hitrost ubija?
Včeraj sem se peljal za enim policajem.
Pri omejitvi 60km/h on pelje 100km/h. Nekaj kilometrov naprej pri omejitvi 60, pelje preko 80/h. Še par km naprej pri omejitvi 80, ne zmanjša hitrost niti malo in pelje naprej 100km/h kot prej.
Ne trdim, da je policaj povzročal kakšno večjo nevarnost, saj so omejitve na teh mestih pretirane.
Moti me predvsem to, da policaji (najbrž tudi ta) prav na prvih dveh mestih kjer je omejitev 60, redno postavljajo radarske zasede in veselo kasirajo, sami pa se na omejitve požvižgajo.
Se vam zdi to prav?
Ja itak da ne, po avtocesti se pa vozjo 160, to se je pa men zgodl. Ma oni tako lovijo le manjše ribe, tisti ki se pelje 60 namesto 50, in lepo kasirajo, tist ko se pa pele 120 tam ko je omejitev 50, ga pa gladko prezrejo, sploh motoriste.
Jaz vem da vozim kar se da po omejitvah pa ne zato, ker tako piše pač pa zato, ker vem da lahko v naselju takoj prileti kak otrok al pa kaka žoga na cesto al pa se kak zgubljen pes sprehaja. Sploh pa so omejitve nekje postavljene tako butasto da se lahko sam za glavo držiš.
Ne, definitivno ni prav!
Izkoristim pa tako situacijo in če vozijo pred mano (brez lučk in sirene), se jih držim. Pa tudi če prekoračim omejitev.Če niso na nujni vožnji, vozijo (kao) po predpisih in jim verjamem bolj kot števcu v mojem avtu;))
Zagovor – jim zaupam kot uradnim osebam, ki imajo predpise v malem prstu in vedo, kako in kje je potrebno voziti. Zaenkrat me na tak način še niso kaznovali.
Druga štorija pa je, če jih imam za ritjo. Takrat pa se mi zdi, da bolj kot promet na cesti spremljal table z omejitvijo ob njej 🙂
Ja, menda ja de…Saj imajo tudi oni, ko so razporejeni na cesto menda normo…Ampak to je “menda”, da se razumemo..Tako slisala…
Naj ti prisepnem: Ce gres po dolenjki, bos vsak dan, ampak res skoraj vsak dan “na tapeti” za radar. Kasirajo kakor zmesani. In vozniki tudi vedno znova nikakor nocejo verjeti svojim ocem potem, ko nanje spet naletijo, da se tam ni varno hecati z radarji…LP!
Ne, vsekakor ni prav. Kdo, če ne prav oni, bi nam morali dajati vzgled, kako se po cestah vozi? Se čisto strinjam (tokrat 😉 ). Ponavadi največje bedarije na cestah delajo ravno mladi policaji, ki mislijo, da so ne-vem-kaj in da so zdaj največji frajerji (zadnjič sta se dva policijska avtomobila sredi ceste ustavila, da so se “kolegi” lahko v miru pogovorili in si izmenjali malice)… In zaradi takih je policija na slabem glasu. Kar pa ne pomeni, da so vsi (mladi) policaji enaki – se najdejo tudi svetle izjeme…
Aja: če kje naletiš na kak posebno frajerski primerek policaja, ki dela neumnosti ne cesti, se lepo za njim vozi, na zapiši registrsko številko, čas, kdaj in kje si ga opazil in daj urdano opozorilo na policijsko postajo (oni natančno vedo, kdaj je kateri policaj v katerem avtomobilu)… Verjemi, da vsaj malo zaleže – slab glas se daleč sliši…
He, he, he …. oni, pa še kateri so itak kasta zase. Oni lahko vse.
Ko me je enkrat prehitel in ustavil, češ da sem vozila 60 namesto 50, sem mu pokazala dokumente, potem pa sem ga čisto mirno vprašala, če mora on, ko koga lovi, vklopit lučko ali sireno ali kaj takega. Pa mi je mirno vrnil dokumente in mi zaželel srečno vožnjo …
:))
Seveda ni prav, je pa res tako, ker sem jih tudi jaz videla ob omejitvo 50 vedno voziti čez 90.
Sicer pa mislim, da so tudi sicer poden. Npr. enkrat mi je ena iz stranske hotela izsilila prednost in sem morala ful zavirati, takoj za njo pa je bil policijski avto, ki pa se še zmenil ni.
Nauk: policaji se znajo postavit samo na kakšno strašno ravnino z omejitvijo 50 in tam veselo kasirati. Pa saj to že vemo.
Joj, ne me spominjat. Zamislite si – desno gozd, levo obširen travnik in nekaj njiv, nikjer nobene hiše, ničesar, po neki ne vem kakšni logiki omejitev 50 in logično – policaji za ovinkom. Takrat sem pa skoraj ponorela, ko so mi zaračunali. Pri tem sem pa namesto 50 vozila menda 63 al nekaj takega. Po drugi strani pa po naši ulici, ki je gosto naseljena in imamo kopico majhnih otrok, šoferji divjajo kot norci, pa nikoli nobenega radarja.
Ne se čudit, da ne maram prometnih policajev!