Najdi forum

Oj.

Imam 20 let.
Jaz sem tako občutljiva oseba, da me vsaka malenkost prizadane.
Neskončno si želim to spremeniti, da me ne bi pač nobena stvar ne more prizadeti. Kaj je recept za to, da postaneš hladnokrven?
To bi rada že tako obupno kar čez noč začarala, sam ne morem in ne morem iz svoje kože, sem preprosto tak tip človeka, ampak imam pa vrh glave, da se nonstop cmerim in sekiram za vsako malenkost.

Nina

sva že dve-pa tud jest mam 20 let, zdaj bo verjetno kdo pametn pa bo sam kritiziral da neki nakladam glede na to da sem komaj 20, ampak sem že marsikej doživela, kljub mladim letom in sam s tem, ko se ti stvari dogajajo, dobre in slabe in s tem ko spoznavaš ljudi, pa ko vidiš kaki so oni do tebe- dobri in slabi, hinavski itd., sam s tem se naučiš bit trden, no pa meni je še moj fant ful pomagal, da se vsaj za določene stvari neham dokaj hitro sekirat.
se za vsako malenkost sekiram, ni važn kaj je, sam mi moj pomaga, da se pol vsaj mal umirim, včasih pa lahk traja tud teden al pa dva.

…bi rada bila hladnokrvna ala brezcutna……. Da si cutec in odprt -ena od plati je tudi trpljenje oz. bolecina, ki je sestavni del…saj ves-vsak kovanec ima dve plati.
Je pa res, da se je za vprasati zakaj se za vsako stvar sekiras? Ti je kdo ucepil preveliko odgovornost v otrostvu? Imas dobro postavljene svoje meje ali pa se kar zlijes z drugim soclovekom?…?

Mogoče bi bil taprav naslov brezčutnost? Mogoče bi bila tudi prava beseda, da si želim biti brezčutna, da nič ne čutim sama in sploh, da mi kaj seže v srce.

Hladnokrven-sposoben ostati miren, preudaren v razburljivih, zlasti nevarnih okoliščina.

Hm iz te leksikonske razlage sklepam, da znaš čutiti, samo ne tako silovito za vsake stvari.

Brezčuten- je duševno otopel, brez volje: brezčuten duševni bolnik // ki je brez občutljivosti za zunanje dražljaje:

Ta razlaga je pa bolj blizu tistemu, čemur se sprašujem.

Ja to je to, kar bi hotela doseči.
Hladnokrvnost je treba dolgo dolgo trenirati, da jo sploh pridobiš.
Brezčutnost pa ne vem, kako lahko pridobim, ampak bi sigurno lažje to dosegla kot hladnokrvnost.

Draga Cmerica!

Morda bi brezčutnost res lažje dosegli kot hladnokrvnost, vendar to v resnici ne bi bila rešitev! Trenutno ste res preveč čustveni in zelo občutljivi, zato vas vsaka malenkost prizadene. Ampak rešitev ni v tem, da ne bi nič več čutili (brezčutnost), saj bi se s tem zaprli za celo paleto doživljanja – ne bi bilo več veselja, ne smeha in tudi solz ne. Kakšni bi bili vaši odnosi?

Sklepam, da imate svoje preobčutljivosti že čez glavo dovolj in si zato želite nič čutiti. Bolje pa je, da najprej sprejmete sebe, takšno kot ste in se zavedate, da se čez noč ne boste mogli spremeniti. Proces osebne preobrazbe je postopen, potrebna sta potrpežljivost in vztrajnost. Poizkusite se imeti rado, takšno kot ste, ne da si greste na živce, kar vse skupaj samo še poslabša.

Pri doseganju čustvene stabilnosti (hladnokrvnosti) vam bo lahko v pomoč redna globinska sprostitev (za začetek priporočam CD Globinska sprostitev), ki vam bo pomagala najti notranji mir v sebi in okrepiti notranje ravnovesje. Priporočam vam, da jo vsakodnevno izvajate. Pomagajte si tudi z afirmacijami, ki lahko delujejo kot močne misli podpore in vas potegnejo iz čustvenega vrtinca.

Ko čutite, da v vas naraščata prizadetost in sekiranje, poizkusite tudi svojo pozornost zbrati v področju čela in samo opazovati, kaj se v vas dogaja. S pomočjo dihanja si tudi lahko pomagate: predstavljajte si, da vsak izdih odnaša iz vas nemir in napetost, vsak vdih pa vas polni z notranjim mirom. Poizkusite v kritičnih situacijah tudi čim bolj jasno razmišljati (uporabite “zdravo pamet”) in najti v vsakem dogodku tudi nekaj dobrega, pozitivnega.

Pa zastavljajte si bolj realne cilje. Pravite, da si želite biti takšni, da vas nobena stvar ne bo mogla več prizadeti. Rajši si za začetek izberite le kakšno stvar oz. kakšen odnos. Ko vas ta ne bo več (tolikokrat) prizadela, boste imeli tudi pozitivno izkušnjo in prepoznanje, da se je možno spremeniti, kar vas bo spodbudilo za naprej. In delajte na svoji samopodobi in občutku lastne vrednosti. Ko boste začutili, da je pravi čas za vas, pa toplo vabljeni v Šolo čustvene inteligence!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

KJE SE LAHKO KUPI CD GLOBINSKE SPROSTITVE IN KOLLIKO STANE?

HVALA!

Draga Lončnica!

CD Globinska sprostitev (zraven je še brošura) lahko naročite po telefonu (01) 433 93 03 od pon. do čet. med 10. in 14. uro ali ga naročite preko naše knjižne police: http://www.cdk.si/kp.

Cena je 2.800 SIT + 200 SIT poštnina.

Prijetno sproščanje vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close