Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja hoče v mamino naročje

hoče v mamino naročje

Čau,
naša mala princeska, stara 8 mesecev, ima zadnjih nekaj dni ene čudne popadke in sicer se hoče na momente samo držati v naročju pri mami . Steguje ročice k mami tudi ko jo pestuje ata, pa čeprav je rada pri njem. Drugače pa gre skoraj k vsakemu v naročje.
Je to kakšna faza v razvoju ? Upam da ne bo predolga, saj jo rada pestujem, ampak je treba tud kaj naredit po bajti.

LP
srečna mamica

Tvoja deklica je v t.i. fazi “separacijske tesnobe”, ko se otrok boji, da bo mamica odšla in se ne bo vrnila. Tako majhen otroček namreč ne ve, da če gre mamica v sosednjo sobo, da je blizu in da se zagotovo vrne. Dvigni jo in pocartaj, majhen otroček je majhen zelo malo časa. Posoda v koritu pa lahko vedno počaka in ne razmišlja, je ni strah in ne potrebuje občutka varnosti. Šele iz trdnega, varnega naročja potem začnejo otroci delati korake naprej – v samostojnost in se odcpeljajo od matere.

Sina sem prenosila po naročju še pa še. Nikoli nisem imela časa pospravljat, likat, še na WC sem komaj šla. Prav odveč mi je bilo. Se mi je zdelo da so vsi ostali dojenčki tako pridni – sedijo oziroma ležijo kamor jih starši položijo, edino moj je vseskozi po naročju.
No, ampak je hitro minilo. Ko smo nehali dojit in ko je šel v varstvo, se je zelo osamosvojil. Zdaj pri letu in pol je že tako samostojen, da nimam več teh težav. Se pa zdaj hoče nosit kadar je bolan ali pa se slabo počuti (edino takrat).

LP ,Taši

Naša pikapolonica je hotela biti ves čas pri meni, ko so ji rasli zobje in ko je bila bolna. Morda vaši punčki rastejo zobki.

Taši2004 – tudi pri nas je tako – včasih prav žalostno gledam druge otročke, ki kar ležijo ali sedijo tam, kamor jih dajo starši, se nič ne pritožujejo. Naša pikica pa se zamoti 10 minut potem pa kriči, da je ni za potolažit – seveda dokler ni v naročju in na višini. :)Pa še med najlažjimi ni, tako da se kar nanosimo :))

Naša je devet in pol stara, pa se zadnje čase prav tako soočam s tem. Uf, prav presenečena sem bila, ker sicer ni bilo problemov. Zdaj pa tudi sili k meni, ati nekako ni dovolj. Ker se pobira na noge glih kjer se da, se me stalno za hlače drži… Upam, da mine. Do takrat pa… krepimo mišice na rokah.

Tajna30

Hvala punce, vidim da ni samo pri nas tako. Probajmo pozabit na brezhibna stanovanja in raje uživajmo z našimi sončki.

Lep vikend vsem !
caaaau

New Report

Close