Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Hiv ipd.

Hiv ipd.

Spoštovana Nina!
Skrbi mi povzroča neki dogodek, za katerega se ves čas prepričujem, da se na takšen način res nisem mogla okužiti s hivom, hepatitisi ali sifilisom, ampak očitno rabim še potrditev strokovnjaka. Sodelavka živi precej tvegano, na potovanjih ima nezaščitene spolne odnose z domačini v manj razvitih državah, tam si da izdelati tudi tatuje ipd. Že kašen teden je bila na njeni pisalni mizi posušena kri, na katero sem se po nesreči naslonila. Na roki sem imela svežo rano zaščiteno z obližem. 10 minut za tem, ko sem se zavedela, da se naslanjam na njeno posušeno kri, sem si odšla umiti roke. Voda, ki je stekla preko roke, s katero sem se dotikala krvi, se je vpila tudi v obliž na sveži rani. Z rokami, s katerimi sem se dotikala posušene krvi sem se dotikala tudi skodelice, ki sem jo nato spirala pod tekočo vodo in je voda stekla tudi preko rane, s katere sem odstranila obliž. Krvave mize se je dotikal tudi rokav moje jopice. Kasneje sem se z rokavom dotaknila še direktno ranice. Mi lahko še vi podaste svojo oceno tveganja. Hvala!

Spoštovani, tveganja ne morem oceniti, ker podatkov o tovrstnih primerih ni.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Spoštovani!
Je okužba torej mogoča, čeprav je bila kri že en teden posušena in je na rokah na prvi pogled nisem opazila?

Po dosedaj znanih podatkih: NI možna

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close