Najdi forum

hlačke brez roba

Zdravo, forumaši!!!
Imam eno vprašanje za punce, oz.predvsem za tiste, ki imate obrite muce.
Zadeva je taka: vse spodnje hlače (razen enih, ki sem jih kupila v Angliji) imajo valda robove. In to je seveda grozno nervirajoče, ko se na sveže pobrijem in se mi tisti rob drgne ob svežo pobrito kožo. Ratajo izpuščajčki itd. OK, ena rešitev so boksarice, ampak ne morem jih non stop nosit. Rada bi nekje dobila takšne hlačke, ki imajo “nežen” rob, tak plahutajoč (smešen izraz, ampak ne vem, kako naj drugače opišem).
Tako, punce, imate kakšen pameten nasvet, kakšno firmo, kjer ste zasledile podobne hlačke ali pa mi povejte, kako same rešujete ta problem.
LP in hvala

Kupi svileno spodnje perilo, ponavadi so hlačke bolj ohlapne, robovi ne zarežejo v kožo. Jaz sem se nanj lepo navadila.

Jaz nosim spodnje hlačke katere imajo obliko bokseric, so čipkaste, pod to “glavno ” obliko hlačk, pa so kot tangice. Superca ti rečem. Kupila sem jih pa v Palmersu. Drugače pa ima Skiny tudi ene take ki imajo rob širši oz.stoji stran.

Pri svilenem perilu in cipkah bodi zmerna. Zlasti svila se mi sploh ne zdi primerno perilo, ker se ga ne da oprati na vroce (sploh naj bi se pralo na roko), niti ne z likanjem uniciti mikrobov, zato je primerno gojisce za marsikaj zivega, cesar ti ne bi hotela tam. Torej: tangice so sorazmerno ok, jaz sem nabavila take iz posebnega neznega materiala (kompleks Tangram, prvo nadstropje), je pa se ena varianta, zlasti za prvi dan po britju: cisto brez!!! Imam pa tudi te oprijete “boksarice”, s katerimi sem zelo zadovoljna, Schiesser, mislim da so. Pa tudi slovenski proizvajalci so jih zaceli izdelovati v vseh razlicicah, tudi iz kvalitetnega, mehkega bombaza (Boa itd.).

Pozdravljena, Irena!
Pa naj še jaz dodam svoje. Prevzela bom tvojo vlogo in te malček popravila.

Svila je naravni material in koži prijetna. V njej se človek počuti božansko svobodnega.
Za vzdrževanje se je potrebno potruditi in verjemi, da se da. Tudi likanje svile ni izključeno.

Zanima me kakšna zaščita pred mikrobi in marsikom živem je kadar si spodaj brez?

Sama obožujem tangice in si jih nadenem primerno oblačilom in stvarem, ki jih bom počela tisti trenutek.

Npr. kadar si privoščim kaj športnega si zagotovo navlečem nase bombažne, da jih lahko perem na 95 st. in tako uničim vse nepotrebne obiskovalce.

Za posebne priložnosti pa si zelo rada nadenem čipkasto spodnje perilo.
Zelo lep izgled je čipkastih tangic (moj okus) barvo izberem glede na barvo obleke

LP

Pia, zaradi mene lahko nosis karkoli “naravnega”. Tudi mikrobi so naravni, jasno. So pa ugotovili (v raziskavah, ki so mi poznane), da so infekcije rodil pri zenskah, ki nosijo svilo (ne da se je ne prekuhati, niti ne likati pri visoki temperaturi) pogostejse.

In se “svezina brez”: v noznico se rade naselijo zoprne anaerobne bakterije (take, ki imajo pac rade malo manj svezega zraka, po domace povedano). Zato je biti brez vcasih cisto ok. Zato so celo zaceli izdelovati vlozke za vsak dan brez tiste folije in gori na skatli obljubljajo: zracno (pa vseeno ne priporocam vsakodnevne uporabe teh vlozkov).

Irena, s teboj ni dobro češenj zobat!
Očitno težko preneseš, da ne bi imela zadnje besede.
Lahko bi še naprej govirili in razglabljali o svili…… a imava očitno vsaka svoje mnenje o tem in verjetno ne bi nikamor prišli, ker se tudi jaz ne dam kar tako.

(Tudi svilene hlačke imajo všitek bombaža na predelu kjer naj bi bil problem tako, da se ga da zlikati itn.) Mislim, da tudi proizvajalci mislijo na to.
Danes je zelo malo sp. perila, ki bi se lahko pralo na 95 st. razen bombaža.

No?

LP

Saj pravim, da je odlocitev, kaj bos nosila, tvoja. Povedala pa sem, kar so nam povedali in predstavili v predavalnici na medicinski fakulteti. Na crni listi so cipke in svila. Tako kot kajenje. Pa alkohol. Ampak prvi dve stvari nista tako skodljivi kot drugi dve, saj razumes… 🙂

Je pa res, da se zenske silno tezko odpovemo kaksni zapeljivi stvarci spodaj in nas ob misli na ogromne bombazne gate nasih babic spreletava srh… no, dokazano so najbolj zdrave!

Ja ampak tazadnjo besedo ima pa še vedno Irena, kajne Pia?

Men je pa Irena ZAKON – se mi zdi, da ful iz srca pise tele odgovore na tem forumu (pa na psihiatriji tut) in se ful trudi. Je pa res, da potem nekako izpade, da hoce imeti vedno glavno besedo. Mislim, da tega ne dela nalasc, ampak skusa v te nase (vase, jaz bolj poredko sodelujem pisno, vecinoma berem) debate vnesti malo “strokovnosti” glede na to, da je medicinka, ostali pa nismo. Punce, res, ne se razburjat, ker bi blo skoda, da bi vsako toliko izpustili kak medicinski komentar.

Irena, jaz upam, da bos se naprej sodelovala s tvojimi pogledi preko medicinske “optike”.

LP

Matej

Ja, Leti. 🙂

Pa da ne boste mislili, da Pia nima prav glede mene – cisto res je, da imam rada zadnjo besedo! Kar pomeni, da dvobojujem, dokler nasprotnik ne pade… 😉

Zdaj moram se malo na Piino stran, da bo zadeva izenacena. Namrec raziskava je res pokazala to, kar je, skratka uperila prst proti svili in cipkam. Toda stvari nikoli ne smemo gledati povrsinsko. Vedno se je potem treba vprasati o vedenjskem vzorcu ljudi (tokrat zensk). Kaj, ce je se kaksen razlog? Jasno – zenske, ki nosijo zapeljivo perilo imajo drugacen vedenjski vzorec kot tiste, ki nosijo dolgocasnega bombaznega – namrec pogosteje menjavajo spolne partnerje. To pa tudi zvisa tveganje za spolno okuzbo!

Sicer pa, ko smo tudi ze pri zracnosti, kadar zlezete, drage forumcanke, iz bazena ali morja v kopalkah, nikar jih ne puscajte na sebi. Ce pac ne zelite biti gole, si okoli sebe ovijte brisaco ali oblecite kaksno haljo in pocakajte, da se vlazna sinteticna gnusoba posusi na soncu ali radiatorju.

Matej, optika bo nedvomno posredi. Vsaj -4,5.

Sicer pa lepa hvala za komplimente in vzpodbudo. 🙂

No, malo ste s temle merjenjem moči zašli od mojega vprašanja, ampak par konkretnih informacij sem pa le dobila.
Mene tudi moti, če ne morem hlačk oprat na vsaj 60 stopinj, ampak jebi ga. Še eno vprašanje: ali je svilnato perilo zelo zelo drago?
Za boksarce itak vem, ampak kakor sem že rekla, ne morem jih nosit kar skoz. Prvi dan po britju pa sem tudi jaz ponavadi kar brez. Ob primerni higieni, seveda (no jaz sem itak čist mahnjena na te zadeve, po vsakem obisku stranišča se grem umit, za zunaj pa s sabo nosim cel kilogram mokrih robčkov za intimno nego).
Tangice pa vse po defaultu žulijo na robovih! Še nisem srečala takih, ki ne bi! Bom se pa ob naslednji plači malo zapodila po štacunah!
Še enkrat hvala!
PS Hi hi, mogoče bom pa jaz imela zadnjo besedo!!!

Hm… tole s tangicami, ki zulijo – mene zulijo (skoraj) vse iz elasticnega materiala. Potem sem pa enkrat nabavila take bombazne (hah!). Te se potem, ko jih obleces, rahlo raztegnejo, tako da so malo ohlapne in potem niso vec tako zoprno zulece. Je pa pomembno, da imas pravo stevilko pri teh.

S temi postopki tvoje (obsedene) higiene unicujes naravni pH in dobra mikro ziva bitja na sluznici, ki morajo biti tam. Higienske robcke jemlji samo na potovanja. Ne umivaj se z alkalnimi mili (sploh pa ne veckrat na dan – prepovedano!!!!). Ne spiraj noznice. Vsake toliko pa si privosci jogurtno kuro, da bodo Doderleinovi bacili pridno rasli (so zelo zazeljeni).

Jogurtno kuro?

V noznici so zazeljeni tako imenovani laktobacili, delujejo varovalno v tem okolju. Ce se pH kaj spremeni (navadno v alkalno smer, zlasti pri prepogostem umivanju, tudi stresnem dejavniku ali splahovanju noznice), se bodo ti zazeljeni gostje odselili in prisle bodo druge bakterije (denimo anaerobne), s katerimi se ne bomo vec tako dobro razumeli (izcedek, neprijeten vonj). Navadno zenske ob takem dogodku reagirajo s pretiravanjem s higieno, kar vodi v zacaran krog, laktobacili se ne morejo vec naseliti.

Kako laktobacilom ugoditi? Dobijo se seveda pripravki za ustrezen pH v noznici in to dobite na recept. Malokateri ginekolog omeni “jogurtno kuro”, pa je vendar poceni in prirocna in alternativa tem zdravilom na recpet. Ce malo pokukate na embalazo jogurta, boste kmalu opazile, da so v njem dolocene “kulture” (npr. Lactobacillus Acidophillus). Dr. Pusenjak je v enem svojih odgovorov v forumu ginekologija ze napisal, da damo nekaj jogurta ponoci na vlozek – in s tem pac spimo. Na tem forumu pa sem ze opazila nasvet, da v jogurt namocimo tampon in ga vstavimo v noznico. Tega sama se nisem pocela, verjetno pa ni napacno? Skratka – spraviti malo te zadeve tja je namen…

Valda, da si ne spiram nožnice, pa valda, da ne uporabljam alkalnih mil, ampak une za intimno nego s tapravim Ph-jem.Ampak najbrž pa ni nič narobe, če se vsakič, ko grem na stranišče umijem, a ne? Seveda, na potovanja in podobne zadeve pa nosim robčke!

Tako kot dobra mačka sem tudi sama obsedena s pretirano higieno. Nožnice si sicer ne izpiram nikdar pa se mi ne zgodi, da se ne bi umila z intimnim milom, ker imam drugače (brez mila) zelo slab občutek. Počutje pa je tudi del zdravja.
Kljub temu še nikdar nisem imela vnetja ali kakšnih podobnih težav spodaj.

LP

Jaz sem hotela samo poudariti da “prevec” tokrat zna bolj skoditi kot “premalo”. Dosti je zensk, ki so obsedene s higieno spolovila, tako da uganjajo vse mogoce (nenehno umivanje) itd. Tudi uporaba dnevnih vlozkov ni priporocljiva (saj samo se zmanjsa zracnost). Glede mil s “tapravim pH” jem se tudi nasveti ginekologov razlikujejo. Prav pretirano koristna menda niso, tako da tudi previdno z njimi. Pa tudi niso vsa enaka. Nekje najdes samo nalepko “za intimno higieno”, ko pa gres brat na etiketi, kaj bi naj bilo takega za to intimno higieno, pa filozofirajo z nekimi uravnotezenimi minerali in podobno saro. Taka mila so za intimno higieno le navidezno!

Se najbolj pa me razkurijo reklame, v katerih obljubljajo “nic bakterij na kozi”. Nic bakterij?! Zakaj neki bi si clovek to zelel? Da se lahko potem naselijo kaksne patoloske? Ne zivimo v sterilnem okolju, ampak v sozitju z mnogimi mikroorganizmi. Vcasih je to sozitje poruseno in ga moramo znova vzpostaviti.

Bodi vesela.
Naravnost grozno je ko se začnejo vnetja. Enkrat greš že h ginekologu po Canesten maternične vložke, drugič kupiš kremo…

Kako naprej pa ne veš ampak to se kar ponavlja. Pa normalno odreagiraš kot pravi Irena z umivanjem… Če se le da takrat uporabljam samo vodo, ostalo še poslabša zadevo, dnevni vložki so tudi skoraj dan za dnem in… skratka začaran krog.

Hvala Ireni za nasvete – jogurtovo kuro in ostalo.
Saj res, Irena ali kdorkoli ali je nevarno prevečkrat uporabljati Canesten kremo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close