Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Motnje hranjenja Hladilnik skrij se, prihajam!(prenajedanje)

Hladilnik skrij se, prihajam!(prenajedanje)

Hladilnik skrij se, prihajam ! ( prenajedanje)

Hmmm.. sploh ne vem kje naj začnem. Težave s hrano imam že od nekdaj. Kot otrok nisem bila nikoli suha, vendar še zdajleč ne debela. V osnovni šoli sem veliko jedla in zaradi genov se je vse skupaj začelo nalagati. Že takrat sem imela ideje o hujšanju, vendar sem še nekako verjela, da imam “težke kosti” ( presenetla me je izjava sošolke iz oš, ki je rekla ; ” Se spovniš, že takrat smo leteli k tebi domov, da si točno do šeste ure pojedla kos kruha in mleko.”). V srednji šoli sem imela ves čas fanta ( od konca osmega razreda do polovice prvega letnika študija) in nekako sem pozabila na hrano, oziroma se nisem toliko sekirala. Potem sva šla s fantom narazen ( že pol leta preden sva končala se je dobival s punco s katero sta zdaj skupaj, čeprav sva nekaj časa midva bila še ” kar precej” v stikih) in spet so se začele težave. Vmes sem enkrat kar nekako shujšala, čisto nenačrtovano in takrat sem se počutila super. Potem pa je šla teža samo še navzogor. Danes se bojujem z nenehnim odrekanjem in prekomernim žretjem ( ko pojem vse kar je, dokler me trebuh pošteno ne boli). To vse se stopnjuje ( tudi tehtnica tako kaže). Sem že čisto obupana, ker je to res en začaran krog,ko nihaš med voljo do življenja in tem, da bi znorel. Sedaj sem po parih neuspelih zvezvah ( ki to niso bile) spoznala fanta, ki je pravi cukerček. Ampak ne, jaz ne morem biti srečna, ker imam težave, da si nisem všeč in da imam nizko samopodobo. Preprosto ne znam uživati in imam nenehne strahove.
Obrnila sem se po pomoč na zdravnico v našem kraju ( ne v LJ) in mi je dala napotnico za svetovalni center. Tam so me samo napotili kam vse lahko grem. Poskusila sem že na Pu, pa so prezasedeni…. Kam torej po pomoč, ko se končno odločiš da boš nekaj naredil????

Sprašujem vas torej, kam se obrniti po pomoč ( pa raje bi videla, da je to kak psiholog…), ker vem da imam veliko za razčistit ( drugače bom znorela!!!), sem že prišla do veliko ugotovitev, samo ven ne najdem poti….!

Hvala za odogovor, pa oprostite ker je tole ” pismo ” res ddooooolgo !

sepase***

živjo!

nisi sama tudi njaz imam podobne probleme….
joj če dobiš kako informacijo o tem kako vn iz tega mi sporoči…
javi se mi kaj!

VN BOMO PRIŠLE IZ TEGA…VEČ NAS JE BOLJE JE!!!!!!!!!!!

lep dan

papa

New Report

Close