Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca HIV POZITIVEN?

HIV POZITIVEN?

Pozdravljeni.
Pred 9 dnevi sem imel zaščiten spolni odnos z dekletom na klic, poleg tega pa sem jo oralno zadovoljeval brez zaščite….sploh ne vem kaj mi bilo, da to sploh storil, edina napaka v življenju in kakor razmišljam je to usodna-smrtna napaka…ko sem se drugi dan zamislil in začel brati o hivu na internetu razmišljam samo še o tem…..razneslo mi bo glavoooooo….prebiram o vseh možnih simptomih, se ogledujem, merim temperaturo…skratka imam že nekaj simptomov za HIV…..dobil par izpuščajev na telesu, 8 dan imel srbečico po vsem telesu, bolečine v nogah, danes 9 dan ko se zbudil grem pred ogledalo se pogledam in na notranjanji strani ustnice opazim razjedo…..skor da me kap….ne vem več kaj naj naredim,….sama groza me je…ali je možno, da so to že pravi simptomi za hiv ali je možno da je to vse skupaj zaradi stresa, strahu…do testiranja ne bom zdržal psihično….prvi test naj bi lahko opravil šele čez 1 mesec…..hvala za odgovore, nasvet, Mark

Zdravo Mark
Takole oralno jemožnost okužbe majhna. Tudi vaši simptomi ne spominjajo ravno na okužbo s HIV, predvsem pa jih imate prekmalu. Zdi se mi, da vam je večino njih sproduciral strah, kar jih ni, pa so posledica drugih stvari. Testiranje se mi zdi sicer smiselno, vaš strah pa vseeno precej pretiran
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor…..na testiranje bom šel po 4 tednih….baje so po tem času testi že kar zagotovi?
LP, Mark

tako je, takoj po “dogodku” ne bi imelo smisla, saj bi bili negativni v vsakem primeru.
Lep pozdrav

Pozdravljeni.

Zopet jaz…..vedno bolj me grabi panika…..včeraj bil 12 dan, danes 13 dan po rizičnem odnosu…..se mi zdi da se kaže vedno več simptomov za hiv…..utrujenost, rahel glavobol, včeraj in danes zjutraj imel rahlo drisko….ali je možno da so to že pravi simptomi za hiv saj je že skoraj 14 dni po odnosu ali pa je vzrok tega panika????

Kot nevtralni opazovalec bi te simptome težko pripisoval HIV okužbi. Če boste študirali simptome bolezni, jih boste v vašem sedanjem psihičnem stanju, tudi dobili.
Lep pozdrav

Pozdravljeni. Najlepša hvala za odgovore…..zanima me ali bi se moral zaradi tega nezaščitenega oralnega odnosa testirati za še kaetere SPB in katere?

Hvala in lp.

Predlagam, da opustite solo akcije preiskovanja in se obrnete na ambulanto, ki je v ta namen na infekcijski kliniki v Ljubljani, tam se boste pogovorili in vam bodo tudi preiskali vse potrebno.
Lep pozdrav

Pozdravljeni. Dne 19.8. točno 4 tedne po rizičnem odnosu šel na HIV testiranje, včeraj 20.8. dobil izvid: EIA anti-HIV 1/2/0 in HIV p24Ag: NEREAKTIVEN. Sedaj me zanima ali je ta rezukltat verodostojen ali bi moral čez 1 oziroma 2 meseca na ponovno testiranje HIV?
Poleg tega imam 14 dni že glavobol bolijo me noge, kolena in podplat…ali je možno, da so ti simptomi HIV ampak, da test še ne zazna virusa? Kaj predlagate? Ali je možno, da je to prišlo zaradi stresa, panike…? Hvala in lep pozdrav, Mark.

Pozdravljeni, časa od dogodka je bilo dovolj, lažno negativnih rezultatov ni in se lahko nehate ubadati s tem in izkoristite dneve za kaj prijetnega.
Lep dan

New Report

Close