Hojica JA ali NE?
Nejčika, daj bodi tako dobra in nam odkrij te silne šole, ki si jih obiskovala. Ta pamet, ki vre iz tebe, je nepopisno bebeva.[/quote]
nobena posebna šola..to so samo moje izkušnje, ki jih ne privoščim nobenemu otroku… privoščim pa tebi vso to trpljenje, ki ga starši doživljamo ob otroku kadar more obiskovat fizioterapije, razvojne zdravnike, delovno terpaijo in še marsikaterega zdravnika…
tiste ki so PROTI hojici vejo o čem govorim..[/quote]
Malo si se zmotila. Mi namreč nikoli nismo uporabljali hojice niti podobnih pripomočkov. Vprašala sem te nekaj drugega. Ampak ti pač ne razumeš. Kot tudi ne ločiš besed MOČI IN MORATI. Imajo zelo pomemben a različen pomen. Namesto, da meni in mojemu bodočemu otroku želiš SLABO, bi morda vzela v roke kakšno knjigo.
nobena posebna šola..to so samo moje izkušnje, ki jih ne privoščim nobenemu otroku… privoščim pa tebi vso to trpljenje, ki ga starši doživljamo ob otroku kadar more obiskovat fizioterapije, razvojne zdravnike, delovno terpaijo in še marsikaterega zdravnika…
Malo si se zmotila. Mi namreč nikoli nismo uporabljali hojice niti podobnih pripomočkov. Vprašala sem te nekaj drugega. Ampak ti pač ne razumeš. Kot tudi ne ločiš besed MOČI IN MORATI. Imajo zelo pomemben a različen pomen. Namesto, da meni in mojemu bodočemu otroku želiš SLABO, bi morda vzela v roke kakšno knjigo.[/quote]
tvojemu otroku nikakor ne želim slabo..jaz sem samo napisala da tebi privoščim, ampak tudi nisem mislil direkt ampak samo ta občutek da bi vidla kako je… človek dokler ima zdravega otroka sploh ne ve kaj ima.. ne vem zakaj nekateri če je otrok zdrav dajo otroka v hojico…prav sprašujem se zakaj delajo otroko škodo…res eni se ne zavedajo kakšne so posledice… otrok je lahko invalid zarad ene bedarije..
Nejčika, daj bodi tako dobra in nam odkrij te silne šole, ki si jih obiskovala. Ta pamet, ki vre iz tebe, je nepopisno bebeva.[/quote]
…ne vem kakšne težave imaš z otrokom (in mu želim vse dobro) ampak voščiti nekomu trpljenje, je pa….!!!!
…in preveč pretiravaš – tole s hojico.
milu 1 – za tebe mogoče pretiravam, ampak vprašaj kakšnega fizioterapevtka kakšno škodu hojica naredi otroku.
meni je itak vseeno ali iomate vi hojice ali ne…mi je nimamo in je nikoli ne bomo imeli in tudi vse moje prijateljice ki jim povem kar nam povedo fizoterapevti je niso kupile.. bti pa kakor hočeš samo bogi tvoj otrok
Milu, težko mi je tole napisat, ampak tebe človek po vsem prebranem, kar si doslej napisala z različnih področij, res ne more več jemati resno.
Če si postavila tako vprašanje, pač pričakuj odgovore, v katerih ne bomo trobili s tabo v isti rog, sploh ne ženske, ki nekaj vemo o tem bodisi po strokovni plati bodisi iz lastnih (velikokrat težkih!) izkušenj.
Hojca ne pada v nobeno stanovanje, kjer so otroci pri zdravi pameti. Pika šlus amen. Otrok od petnajstih minut enkrat na teden seveda ne bo umrl in ne bo pohabljen, ampak če ga rabiš nekam vtaknit, ker maš toliko drugega dela (?!), je bolje, da ga vtakneš v stajco.
Eni očitno znamo stanovanje preuredit tako, da otrok, ki še ne hodi, ni ogrožen. Z malo domišljije in truda se da vse.
Bom povedala svojo “izkušnjo”. Baje sem bila kot enoletnica v hojici pohana in pečena. Obvladala vse vogale, pragove, podboje… Shodila normalno, brez padanja, lovljena ravnotežja, spotikanja in karkoli se pač še pripisuje otroku, ki je veliko preživel v hojici. AMPAK!!! Imam pa že od najstniških let težave s hrbtenico. Predvsem v križnem delu. Nikoli se nisem prav hudo poglabljala v izvor svojih težav, ko pa sem sama dobila otroka in se začela zanimat, kaj ja zanj dobro in kaj ne, mi je pa švignilo skozi možgane, da je mogoče za moje težave s križem kriva ravno hojica.
…no,no škratka1 ne podcenjuj me spet, saj sem tudi jaz poleg treh otrok nekaj že dala skoz…[/quote]
MA ne da te človek podcenjuje, pri vsem kar zadnje čase produciraš, te človek niti resno jemat ne more več. Oprosti, ampak če bi res kaj resnega dala skoz glede otrok in njihovega zdravja, ne bi klatila neumnosti v stilu vožje otroka v naročju, ker je lupinca nasilna, zraven pa otroka tiščala v hojico.
Škratka 😉 , en popravek: pri zdravi pamtei morajo bit STARŠI, ne otroci :), lapsus, vem 😉
…no,no škratka1 ne podcenjuj me spet, saj sem tudi jaz poleg treh otrok nekaj že dala skoz…[/quote]
MA ne da te človek podcenjuje, pri vsem kar zadnje čase produciraš, te človek niti resno jemat ne more več. Oprosti, ampak če bi res kaj resnega dala skoz glede otrok in njihovega zdravja, ne bi klatila neumnosti v stilu vožje otroka v naročju, ker je lupinca nasilna, zraven pa otroka tiščala v hojico.
Škratka 😉 , en popravek: pri zdravi pamtei morajo bit STARŠI, ne otroci :), lapsus, vem ;)[/quote]
…ja, še čudno, da so vse moje pupe žive in zdrave, ko majo pa tako mamo, ne? (hec)
ampak ob vsem vašem pisanju, se najbolj nasmejim “vašim statistikam”, pa vašim ” strokovnim” nasvetom …
na tem forumu, te pač linčajo, če ne živiš tako kot narekuje raznorazna “strokovna” literatura (ki se itak vsako leto menja) in kot kažejo t.i. statistike…ker te pač že vnaprej določijo v skupino ljudi, ki So ali NISO (po njihovem) normalni
o.p.p. jaz nikjer nisem omenila da sem ali bom svojega otroka dala v hojico…ampak ene ste si že ustvarile svojo podobo o meni in zato po vaše nisem uravnovešena, normalna, …in ne vem kaj…
tudi to, kar ste sedaj prebrale, sem pisala z nasmeškom in ne s hudički v očeh (vedno sta dve varianti)…
…pa-pa….jaz sem pozitivka
Kaj boste ve mamice celo življenje zraven svojega otroka, če ne uporabljate hojic. Aja zato pa so otroci tak razvajeni, pa morajo na rokah zaspat, pa je vedno jok, ko ni mamice???? A se spočijete sploh kdaj, ali greste kdaj ven???Hojica NIKOLI ne škodi, če jo uporabljaš v mejah normale. Saj ne moreš biti vedno zraven otroka, ali? Meni osebno se to ne zdi okej, saj mora otrok postati čimprej samostojen, in ne vedno zraven mamice in atija.
Ja, samod a s hojico niti najmanj NI samostojen, kvečjemu izpostavljen hudim nevarnostim, grdim padcem in seveda nepravinemu razvoju. Drugače se dopustu, na katerem je eden od staršen do otrokovega 11. mes reče DOPUST ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA. Temu je namenjen, NEGI IN VARSTVU otroka, ukvarjanju z otrokom in navajanju otroka, da se tudi sam. Pri nobenem nisme imela hojice, pa sta se zato oba sama igrala, se sama zamotila in zelo zgdoja shodila, pa čeprav rojena s precej gibalnimi težavami, drugi krepko nedonošen. Hojica je vse prej kot nujni pripomoček in ni za brez veze marsikje tudi zakonsko prepovedana. Če otrok sili pokonci, si bo ob pravilni vzpodbudi sam hitro pomagal, da bo ostal v pokončnem položaju in ga bo sam obvladal iz svoje moči, ne pa da ga kos plastike sili v pokončni položaj, ki ga sam še ne obvlada in običajno klavrno visi v tistih hlačkah. Dandanes pa res obstaja mali miljon neskončno bolj primernih zabav za malčka, ki ga zabavajo, zaposlijo in mu koristijo, namesto škodljivih hojic.
Seveda si spočijemo in tudi ven gremo, samo ne na račun otrok in njihovega zdravega ter pravilnega razvoja. Ob majhnem otroku je NUJNO, da si ves čas zraven in ga opazuješ, ni treba ves čas vanj rinit, ni ag treba 25 ur na dan animirat, je pa NUJNO, da si zraven. Komur se ne da, naj na to misli prej, preden postane starš, ne pa da potem tlači otroke v vse možne pripomočke, samo da si spočije in gre ven!
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4606779,5042748#msg-5042748
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5143625,5143697#msg-5143697
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4602193,4602787#msg-4602787
Ja, samod a s hojico niti najmanj NI samostojen, kvečjemu izpostavljen hudim nevarnostim, grdim padcem in seveda nepravinemu razvoju. Drugače se dopustu, na katerem je eden od staršen do otrokovega 11. mes reče DOPUST ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA. Temu je namenjen, NEGI IN VARSTVU otroka, ukvarjanju z otrokom in navajanju otroka, da se tudi sam. Pri nobenem nisme imela hojice, pa sta se zato oba sama igrala, se sama zamotila in zelo zgdoja shodila, pa čeprav rojena s precej gibalnimi težavami, drugi krepko nedonošen. Hojica je vse prej kot nujni pripomoček in ni za brez veze marsikje tudi zakonsko prepovedana. Če otrok sili pokonci, si bo ob pravilni vzpodbudi sam hitro pomagal, da bo ostal v pokončnem položaju in ga bo sam obvladal iz svoje moči, ne pa da ga kos plastike sili v pokončni položaj, ki ga sam še ne obvlada in običajno klavrno visi v tistih hlačkah. Dandanes pa res obstaja mali miljon neskončno bolj primernih zabav za malčka, ki ga zabavajo, zaposlijo in mu koristijo, namesto škodljivih hojic.
Seveda si spočijemo in tudi ven gremo, samo ne na račun otrok in njihovega zdravega ter pravilnega razvoja. Ob majhnem otroku je NUJNO, da si ves čas zraven in ga opazuješ, ni treba ves čas vanj rinit, ni ag treba 25 ur na dan animirat, je pa NUJNO, da si zraven. Komur se ne da, naj na to misli prej, preden postane starš, ne pa da potem tlači otroke v vse možne pripomočke, samo da si spočije in gre ven!
http://www.orthops.si[/quote%5D
podpišem!
http://www.orthops.si[/quote%5D
podpišem![/quote]
Jaz tudi
Nikoli je ne bi kupila. Je nismo imeli in je nikoli ne bi imeli.
Na poskusnji smo imeli stajico, pa sem jo samo enkrat dala notri. Jao, sej je bilo meni bolj grozno kot njej! Kot v zaporu! Smo jo drugi dan vrnili.
Smo kupili nekaj paketkov penastih puzzlov za na tla in je bila skos na tleh. Tudi lezalnik smo zaceli uporabljati sele po 4. mesecu.
Ja, ena je napisala, ce si sploh vzamemo kaj casa zase! Jaz sem ga imela zelo malo, samo to sem pac hotela, ko sem se odlocila za otroka. Jaz sem se svojemu posvetila res 100%, tudi na WC je sla z mano, ker ni hotela biti sama. Pa kaj potem. Ji je zato kaj hudega?
Imeti otroka je bila moja odlocitev, ne odlocitev mojega otroka in temu primerno moram ravnati.
Sicer pa vsak po svoje, upam le, da po zdravi pameti!
Tako hojico kot stajico strokovnjaki odsvetujejo.
Mi nismo imeli nobenega od teh zadev, pa je sin shodil z 10-imi meseci, zelo hitro je dobil orientacijo v prostoru in zelo malokrat se je kam udaril. To so prednosti, če imaš otroka prosto na tleh, ne pa omejenega na stajico (kaj ima od tega,d a je nekje zaprt) ali hojico (ki zna biti zelo nevarna).