen srca.
Lepo vas pozdravljam.
Prim. Boris Cibic, dr. med.