Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija hoja, edemi okoli oči

hoja, edemi okoli oči

Povejte, prosim, je kaj narobe z mojo malčico. Stara je 14 mesecev, pa se še nič ne spušča, da bi hotela hoditi. Sicer plazi po vseh štirih ( pri osmih mesecih je začela), po stopnicah gor in dol( se obrne in gre ritensko). Sicer hodi, če jo držim za rokico, ko pa jo postavim ob steno in ji rečem, naj pride do mene, pa se spusti na kolena in priplazi. Vem, da je ne smem forsirati, ampak mene predvsem skrbi, če ni kaj narobe. A naj jo peljem na pregled.

Drugo, kar me muči, pa je, da ima od včeraj otekline okoli oči, in sicer včeraj je imela okoli desne oči, danes pa okoli leve (beločnica ja v redu, tudi rdeča ni). V bistvu ima oteklo zgornjo veko, tako da komaj odpre oči. Čez dan ji je včeraj oteklina izginila, najhuje je zjutraj.
A naj jo peljem na pregled. Kaj bi to lahko bilo? Kaj nevarnega?

Spoštovana čebelčka,
kar se tiče gibalnega razvoja je deklica popolnoma v redu. Vemo, da otroci, ki se plazijo, shodijo malce kasneje od tistih, ki se ne plazijo in jih starši preveč vzpodbujajo tako, da jih enostavno prisilijo v hojo z velečnjem za rokice. To je zelo narobe, saj otrok nima od tega nič, ne obvlada vstajanja, padanja, hodi pa kot po žebljih. Dejansko ti otroci shodijo prezgodaj, ne pa, da otroci, ki se plazijo, shodijo prepozno.
Vaša deklica ima popolen razvoj, tako kot je treba, osvojila bo vse predstopnje znanja do pravilne hoje. Slovenski otroci shodijo med 11. in 15. mesecem v povprečju, do 18 meseca pa ni nič narobe, če imajo do takrat tako dober razvoj kot vaša deklica. Torej, vse OK.

Glede oteklinic okoli oči: lahko gre za kakšno vnetje očesnih veznic (je imela zjutraj kaj zlepljene oči? Je kaj prehlajena?) Če je na vse odgovor NE, potem je možno tudi, da gre za kakšno alergijo, čerpav je sedaj, ko je dobro deževalo in v zraku ni več toliko cvetnega prahu, to manj verjetno. Edino pršica bi v tem primeru LAHKO bila možni vzrok. Napišite, če je do sedaj imela kaj težav (alergija na kravje mleko, jajce, pšenico, ali so v družini alergije).

Le oglasite se pri zdravniku, da vidi, kaj je zdaj to.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Ja, sva šli k zdravniku, ki ji je pregledal kri in urin in rekel, da ni nič posebnega. Dal ji je Zyrtec, vendar ji je po 2 dneh izginilo. Oz. najprej se je preselilo iz ene na drugo oko, potem pa izginilo. Ne, alergij nimamo dokazanih.

Če se je preselilo, potem je bolj verjetno, da je šlo za vnetje.
Lepo se imejte,
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close