Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina holecista

holecista

Pozdravljeni!

Tokrat imam vprašanja v zvezi z opisom laparoskopske operacije žolčnika.
Kako bi mi razložili, da je holecista nekoliko večja in napeta?
Kako mi lahko razložite opis, da je preparacija nekoliko težavnejša zaradi zarastlin, vendar poteka v avaskularnem sloju? Kakšne zarastline so lahko to?
In še naprej: Vidna je suspektna električna lezija cca 2cm pod sotočjem lev. in desn. žolčevoda velikosti 0,5-1cm.Kaj je to lezija, zakaj je nastala, saj nikoli nisem imela težav z žolčnikom – na operacijo sem šla preventivno.
Naj omenim, da sem imela po tej operaciji velike težave in urgentno operacijo zaradi nekroze žolčevoda – narejena mi je bila anastomoza. O tem sem vas že spraševala v zvezi s ponavljajočimi se vnetji žolčnih vodov.
Ali so te opisane težave pri lapar. oper. lahko kako povezane s poznejšimi zapleti?
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Daša

Spoštovani!

Večja in napeta je bila lahko zradi kamnov ali celo vnetja. Zarastline so praviloma posledice preteklih vnetij. Zarastline je težko rešiti odostalega tkvia. Izrzali so ga lahko v delu, kjer ni žil in zato je tudi možnih manj krvavitev.

Sumljivo za rano žolčevoda z aparatom, s akterim režejo in hkrati koagulirajo žilice, da ni prevelikih krvavitev. Ta rana bi lahko bila kriva za kakšno brazgotino, puščanje žolčevoda…

Na abodminalno kirurgijo se ne spoznam, pa tudi vseh izvidov nisem videl, a težave so lahko tudi posledica prve operacije.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close