Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija hla b27&ostalo

hla b27&ostalo

Stara sem 24 let in od 6. leta (po hudem vnetju l. kolcnega sklepa)diagnosticirana z revmatoidnim artritisom.Ugotovljena je bila prisotnost hla b27.Po 5. letih periodicnega zdravljenja z mocnimi antibiotiki se je zdravljenje koncalo z neomejeno kolicino receptov za sredstva proti bolecinam.Prvi diagnozi so se pridruzile se- ankilozirajoci(?) spondilitis, ponavljajoci se plevritis ter kronicna anemija.Kaj vse to pomeni?Kaksna je prognoza? Kot redni simptomi se pojavljajo utrujenost,okorelost prstov na rokah,obcasne bolecine v sklepih in misicah ter bolecine in okorelost v krizu.Sem redno telesno aktivna.

Žal vam ne morem kompetentno odgovoriti na zastavljeno vprašanje, saj gre glede na vse povedano očitno za sistemsko revmatološko obolenje. Svetujem se, da se obrnete na vašega revmatologa. V zadnjem času je bilo razvitih več sodobnih zdravil namenjenih zdravljenju takšnih obolenj kar pri določenih oblikah revmatoloških obolenj pri nekaterih pacientih zelo ublaži težave, ki so poledica tovrstnih obolenj.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close