Najdi forum

HOCD zdravljenje slovenija

Pozdravljeni,

Ali je že kdo slišal za HOCD oz. Gay OCD ? Zadnjih nekaj let mislim, da se borim s to težavo, in ker je zadeva prišla tako daleč, da me ovira pri vsakodnevnem življenju, koncentraciji, delu, športu, sem se odločil poiskati pomoč, me zanima, ali pozna kdo kakega psihologa oz. terapevta, ki je tej temi že posvečal kaj terapij oz. ga to zanima. Namreč do sedaj sem to vedno premleval zgolj v sebi in se nisem z nikomer posvetoval zato niti ne vem, kdo se s takimi “vprašanji” sooča – psihiater ali terapevt?

Hvala za vsakršno pomoč

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

tovrstne simptome jaz vidim kot del obsesivnih simptomov. Predlagam vam, da si poiščete poglobljeno obliko psihoterapije (psihoanalitična psihoterapija), kjer boste lahko skozi raziskovanje svojega nezavednega tudi prišli do vzrokov vaših simptomov. Pri OCD gre za nezavedne konflikte, ki se povezujejo z nezaželenimi agresivnimi ali seksualnimi impulzi, osveščanje in razreševanje pa poteka počasi.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Sama sem imela HOCD 2 leti nazaj (no OCD imam se vedno, ampak se tematika menja). Poglej si psihoterapevte na spletni strani Moj psihoterapevt in tam lahko izberes tiste, ki so specializirani  za OCD. Sama sem hodila k dvema. Se najbolj pa mi je pomagal YT kanal OCD and Anxiety.

Kako pa je potekalo zdravljenje HOCD? Je bil dolg proces? Ali te je bilo na zacetku strah obiskati terapevta oz. kako sploh naceti debato o temu?

New Report

Close