Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Hladen zakon, da me vse boli od žalosti

Hladen zakon, da me vse boli od žalosti

Hvala vam za lepe misli in za vzpodbudne besede.

Hvala tudi vsem za odgovore.

Draga gospa, moj sorodnik je pripeljal takšno žensko iz tujine. Razbila je že en zakon, uničila prvega otroka, zdaj uničuje novo družino z drugim otrokom. Obtožbe, nasilje, prijave, ugrabitve otrok, psovke, sovraštvo, izmišljanja….

pekel na zemlji za vse. To ni ljubezen od takih ljudi, oni so bolni! Beži in ne opravičuj ga, ali pa boš zbolela za rakom ali duševno boleznijo, ker tako se ne da živeti.

O tem si že pisala na starševskem čveku pred kakšnim letom in tam sem ti tudi že odgovarjala.

A nisi naredila še nobenega koraka naprej? Ali še jemlješ tablete?

Dovolj je. Ta te ne bo imel več rad in sprijazni se. V bistvu te nikoli ni imel zares rad. To, kar dela, ni prava ljubezen. Nekoga po rokah nosit in ga princeskat, po drugi strani pa kot bi odrezal, na smrt sovražit, to je le psihopatsko poigravanje s čustvi, ne pa ljubezen.

Najbolj nagnusna pa je kvazi ljubezen, ki jo sedaj daje svojim otrokom, ko jih sedaj na vso moč crklja, v bistvu le zato, da bi se tebi maščeval in jih spravil na svojo stran. A greš stavit, da jih načrtno od tebe odtujuje in jim na nek način grozi, da jih ne bo imel več rad, če bodo oni imeli radi tebe? Ali res hočeš, da ti odtuji tvoje lastne otroke, če ti jih že ni?

Užaljen gor ali dol, tako se ne dela. Če ti ne more odpustiti, naj gre od tebe narazen, ne pa da te zadržuje ob sebi in trpinči, ob tem pa uničuje svoje lastne otroke.

Takoj se nehaj fiksati s tableti in se smiliti sama sebi in mu napovej ločitev. Reci mu, da ga imaš poln kufer. Da si mu priznala tisto čustveno varanje, ali karkoli že in da če ti ni sposoben tega odpustit in predelat, da naj se pa loči.

Ti pa se zrihtaj in začni hodit s prijateljicami ven. To, kako se bo pa obnašal on, naj te pa ne briga več. Nehaj že klečeplaziti za njegovo ljubezen, ker je take, kot se je spomniš, več ne bo, pa to tudi ni bila prava ljubezen, ampak neka otročja projekcija zlagane filmske sluzijade, ki še zdaleč ni podobna pravi, zreli in odgovorni ljubezni.

Odgovor na objavo uporabnika
Nataša1982, 26.04.2021 ob 19:55

Pozdravljeni, naj povem, da sva z možem poročena že 15 let, skupaj sva več kot 20 let.

Prva leta je bil čudovit, ljubeč, do mene enkraten. Sem pa že takrat videla, da, če se mu kdo zameri ga enostavno obriše, izbriše iz svojega življenja. Tako je naredil s svojo mamo in se ji ni oglašal celo leto, s sestro še zdaj ne govori, z sinom iz prvega zakona tudi ne, ker mu je nekaj zameril. To so bila res že znamenja, pri katerih me je stisnilo v srcu in mi reklo, da nekaj ni v redu. Vendar je bil do mene pa zelo ljubeč in čudovit in enkraten do najinih otrok.

Veliko je delal, tudi jaz sem veliko delala, pa vendar moja služba ni tako zahtevna, on je moral delati tudi vikende. V službi sem spoznala sodelavca in z njim sva se prijateljsko zbližala, zato mi je pač ta sodelavec večkrat pošiljal kakšna sporočila, jaz sem mu res odgovarjala, ampak to je vse. Ta sporočila so res trajala nekaj časa, meni je samo manjkalo pozornosi, mož je delal cele dneve, sama sem bila doma za vse. V službi me je šefica ves čas maltretirala in tako sem se lahko zaupala le temu sodelavcu. To je vse, med nama ni bilo ničesar. Do tega dne me je mož ljubil, dvigoval v nebesa, razveseljeval na vse možne načine, me razvajal in bil je do mene prijazen in pozoren.

Skratka nekega dne je ugotovil, da si dopisujeva. Popolnoma je ponorel, tako je ponorel, da sem se bala, da mi bo kaj naredil. Začel me je zasliševati in spraševati in od strahu sem se kar tresla in se vedno bolj in bolj zapletala in na koncu je tako vpil name in pričel prihajati pijan domov, da sem bila čisto iz sebe, samo še kimala sem mu, spraševal me je, če sva kaj imela in da bo odšel če ne priznam in še sama ne vem več kaj sem rekla, ja, samo da bi mi dal mir, ker je bil zelo pijan. Čeprav ni bilo nič, bila sem na smrt prestrašena, ta vprašanja so trajala cele noči do jutranjih ur.

Od tega dne dalje je bilo vsega konec. Bom skrajšala, da ne bom predolga ampak od tega dne dalje se je vse končalo. Prvi dve leti, tri, me je še maltretiral vsak dan kaj sva imela in kaj je bilo in da bo odšel, jaz sem zaradi otrok požirala vse ker ga enostavno obožujejo. Samo, da sem hčerkici omenila, da bi odšla je planila v jok in sem se raje umaknila v sebe. Potem je bilo celo dve leti še nekako v redu, a vsake toliko mi je govoril, da sem ga varala, da on to ve, da mi ne bo nikoli oprostil, a je z menoj zaradi otrok. Od tistega dne ko se je to začelo me ni nikoli več objel, poljubil, rekel lepe besede. Pred tem mi je pisal pesmi, od takrat dalje pa me je pričel žaliti, česar prej ni počel. Tudi pred otroci je vpil name ali pa me žalil. Od vsega hudega sem se zredila za 30 kil, prenehala sem hoditi ven s prijateljicami, izgubila sem čisto vse.

Potem je bilo eno leto nekakšno mirno stanje, ampak oba sva v sebi vedela, da je vse drugače. Brez objemov in poljubov, občasno kakšen sex da se je spraznil in to je to. Meni se meša, ker se mi zdi, da ne živim, ampak umiram. Nekako živimo skupaj a sva oba nesrečna. Jaz ga imam rada in nočem da gre in hočem da mi verjame da ni bilo nič in hočem da me ima rad ampak to leto je pa spet grozno. Popolnoma me je začel ignorirati, druge nima ker je ves čas doma. Zopet je privlekel na dan zgodbo, da sem ga varala, da bo z menoj samo še da otroci odrastejo potem bo odšel, do mene je hladen, z menoj se ne pogovarja.

Popolnoma sem nesrečna, čisto sem že zmedena, ker prej sem bila zanj princesa, zdaj pa sem navaden gnoj, vsaj tako se obnaša do mene. Nesrečna sem, želodec me boli, ne vem kaj naj naredim, ne vem kam naj grem, otroci so nori na njega, za njih naredi vse, tudi doma naredi vse, za otroke lepo skrbi a mene pa sovraži. To se vidi iz vsake besede, stavka prezirljivega pogleda, predvsem pa molka, ki je prisoten po cele dneve.

Tako zelo sem nesrečna, ves čas sem doma, ne hodim nikamor, tudi pred korono nisem, da mu dokažem, da sem pridna in vse, ampak on ponavlja kot lajna eno in isto zgodbo kako sem ga pred leti prevarala in on to ve in tega ne misli pozabiti, skratka včasih bi najraje umrla. Pa ne morem ker imam lepe otroke in pridne in vse je bilo tako čudovito včasih, sedaj je pa tako grozno in ne vem več kako dalje…..

Hvala za vsak nasvet.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Vse si opisala priden in pošten dober oče tebe je koval v zvezde te spoštoval.

Ti si imela vsega preveč ker se je on žrtvoval in garal vse dneve.  Si ti pohajkovala s prijateljem si dopisovala in celo njemu bolj zaupala kakor svojemu možu ki te je imel rad in te ljubil.  Zavrgla si vse sama si kriva in če mene vprašaš bi te prvo uro vrgo čez prag saj si ne zaslužiš druga. To, da ti on sedaj učita vsa leta kaj pa naj reče druga kakor da si ga prevarala. Verjetno ne boš povedala resnice. Toda zame je konec da sodelavcu bolj zaupaš kakor meni in to je prevara dokazati pa ne moreš da nista kaj imela. In je samo zbogom in počni karkoli ti je volja sama si skuhala in se ne delaj žrtev.

Vsega je vedno kriv moški, bi mu na zacetku povedala da si dopisujes s sodelavcem pa bi bil mir. Ti si se raje odlocla da skrivas pol ko pa je ugotovil pa je nastala stala. Tak je to za tebe bi naredo vse a zdaj ti nezaupa. On smatra da si ga varala. Mogoce ga nisi varala fizicno ampak samo custveno. Lahko ti oprosti pozabo nebo nikoli. Bogve kaj pa mu gre poglavi ki vse si se dala dol s sodelavcem.  Mela si vse pa si zajebala vse ker se nisi znala pogovorit z njim. Bila bi odkrita do njega pa nebi prislo do tega. V najslabsem primeru pa boljse da greta vsak po svoje zaradi tvoje in njegovega zdravja in mira. Sprejmi svoj del odgovornosti in nena meci vse odgovornost na njega za tvojo sreco.

Ma pa prav da odreze ljudi ki imajo slab vpliv na njega iz svojega zivljenja. Ma razciscene dolocen pojme glede tega.

Kako to, da sedaj ne dela in he cele dneve doma???

In kako sedaj vse natedi in med vrsticami prebrano , je tudi baje takrat vse naredil… pa nič ga b ni bilo doma… Zanimivo.

nihce ne pise nek9mu ki mu ne vzbuja interesov. Zato je moz ponorel. Zanj je bila to izdaja. Mogove je prevec vihravo reagiral, a ni ga predanega moskega na svetu, ki ga tvoje dejanje nebi strlo. Za***** si  mu zivljenje na polni crti in nikoli vec ti nebo zaupal. Tudi ti njemu nebi, ce bi ti bila v njegovih skornjih.

Iščeš izgovore pri njem, hkrati pa si ti tista, ki si čustveno varala (sorry, vsaj tako jaz vidim vse skupaj, pa najbrž še kdo), on pa je kakršen je in te je odflikal. Sama si kriva in nihče drug.

to je manipulator in nasilnez. dokler bos delala vse tako, kot on hoce, bo cudovit, ko pa ne, bo pa sel v drugo skrajnost. na tak nacin te zmanipulira, da delas vse tako, kot on hoce, ker zivis za tiste trenutke srece. ampak vse je to kratkega veka. kmalu to ne bo dovolj. morala mu bos brati misli in ze vnaprej narediti kar si je on predstavljal, sicer bo spet ignor in vse ostalo, s cemer te kaznuje. to se nikoli ne neha, samo stopnjuje se. si pripravljena tako ziveti do konca svojega  zivljenja?

Ni zaznati, da bi mislili, da ste vi naredili karkoli narobe. Svoje dopisovanje s sodelavcem opravičujete. V resnici ste vi naredili napako, na tak način se nimate za zbliževati z nobenim moškim, dokler imate moža. Zaneslo vas je in sploh ne čutite, da ste vi karkoli narobe naredili.

Priznaj, da si ga čusteno varala(mogoče tudi fizično pa nočeš priznati). Sama si to naredila, ker si sebična in gledaš samo nase, mož ti zaradi utrujenosti in dolgih ur v služi ni posvečal toliko pozornosti kot prej pa si namesto, da bo ti prevzela pobudo in začela skrbeti, da iskrica ne ugasne. Si ti raje začela šmirat s sodelovcem, ker je to lažje. Smiliš se mi toliko kot lanski sneg……čisto nič

Sama si kriva ker si svoje občutke in težave delila z drugo osebo ne pa z možem to ni nič drugega kot varanje in s tem izgubila njegovo zaupanje zato pa je skoraj toliko načinov varanja kot je ljudi na svetu si včasih samim sebi lažemo da pa ja ni s tem nič narobe da prikrijemo lastne občutke krivde če nisi imela moža za to da se mu zaupaš bi si pa našla prijateljico kontra poglej če bi se to zgodilo tvojemu možu kar se je tebi s sodelavcem bi ti potem možu rekla da ni nič hudega in da naj kar nadaljuje

Žalostna in razočarana si, ker si po tvoje storila usodno napako. Nekaj pa mi govori, da bi bila danes na istem četudi se ne bi pustila zavesti porednemu sodelavcu. Bi se pa zgodilo nekaj drugega kar ti tvoj mož s težavnim karakterjem ne bi mogel odpustiti in bi te zavrgel. Ne vem kaj, mogoče bi se mu zdelo, da ga kdaj nisi dovolj podprla ali pa nisi opazila njegovega truda pri otrocih. Vedenje do primarne družine kaže, da v njegovem srcu biva bolečina in užaljenost in ni sledu o ljubezni. To je znal le dobro zaigrati, da si pridobi naklonjenost – nekoč tvojo, danes naklonjenost vajinih otrok. Mislim, da tudi dobro ustrahovana ljubica zanj ni noben problem.

Ali bi  se ljubljena in zadovoljena žena, srečna v objemu svojega moža pustila zapeljati nekemu sodelavcu, ki lovi trofeje s prijaznim besedičenjem? Ne, prav gotovo da ne. Samo posmehnila bi se in se z možem skupaj nasmejala na njegov račun.

Torej nekaj ne štima že od vsega začetka, ali ne?

Ob prebiranju nekaterih komentarjev mi gre kar na bruhanje, mislim, da imate tisti s samim sabo še več problemov kot avtorica in njen mož.

Vsaj tu pa tam je kak normalen komentator kot je Barbara Novak…

Vsi ostali, ki pa žalite ljudi, sram vas bodi! Posvetite se svojim problemom, namesto, da stresate svoje frustracije po internetu.

Če ti malo olajšam,sem na istem, samo mal drugačba zgodba,ki pa nebi tukaj.

Jaz komaj čakam da se enkrat stegne,ker vzunaj je ok,znotraj pa je gniloba.

Spoštovana loli470,

ob takšnem razmišljanju, ki ga navajate (ne velja le za vas, temveč za vse v podobnih situacijah), se je nujno potrebno vprašati, kaj VAS drži, da vztrajate v nesrečnem razmerju, torej katere vaše čustvene vsebine, strahovi vas ohranjajo pri odločitvi, da ničesar ne spremenite, da ne storite korakov v smeri, ki bi bili bližje vašim željam, zadovoljstvu. Potrebno se je obrniti vase, se v mislih pogovoriti s sabo, raziskati in se soočiti s strahovi, ki vas ohranjajo v trenutni situaciji. Vse odgovore nosite v sebi. Seveda so potrebne le odločitve, kako naprej in kaj želite. Vedno imate možnost izbire. Vedno.

Vse dobro želim.

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

Tip je narcis.

Lovebomb, idealizacija na koncu pa narcisistična poškodba in razveljavitev ter narcistična zloraba. Ta zloraba je v bistvu sekundarna sprožena psihopatija.

Mislim da je čas za odhod.

New Report

Close