hočem pustiti fanta, kam naj grem z sinom koliko socialna pomaga?
Smo trije. Jaz,fant in 2 letni sin. Spoznala sva se ko sem bila še mladoletna in brez samospoštovanja. skupaj sva živela v katastrofalnem enosobnem stanovanju in veliko pomanjkanja sem že doživela saj večino časa nisem imela službe.pa da ne bo pomote nisem bila lena. zamenjala sem že 7 služb in če bi katera trajala dlje kot samo čez sezono bi z veseljem nadaljevala.trpela sem 6 mesecev službo v kateri me je šef osvajal in so me vaški pijančki spravljali ob živce. ko sem ta šiht pustila sem dobila od njega očitanje da nočem delati pa čeprav sem se vsak dan peljala po 7 km v eno smer s kolesom ne glede na vreme! pa še ena služba je bila pred tem kjer sem celi dan stregla turistom in sem hodila peš dol in azaj v eno smer 8 km. očitek da sem lena me je prislil in zmanipuliral da sem bila hvaležna ker dobro strežem svjojem predragem fantu. cele dni sem bila ali doma ali na šihtu. kupila sem si v 4 letih samo najnunejše skratka vedno sem šivala in skrivala luknje v hlačah nogavicah nosila raztrgane čevlje niti zdravstvenega zavaroavanja si nisem bila sposobna plačati ker sem pa vso hrano jaz kupovala in pe račune plačevala. kaj pa on? on pa konzumiral ogromno trave vedno znancem kupoval pivo v gostlni vsak dan kupoval škatlo cigaretov sama pa sem bila hvaležna da smem živeti z njem in da imam streho nad glavo in da me ima on najrajši. vem bila sem slepa in po pravici povedano sem ga oboževala sama pa sem se vedno počutila nekoristno. bila sem v hudi depresiji ki je bila vidna vsakem izgubljala sem prijateljice eno za drugo na koncu sem dneve preživljala pred televizijo v temnem malem enosobnem stanovanju zanemarila sem se in cele dni sem jokala se spraševala kaj za vraga je z mano narobe da me nima nihče rad in zakaj pozimi ni službe zame .ko sma bila skupaj 1 leto sem zanosila po svoj krivdi nisem uporabljala zaščite. nastopilo je veselje padale so obljube kako bo skrbel za otroka kako da je vesel itd..kmalu je nastopilo poletje in jaz sem spet sla v službo. 8 km v eno smer s kolesom do 7. meseca nosečnosti trdo delo v rastlinjaku vročina ubijalska jaz sem bila srečna moj svet so bile moje sodelavke,služba in dom. doma ni nikoli niti mingnil puščal je svoje svari vsepovsod mi prinašal svoje čudne prijatelje jaz pa sem stregla vsem in vsakem. če sem pokazala nezadovoljstvo ali žalost je to znal hitro zatreti z žaljivko ali prilizovanjem ali opravičilom ali obljubo da se bo poboljšal in da mu je žal. seveda same laži. seveda tudi takrat nisem imela plačanega zdravstvenega zavarovanja saj sem z svojo plačo plačevala njegove račune. vem bila sem neumna in slepa. zavarovanje je plačala njegova mama 2 uri preden sem rodila. fantek se je rodil zdrav in potekala je celotedenska akcija priprave stanovanja za otroka ker je moj dragi to prelagal iz dneva v dan. sledil je 1 mesec sanjskega razmerja ki je pa na žalost trajal samo en mesec. potem ga otrok sploh ni več zanimal jaz pa sem bila tako izčprana da še vse pospravit nisem utegnila. to ga je šele jezilo seveda revček je delala 8 ur na dan si med šihtom pred šihtom po šihtu spil pivo in prišel domov grozno utrujen. jaz pa kot vedno brez enega para lepih hlač z 20 kg več in stalno zaprta doma z trajno odgovornostjo za otroka in gospodinjstvo na mojih plečih.vsi so mo govorili da mi je lepo ko sem lahko doma. on še vedno ni nehal zapravljati denarja in vsak mesec so mi starši posojali denar za plenice in hrano ko je zmanjkalo denarja.ponavljam bila sem slepa in jaz sem ga oboževala kljub temu da sem bila grozno žalostna. to poletje smo se preselili v hišo zelo lepo hišo z ogromnim dvoriščem. bil je to ogromen projekt. pomagali so njegovi in moji starši. in tudi on je ogromno delal ker je bilo treba vse preurediti. 2 tedna po vselitvi je bilo lepo. potem pa spet on nikoli nič ne naredi v hiši nekaj kosi okol 1 krat ali 2 krat na mesec to je pa tudi vse! in potem sem jaz lena in nesposobna in grozna ker nimam pospravljeno. od takrat nisem več slepa. tudi tepel me je že jaz pa njega večinoma sem znorela zato ker je zapravil denar v gostilni se mi ni javil in prišel domov kdaj mu je pasalo in pričakoval da ga bom počakala vsa urejena in vesela. enkrat sem že imela namen za vedno it pa sma se vedno pobotala tudi po zaslugi njegovih staršev. takole je izgledal moj dan. včeraj ob polnoči je prišel domov pijan in zadet. spil je še eno pivo jaz pa pol pogovarjala sma se in poslušala muziko ki je njemu vseč. nikoli ne poslušama muzike ki je meni vseč jaz pa mu nič ne rečem čeprav se mi punk sploh ne dopade.tudi če mu rečem mi pove da ima on to pač rad in da bo to zdaj poslušal in pika. pogovarjala sma se o njemu kot vedno o tem kakšna faca je bil kako se ga vsi bojijo kako je močen kako lahko vsakega stepe. nato sem se mu pojamrala da me njegov oče komandira in vsakič ko pride komentira kaj ni pospravljeno in da naj bom pridna da bo igor vesel ko bo prišel domov. ok kaj jaz cel dan v luft gledam pa nič ne delam??in sem mu rekla da je to moj dom in da je prišel na obisk.fant pa mi reče to ne smeš ne bodi nesramna spoštuj moje starše. sem rekla zakaj a se ne smem postavit za sebe? on pa je gledal v računalnik me kar naenkrat klofnil pa me ni zares bolelo in me hotel poljubit mi rekel ka je prasica ka bi se rada fukala ha? jaz ga gledam šokirana bila sem grozno užaljena ker me sploh poslušal ni. in se je začel kreg..ne tiho mu nisem več že dolgo povem kar mi leži na duši na koncu sem obupala ker se z njem sploh ni dalo pogovarjat in je konstantno ponavljal da karkoli njegov oče reče morem biti tiho. šla sma gledat kmetijo edini šov ki ga spremljama vsak večer in skoraj edina tema pogovora ki naju oba zanima. bedno razmerje imam vem. na koncu sma šla spat. obrnil mi je hrbet in zaspal. sem ga vprašala zakaj si mi pa obrnl hrbet in je bila tišina. zaspala sem v tihih solzah. zbudila sem se ob 7 sin se je zbudil naredila sem mu mleko s kosmiči je vse polil po tleh. razbil je krožnik ko sem pospravljala kosmiče. nato sem mu naredila čokolino in ga je pojedel me objel in mu lupčka dal,dobil je še kozarec mleka in ga z veseljem popil.do 8 sma prebrala 3 otroške knjige se igrala in lovila. nato sem ga oblekla in ga odpeljala na sprehod. bila sma veni okoli uro in pol raziskoval je luže blato gobice v gozdu se vsedel na deblo itd..skratka čudovit čas medtem ko je on spal. ko sem prišla nazaj je bil na računaniku in visel na facebooku. jaz pa sem dala sinu še eno malico ga zunaj sina učila hraniti psa dala pesu jest pit odnesla smeti pomila posodo obesila 2 stroja opraih oblek in dala še 1 stroj prat.vmes sem 20 krat stekla ven pogledat kaj se dogaja z adrinom in ali se pridno igra z igračami. fant pa se je samo na vsake 15 minut zadrl pejt sina pogledat ali pa mislim da je šel k pesu. mislim da je nepotrebno povedat da se ni niti enkrat vstal in to sam naredil.tudi kosilo sem pripravila. 20 minut preden so ga pršli iskat starši sem sina prinesla noter ga preoblekla in previla zraven njega na kavču. začel ga je cartat mu dal lupčka skratka 5 minut pozornosti. in ko sem mu obula nogavičko sem jo obula narobe pa nisem takoj vidla. in je rekel poglej kako se mu nogavico oblekla to je treba popravit in je jezno začel popravljat nogavico.pa rečem pa saj bom to popravila a misliš da nebi tega vidla ko bi mu dala čevlje gor? pa je odkimal z glavo češ ne vem. in sem mu rekla gleda na to da nič ne migneš pri hiši in da jaz sina preoblačim 5 krat na dan in mu kuham skrbim za njega nonstop ti meni ne zaupaš da mu ne bom nogavice popravila? pa je gledal v računalnik in tiho bil. pa sem bila tokrat tiho in spoznala da mu je vseeno kaj jaz čutim kaj si jaz mislim koliko jaz delam in koliko sem uturjena saj vsak sem vsak večer ko pride domov vesela samo da je prišel zdrav in cel domov. dobila sem solzne oči in šla dalje h kosilu. prišli so njegovi starši ga iskat sem se potrudila bit normalna in da se mi ne vidi da sem razburjena. nato pa je rekel daj mi tvojo kartico grem dvgnit otroške doklatke. pa sem rekla ne ne dam ti je pri meni je danr bol na varnem. imaš svojo plačo v omari.pa se je začel dret na mene da kako si upam tako z njem govorit in da ne bom dobila od njega niti centa več. saj ga itak nikoli ne dobim imam še vedno vse obleke raztrgane in edine dobre stvari ki jih imam za oblečt mi je prinesla mama z rdečega križa.njegova mama pa gledala in je bila tiho.pa se ji je vidlo da ji ni blo vseeno. pa sem mu vseeno dala kartico da ne bo staršem razlagal kako sem prizadeta in kako mu grem na živce. veni pa kaos.pes je raztrgal ketno in je letal vsepovsod okol. je kar vlk pes in je skoraj taščo na tla podrl. slišit še njegovega očeta ki mi pravi pospravi stvari ker ti jih bo vse podrl in grejo oni dalje. stopim do ketne in vidim dajo je pokravil pa sm se zgubila živce.na vse glas sem se začela dreti sem prid pes je uničil ketno!! in sem ga klicala po imenu. pa me nič ne briga če so me sosedi slišali enostavno mi je počil film ker sem sina mogla v hišo zapret in je ta jokal njem se je pa mudilo na pivo pred šihtom! prišel je nazaj mi rekel kaj se deređ se mu rekla popravi ketno takoj! in jo je poravil nato je jezen stopil mene mi rekel da sem nehvaležna smrklja in da kaj mi je.sem ga vprašala zakaj mi ne zaupa in s čim sem si to zaslužila.pa se je zadrl na mene pa kaj bi ti rada kaj sikaš.sem mu rekla hočem da se opravičiš.pa je prišel jezno do mene mi rekel zgin v bajto da te ne vidim me hotel udarit pa me potem ni ker bi videli sosedi in šel na pivo pred službo. jaz sem šla v hišo in potolažila sina. pojedla sma do konca kosilo in nato sem ga dala spat. Skratka nočem več biti z tem človekom ki me ne spoštuje me nima rad ki mu je vseeno če nimam nič lepega za oblečt in ki mu je vseeno za moja čustva.stvar pa je takšna jaz imam končano samo osnovno šolo. starši z mojim bratom živijo v 2 sobnem stanovanju in imajo ogromne dolgove. k njim ne morem bi jim še bolj otežila življenje.hočem biti srečna ne pa suženj v lastnem domu, kam naj jaz z sinom grem??
če rabiš pogovor mi piši na
[email protected]
tudi kak kos oblačil bi se našel…