HIV-1
Spoštovani,
nedavno nazaj sem ugotovila, da imata starša hiv (našla sem zdravila in napotnice). Na dnevni ravni jemo iz istih posod, uporabljamo kozarce, če se morda zamešajo… Sama imam pogosto kakšno milejšo rano v ustih (ko sem živčna, si ne kontrolirano grizem notranjo stran ustnic, rahlo). Trenutno me je res malo zgrabila panike, ker pač ne vem, kako dolgo ga že imata… Vem da se načeloma s slino ne prenaša, a sedaj me že res skrbi, saj sem tudi stara komaj 20. Kaj mislite Vi?
Jutro!včeraj sem Vam pozabil še nekaj napisati ker me malo skrbi!!zanima me imel sem prvič analni spolni odnos z moškim oba sva bila pod vplivom alkohola in preden sva imela analni seks sem mu dal kondom in sedaj nevem a si je dal kondom gor al ne?tko da me zanima v obeh primerih ali je imel gor kondom ali ne me zanima ali sem se okuzil z virusom ali ne?ce sva oba negativna?ali kupim test v lekarni in kdaj se testiram da je najbolj vidno?
V primeru, da je moški, s katerimi ste imeli analni spolni odnos, neokužen, se seveda, niste mogli okužiti, ne glede na to, ali si je nataknil kondom ali. ne. VENDAR: kako pa veste, da ni mogoče, da bi bil okužen? V primeru, da bi bil okužen, bi moral imeti kondom on, če je izvajal analo vam, in vi, če ste izvajali analo njemu. Lekarniškega testiranja se ne pripoča, temveč uradno, 4 tedne po rizičnem stiku.
Vseeno je, ali je bilo prvič. Ključna sta 2 podatka: ali res veste, da oseba NI okužena! Če ni okužena, tveganja ni.
Če bi bila okužena in bi uporabila kondom, je tveganje bistveno manjše.
Če niste prepričani, ali je oseba okužena ali ne, se pojdite testirat čez 4 tedne.