hm…problem
hey!!
stara sem 14 in v 9 razredu os. šole.
mam precej problemov v svojem življenju.Najhujši pa je ta da sem debela oziroma imam močnejše noge oz. stegna.Med temi novoletnimi prazniki sem se ful zredila in če se samo pogledam takoj pomislim tak nebo šlo več dalje.Tu pa nastopi še ne problemček.Nekaj časa sem mela neke vrste bulimijo oz. jo še vedno mam.Ko sem malo več pojedla sem šla na stranišče in to izbruhala.Sej sem si na tej strani prebrala kako to škoduje in kakšne so lahko posledice ampak ko malce več pojem se bojim da bom zopet šla na stranišče bruhat.Za to mojo početje vesta dve moji najboljši prijateljici in sta ful proti temu…..ko sem pa ful slabe volje ali se kaj zgodi v šoli takrat preveč pojem in pol sledi bruhanje na stranišču.
Bojim se da bodo za to zvedli moji straši (starša sta ločena) .Mama dela v zdravstvu zato se bojim da bo še prej opazla .Oba starša sta precej atletske postave in se ukvarjata z športom.Jaz sem pa antišportnik
prosim svetujte kaj naj naredim!!! 🙁
Pozdravljena.
Ker si še mlada se boš odvisnosti od hrane kaj hitro znebila. Samo vztrajna moraš biti.
Jst sm v tvojih letih imela 109kilogramov, sedaj jih imam 55. Zanimivo je da sm se prvih 35kilogramov znebila brez bruhanja. Čez dan in v slabih trenutkih sm se zamotila z risanjem, glazbo ali pa sm šla na sprehod z kolegico in ji izlila dušo.
Fora je v tem da negativnih čustev nesmeš kopičiti v sebi, izpovej se kolegici ali mami…..komurkoli pač lahko zaupaš.
Jst te čist štekam kako je, poč poješ vse kar ti gre pod roko in pol vržeš vn. Jst to delam dobro leto, pa sm ugotovila da sm se čisto zajebala. Od tega rataš res full odvisen, ubistvu si zjebeš prehrambene navade. Ko boš sita bruhanja in boš pač že imela težo ki si jo hotela, boš najbrž po malem začela hrano spet prebavljat. Tuki je pa pol največja panika. Črevo je leno in boš napihnjena ter neboš mogla it na vc kake dva do tri dni, Telo bo pa na rezervi (sestradano) in bo začelo kopičit vsako kalorijo ki jo boš pojedla, trebušček bo vsak dan bol obložen z špehcem.
Glede stegen, te pa spet popolnoma razumem samo da so primeni še obupno široka meča. Sm mislila da če pridem na 55kil da bodo noge lepe, pa je špeh ševedno tam kot je bil, sicer ga je manj a je ševedno opazen. Tuki pomaga samo telovadba.
hey
no jaz sem visoka 167 cm pa mam 57 kg … sej po vseh izračunih mam čisto normalo težo ampak moja stegna so kljub temu obupna…so ful široka in zadnje čase som začela opažati da sem se zredila tudi v pasu.Vsa druga dekleta majo ful bolšo bolšo postavo.Sej jaz bi rada samo shujšala ke se pol nebom več sekirala zaradi svoje postave.Poskusla sem že skoraj vse dijete in bruhanje hrane je blo do zdaj še najuspešnejše..
lep pozdrav…
Jst imam pravtako 167 cm in 55kg.
Meni ubistvu niso problem segna, temveč meča in odvečna koža okoli njih. V držini imamo vsi razen mami bolj močna meča , vem da nebom nikoli imela suhcenih nog saj mi moja tlesna zgradba tega ne dopušča. Pa se vse eno sekiram. Najbolj grozno je pa to da mi noge zatekajo, na desni se mi pojavljajo prve krčne žile kar mi noge dela še bolj odvratne.
Emca jst sm tudi začela tako da sm se hotela znebit zadnjih 10 kilogramov, znebila sm se jih 15 pa mi ševedno ni dovolj 🙁
Tudi če si govoriš da boš nehala ko boš na idealni teži, se to nebo zgodilo.
Postala boš odvisna, dojela boš da lahko ješ kar hočeš v neizmernih količiah zato boš tudi bruhala v neizmerni količini. Vsaj pri meni je tako.
Hotela sm bruhat samo kak mesec ali dva, ko so minili štirje meseci sm poizkusila nehat pa negre.
Trenutno se že dva tedna stradam, ko kaj pojem pa komaj še prebavim, vzeti moram odvajalo dugače sm dva dni napihnjena od enega kbeaba. In ko imam polhen želodec se počutim debelo ter bi se najraje zjokala.
Koliko časa pa že bruhaš?
Kakorkoli svetujem ti da ne počneš tega, sedaj se lahko še izvlečeš, če si dosti močna zmoreš tudi sama. Ko boš postala odvisna od hrane in bruhanja pa bo to veliko težje.
Lej meni je tale odvisnost tako načela psiho, da sploh ne čutim več veselja ljubezni…. ne čutim same sebe. Imam fanta pa ne čutim ljubezni do njega, čeprav vem da ga ljubim, ubistvu imam to ljubezen pokopano nekje v meni pa mi tale odvisnost jemlje vso energijo da bi karkoli čutila.
Pomisli, ali hočeš zaradi hrane, bruhanja ter tvoje zunanjosti postati mrtva v duši. Vrjetno ne.
Sigurno si luštkana prijetna punca in veliko pomeniš ljudem ki te imajo radi ne glede na to kakšna si ali nisi. Zato ohrani svojo energijo za življenje ki te čaka, to je veliko bolj bomembno kot zunanji izgled.
Če želiš mi lahko pišeš na [email protected], sm te priprevljena poslušat in ti svetovat za katero koli težavo ki jo imaš.
Nayom, kako lahko napišeš koliko negativnih posledic pušča bruhanje, kar za tem pa cinično opišeš kako se bo špehec nabiral na trebuščku? Zdi se mi nesramno,saj s tem nobenga ne spodbujaš,da neha s tem kaj šele,da bi mu s temi besedami pomagala. Nočem izpasti sitna ali tečna, pač povem svoje mnenje,ker vem,da se vse najbolj bojijo oz. bojimo pridobljenih kg.
Sploh pa če uživaš hrano,kot je kebab, ni čudno,da se ne počutiš fajn. Js sem nehala bruhat pred letom in še nekaj mesecev pa mi na kraj pameti ni prišlo(do danes),da bi jedla kebab pa ga še v življenju nisem. Zame je velik uspeh že nekaj rezin pršuta in to je tudi edino meso,ki ga jem odkar ne bruham. Od takrat se veliko poslužujem sadja, zelenjave in črnega kruha. Pa tudi razni priboljški so zraven. Saj gre, brez vse mastnosti, lahko še vedno uživaš v dobrem okusu. Tako naprimer nikakor več ne gledam na ceno hrane,ker prej sem kupila vse,samo da je bilo poceni in čimveč. Sedaj raje kupim dražje in kvalitetne jedi. Sama tudi veliko kuham in si sama pripravljam hrano četudi živim doma. Pač tako vem kaj imam rada in kako pripravljeno pa še vem kaj vse jed vsebuje.No takšno je moje mnenje.
Pa brez zamere.
Lp,Nina
Ko mu boš povedla, boš kaj hitro obžalovala. Saj se ti bo zdelo,da se je vse obrnilo proti tebi,da ti želi slabo in da pač hoče,da si ˝debela˝,da te kdo drug ne bo dobil!
Jaz ti predlagam,povej vsem,zakriči na glas kolikor se da,naj slišijo vsi…meni namreč brez pomoči ljubljenih ne bi uspelo.
Prvi odstavek torej proti, drugi za…..odločitev je tvoja. Jaz sem ti pač opisala obe plati. Tvoje občutke,ki se bodo pojavljali,ko bodo drugi vedeli in pa občutke,ki jih imaš globoko v podzavesti,sam je želja po nažiranju močnejša in ne pridejo na plan.
Zna bit da sm vse skup zabluzila in se popolnoma motim. To je pač moje mnenje.
Lp,Nina
Živjo,
vesela sem, da se je toliko punc oglasilo in ti pomagalo s svojimi izkušnjami in spodbudami. Kaj naj dodam še jaz? Mogoče le to, da poskusi zares vzeti, kar so ti punce napisale, skušaj si s vsem napisanim kaj pomagat, a navadno gre pri bulimiji za odvisnost in tako resen problem, da zahteva strokovno pomoč, individualno ali skupinsko. Zato naj ti ne bo nerodno poiskati pomoči – odvisno je, v katerem kraju si doma, a morda je prva pot prav najbližji zdravstveni dom in tvoj šolski zdravnik – tudi če mama dela v zdravstvu.
Itak je pa tako, da če boš rabila strokovno pomoč, ji boš verjetno rabila povedat. Lahko da bo takoj razumela, lahko pa da bo najprej jadikovala nad usodo, se čudila itd… Potem pa sprejela. Prvo pa je, da sebi priznaš, da gre za resen problem. In da poiskati pomoč ni sramota ampak prednost.
Vse dobro na poti okrevanja ti želim!