Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Hoja po operaciji krčnih žil

Hoja po operaciji krčnih žil

Spoštovani, pozdravljeni.

Danes sem bila na operaciji krčnih žil na levi nogi, spomladi sem bila na desni. Se mi zdi, da sem takrat kar malo komplicirala okrog vsega, sta mi dve sodelavki dali tisoč in en nasvet.

Nekaj pa me vseeno zanima, ker sem takrat in zdaj dobila malce drugačna navodila (takrat privat, zdaj bolnica) glede gibanja in življenja po operaciji. Ali je lahko hoje v prvih dneh preveč? Na prevezo grem v četrtek in takrat bom obula tudi kompresijsko nogavico, zdaj imam povoj, ki ga ne smem sneti, je pa precej nepraktičen, saj se ves čas viha. Težav in bolečin nimam.
Tudi bolniške staleže dajo zdravniki različno, od enega do treh tednov (pa ni bilo pri nobeni od sodelavk posebnih komplikacij).

Zanima me torej mnenje glede hoje in glede bolniškega staleža. Stara sem pa 55 let, delo imam piarniško, ni pa mi treba ves  čas sedeti.

Hvala, lep pozdrav!

Pozdrav!

Glede hoje naj bo dokler so šivi zmerna, omejena, pretiravanje ni dobro, zaradi povojev in stanja po operaciji pa je potrebna!

Glede bolniškega staleža pa se odloči zdravnik glede na težo in obliko posega, glede na potek in celjenje in glede na vaše delovno mesto.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550
Objava čaka odobritev

New Report

Close