Najdi forum

Pozdravljeni, sem 14letnica z Celja. Velika sem 170 i hočem zrasti vsaj do 175. Vem da moram delati raztegovalne vaje, dobro spati, se zdravo prehranjevati, piti dovolj vode itd… Ampak kljub temu vsemu niso rezultati tako dobri :/ vem da je višina pogojena z genetiko ampak vseeno bi se dalo kaj spremeniti?! Poleg tega imam zelo nečisto kožo, imam veliko ogrcev, pa tudi mozoljev ne manjka… kako naj se rešim te umazanije s kože? čistim si jo z gelom in tonikom 1x na dan, probavam čim bolj zdravo jesti, delam si raznorazne maske, a nečista koža je še zmeraj to :(. Ampak vseeno si bolj želim zrasti, menstruacije sicer še nimam (predvidevam da jo bom kmali dobila) nažalost trpim za anksioznostjo, upam da to ne vpliva na rast?!… kako bi lahko zrasla, kaj mi priporočate? vse bolj sem nezadovoljna z svojim videzom, prosim pomagajte :(!

Draga “libra5”!

Naj-hvala ti najprej za zaupanje – da si mi poslala svoje pismo z vsemi svojimi vprašanji oz. izpostavljenimi zadevami, ki te mučijo…!

Če greva lepo po vrsti, reciva tako:

– Že tvojih 170 cm je super!!! Če daš gor še pete, si že skoraj do neba visoka – kul!!! Kako to, da si potem še do 175 želiš?! Ne vem, če sem že slišala za to, da se da s kakšnimi posebnimi vajami prispevati k temu, da se povzpnemo višje k zvezdam – ali pa tudi?! Morda bi bilo bolj smiselno delati vaje za to, da sprejmeš samo sebe tako, kot si?? Kar poglej malo v Hollywood, ko so se nebeške lepotice šle operirat in kako niso danes ničemur več podobne…

– Glede kože je spet tako, da si lahko kupiš vse možno, kar je v prodaji za čisto kožo – pa ti še vedno vse skupaj ne bo prav nič pomagalo, ker si dejansko v takem hormonskem času, ko je koža takšna, kot je in je spet treba delati vaje, da se lahko sprijazniš s tem obdobjem kože in razvijaš potrpežljivost do časa, ko bo koža spet sama od sebe takšna, kot si jo želiš.

– Anksioznost je pa nekaj, kar vzemi skrajno resno, ker je to krik tvoje duše, da trpiš in da nekaj ni OK. Pomaga ti lahko že čisto navaden pogovor s strokovnjakom za mlade, ga pa ne odlagaj na pojutrišnjem, ampak ga raje opravi že predvčerajšnjim. Kajti zdaj je to “samo” anksioznost, kaj hitro pa lahko preraste to v kaj tako kroničnega, da boš potrebovala veliko dlje, da se boš spet postavila na noge.

– Glede videza, ki te pa tudi skrbi, bi pa rekla to. Ko so moške spraševali, kaj najprej opazijo na ženskah, so rekli – ne, da so to dolgi blond lasje ali pa noge do nebes ali velike prsi – ampak, da je to njihova energija…!!! Evo, zato naredi vse za to, da se boš sama v sebi dobro počutila, da boš sama sebi lepa in naj prijateljica, potem si pa na konju. Vsak dan lahko srečaš prekrasno žensko, ki te pusti čisto hladnega, ker ne oddaja nobene energije oz. ni ne prijazna, ne nasmejana, ne topla, ne za hece, nič,… Potem pa pride mimo 1 čisto povprečna punca, pa dol padeš, ker ima tako karizmo. Ampak – res je, da si še zelo mlada, ko se vse stavi na zunanjost, zato boš morala moja pametovanja še prežvečiti in obdelati, da ti bodo užitna.

Toliko bi bilo torej od mene danes zvečer! Upam, da sem ti dala malo misliti oz. da sem te spodbudila, da pogledaš še malo izza…

Srečno!

Maja

tiste ogrce moraš dobit ven , čimveč
v petek, ko prideš dam, si zavri pisker vode…daj not kamilce al pa nič
vsed se za mizo, lase si spni, vzam brisačo, si jo povezni na glavo, glavo pa nad piskr…pred tem si spuci še kožo
no, ko boš čez kake 5min omehčala obraz, se spravi, al pa mami prosi, da ti poskusi dat ven ogrce
zdej, ko je koža mehka, gre lažje.
sem pa napisala v petek, ker je pol vikend in se ti koža umiri do pondeljka
pazi, da boš z ogrci nežna oz a kožo.če vidi da ne gre raj pust
no, jaz vem, da če ne gre, si z iglo vsaj kapco ogrca ven zbezam, pa že to pomaga.
ker ogrc ima črno kapo, drugač pa je bel…sam tega ti ne bom predlagala, da si z iglo.

aja, da nimaš menstre pa pomani da boš še rasla, ko jo boš dobila, se pa rast upočasni
tko, da, bod vesela, da je še nimaš, ker hočeš bit še višja
sam povem ti, da velike punce niso najbolj srečne.imajo jih za kobile nerodne.
žal

Jej čokolino 🙂 , eni pravijo, da so v njem vitamini za rast (zato dojenčki jedo čokolino da zrastejo). Neven če deluje, ampak lahko poskusiš 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close