hocem anoreksijo!!!
Vprašanje je, če želiš, da bi tvoje življenje bilo drugačno kot je sedaj in ne bi živela tako kot živiš – stradanje, prenajedanje, stradanje, prenajedanje, občutki krivde, ko ješ, ko se zrediš samo za malo, …. še bi lahko naštevala. Si sploh želiš spremembe? Ali si zadovoljna s tem kot je sedaj? Mislim resnično zadovoljna?
Motnje hranjenja niso način življenja, so bolezen. To je dejstvo, verjamem pa, da ti v tem trenutku ne zmoreš gledati na to drugače.
lp
Tatjana
O kaksnih spremembah govorite? Ko zacnem stradati in se navadim na to, mi je cisto OK, ker postanem bolj diciplinirana, itd. Rada bi spremenila to, da bi bila bolj suha!!! Saj jaz nimam motenj hranjenja, a ne? Ker to imajo lahko samo suhi suhi suhi ljudje… Lp in hvala vam za vsak vas odgovor, to mi veliko pomeni!
Če si želiš, da bi prenehala s stradanjem in prenajedanjem in bi lahko sebe videla takšno kot si v resnici – ne pretežko, kvečjemu imaš že sedaj približno z 52 kg ene 3 kg premalo – to sem mislila če si želiš te spremembe?
Menim, da gre pri tebi tudi za motnje hranjenja – misli se ti vrtijo okoli tega kakšna si, kako izgledaš, meniš, da si predebela ko imaš v bistvu že nekaj kg premalo, nisi zadovoljna s seboj na noben način, okolica ti govori, da ne izgledaš zdravo, ti pa si prepričana v to, da ti hočejo slabo in da se motijo in da si v resnici še predebela. Vse to so znaki motenj hranjenja.
Ni res, da za motnjami hranjenja zbolijo samo suhi ljudje. Če te zanima kaj več o tem in kdo lahko zboli, si preberi knjigo Ko hrana ni več hrana. Prebereš pa si lahko tudi knjigo Prehrana od Anite Naik. Boš dobila odgovor na tvoje mnenje o tej bolezni.
lp
Tatjana
Živjo,
obe knjigi si lahko sposodiš v lokalni knižnici. V večini jo imajo, če pa ne pa jih lahko dobiš z medknjižnično izmenjavo. V glavnem poglej in vprašaj v knjižnici.
Resnično ti predlagam, da se tega lotiš celostno, kar pomeni, da si poišči pomoč. Hujšanje in telovadba ne bosta rešila problema dolgoročno, pač pa le omilila tvoj pogled nase. Da si poiščeš pomoč je najboljša možna rešitev.
lp
Tatjana