Najdi forum

Hoja

Pozdravljeni, pred tremi meseci sem imela zlom (stara sem 23 let), izvid;
CT kolka
Osteopenija.
Frakture z velikimi, delno kalciniranimi, pretežno mehkotkivnimi kalusi v predelu ramus superior, ramus inferior ossis pubis in lateralne stene acetabuluma.
Fraktura zgornjega ramusa pubične kosti lateralno, pubična kost sega skozi acetabulum, ki je na tem mestu frakturiran v kolčno špranjo, kjer nadomešča del ponvice, ki na tem mestu manjka. Pod frakturo je obsežen 4,5 cm mehkotkivni deloma kalciniran kalus. M. pectienus desno ne vidim, verjetno je uničena.

Fraktura spodnjega ramusa pubične kosti sega prečno čez mejo pubične in ishiadične kosti. Prerašča jo obilen (4 cm) kalus.

Mnenje: stare,nezaceljene frakture desne pubične kosti in acetabuluma.

V januarju sem imela pregled in slikanje je pokazalo, da se je kost popolnoma zacelila v zelo primernem položaju. Zato se trudim, da probam popravit hojo, da bo normalna, pa mi nekako še vedno včasih ne uspe. Imam občutek, kot da bi mi to občasno (mogoče podzavestno) nekaj preprečevalo. Zanima me, ali je to pri takšni poškodbi normalno in po kolikšnem času lahko pričakujem normalno hojo. Ali je normalno, da me včasih (ko jo popolnoma stegnem) malo zaboli. Bojim se obremenjevati to nogo , da nebi bilo kaj narobe, pa tudi ne morem je še popolnoma pregibati (npr. sedenje po turško). Ali je po takšni poškodbi priporočljivo razgibavati poškodovani ud ali je bolje počakati. Mi je pa travmatolog zagotovil, da je kost ustrezno in popolnoma zaceljena in da fizičnih ovir ni. Ne znam pa si razložit, zakaj še vedno ne hodim povsem normalno (bolj nekako ” okorno ”).

Hvala za odgovor.

Lavender

Spoštovani!

Imate blazno srečo, da se vam tako številni in neugodni zlomi zelo dobro celijo.

Postopno obremenjujte glede na navodilo kirurga. O uspešnosti razgibanosti boste govorili po enem letu po poškodbi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close