Najdi forum

hoja po stopnicah

Spoštovani!

Sem 22 tednov noseča in moja ginekologinja je opazila nevarnost, da bi se otrok rodil zaostal v rasti, zato mi je predpisala jemanje aspirina 100. Mene pa zanima ali pogosta hoja po stopnicah kaj škoduje temu (mislim žilam) ali čemu drugemu? Poleg tega pa me zanima tudi naslednje: zadnjič mi je bilo slabo, ker sem bila v zaprtem prostoru, kjer se je trlo ljudi, in takrat se mi je rahlo zameglilo pred očmi. Zanima me ali je to kaj škodovalo plodu? Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Draga monika,

v 22. tednu običajno ni mogoče predvideti “zaostajanja v rasti” razen, če že imate tako izkušnjo iz prejšnje nosečnosti, vendar potem to velja od začetka dalje. Do zaostajanja v rasti pred 28. tednom redko pride, če pa že, potem je treba iskati druge vzroke, ne popuščanja posteljice.
V primeru popuščanja posteljice pa res priporočamo mirovanje, torej odsvetujemo pretirano mišično aktivnost, ki “krade kri sistemu” in seveda tudi posteljici.
Tista omotica zelo verjetno ni škodovala plodu, svetujem pa, da se izogibate prostorom “s slabim zrakom”, saj so sicer omedlevice lahko preveč pogost pojav.

New Report

Close