HIV-1
Spoštovani, klinični znaki akutnega retroviralnega sindroma nastopijo v 2 do 6 tednih po okužbi in v par tednih tudi izzvenijo. Kakršnekoli težave 9 mesecev po rizičnem stiku nimajo zveze z akutnim retroviralnim sindromom, pa čeprav gre za podobne/simptome. Tudi razprava o p24 po 9 mesecih nima pomena, saj so v primeru okužbe pozitivni protitelesni testi. Torej: v primeru seronegativnosti po 9 mesecih, čeprav imate morda težave, ki se pojavljajo tudi pri akutnem retroviralnem sindromu, težave nimajo zveze z akutnim retroviralnim sindromom in je zanje potrebno iskati/najti drugi vzrok
Govorim o seronegativnosti v primeru, da moje telo ne bi bilo zmozno producirati protitelesa, kar pomeni da bi progresivno napredoval v zadnjo fazo Hiv-a (aids), torej tu ne bi slo vec za akutni sindrom ampak napredne znake. V mislih imam sledece primere https://journals.lww.com/aidsonline/Fulltext/2010/06190/Seronegative_HIV_1_infection__a_review_of_the.2.aspx Jaz imam podbne tezave kot primer opisan v članku. Oralna candida, ter hujšanje. Vem, da je takih primerov res malo, a vendar so mogoči. Tudi antigenemia (prisotnost p24 antigena) se pojavi samo v 50%-ih ljudi obolelih z aids-om, kar pomeni da lahko test 4. generacije z lahkoto zgreši take primere. Kakorkoli se bom testiral se s PCR-jem. Sporocim rezultate…
Zivjo, po 9ih mesecih sem opravil se 3 teste 4-te generacije (vsi so bili negativni), nato sem opravil se RNA Pcr Hiv 1/2, ki je bil ravno tako negativen. Mislim, da se mi sedaj ni potrebno vec sekirati saj sem v celoti opravil 9 testov v roku 9ih mesecev, kjer sta bila dva testa Rna, prvi pri 17ih dneh, drugi pa po 9ih mesecih. V primeru da bi bil persistencno seronegativen, Rna testa odvrzeta tudi ta dvom. Kakega drugega testa vec ne poznam, morda vi?
Lepo pozdravljeni!
Ali je mogoče, da sem se okužila s HIV ali podobnimi spolno prenosljivimi boleznimi, ker sem se “špiknila” s papirjem, na katerem je bila posušena, cca. 50 dni stara, kri odvisnika od heroina. Meni kri ni tekla, sem pa čutila vbod. Ali moram obiskati zdravnika in opraviti testiranja? Hvala za pomoč. Želim vam lep dan.