hitro – vrabček, pomoč
Spet govoriš na pamet? Meni so prišli po ptiča med vikendom v roku 3-eh ur.
No, saj drugače pa najditelj še vedno ima možnost, da vzame partedenski dopust in 24 ur/dan skrbi za ptiča po njihovih navodilih.
Številka je pa zgoraj.
Če pa menite, da je dober nasvet tisto zrnje nekje zgoraj, se pa vprašajte, koliko dobrega ste naredili za žival, ki takole pač ne bo preživela.
In če te ja azil daleč stran? Ga boš pač peljal na drug konec Slovenije?
Muta je mogoče res komu malo od rok, Kranj pa menda ni na koncu sveta. No, ali pa pridejo iskat. Samo poklicat bi bilo treba.
1.Bolj dobrodošel nasvet bi bil, kako naj sam poskrbi za vrabčka.
2.Tega ni dobil.
3.Razen grožnje, da je to kaznivo dejanje.
1. Za takšne zadeve potrebuješ strokovno svetovanje, ki presega vsebino in namen splošnega foruma. Torej pokličeš na eno od navedenih številk in izveš vse, kar je treba
2. Je dobil. Glej tč. 1
3. Fino je ločiti grožnje od navajanja dejstev.
Pa vi sploh veste, da ni noben hec poskrbeti za ptičjega mladiča, ne da ga mimogrede ubiješ s tem, da mu zaliješ pljuča z vodo ali hrano? Prav tako je ptičji mladič lahko v marsikakšnem stanju, ki ga je potrebno na različne načine reševati.
Zato pa je potrebno klicati nekoga, ki bo glede na stanje najdene živali podal strokoven nasvet.
Tako kot je potrebno v primeru bolezni živali za nasvet klicati veterinarja.
Avtor vprašanja, si poklical v azil? Kako je s ptičem?
Ptička oz. vrabčka je treba hraniti z kuhanimi rumenjaki in krekerji (to skupaj zmiksamo oz.zmečkamo).
jaz ga imam,pa je bil včeraj uredu danes pa je slabše v primeru,da je slabši,ga je hraniti potrebno večkrat mora pa biti pod lučjo ali an toplem zavit v brisačko…
številka azila je:031813097….
Če ima ptiček že perje ga je treba izpustiti,da se nauči leteti an travi (v gnezdu se nemore)…vem da je nevarnost da ga ujame mačka ampak življenje je pač taako..
spi pa naj v posodi z slamo.!!
Lp Lili
večer
priletel je majhen vrabček na okno in sem klical na to številko kako bi lahko nahranil in se mi je ena gospa oglasila ter zagrozila …..ne morem verjeti kaj se dogaja,kajti hočem mu samo pomagati in sporočil če lahko pride kdo ponj.
Rekla mi je da ga moram jutri zjutraj odpeljati na Muto…..
kako ga naj če nimam prevoza…..zelo žalostno kaj se dogaja in da mora čakati do jutranjih ur če bo sploh preživel mladiček
večer
priletel je majhen vrabček na okno in sem klical na to številko kako bi lahko nahranil in se mi je ena gospa oglasila ter zagrozila …..ne morem verjeti kaj se dogaja,kajti hočem mu samo pomagati in sporočil če lahko pride kdo ponj.
Rekla mi je da ga moram jutri zjutraj odpeljati na Muto…..
kako ga naj če nimam prevoza…..zelo žalostno kaj se dogaja in da mora čakati do jutranjih ur če bo sploh preživel mladiček
Na vrtu, pod kopreno se je zatekel majhen vrabček. Vsak dan mu nastavljam hrano ( razna zdrobljena semena, tudi manjše gliste, mehko solato, vodo ,…). Naredila sem mu gnezdo, ki je zaščiteno pred dežjem in , kot opažam se tam skriva in spi. Vsaj 2x sem že odkrila kopreno v celoti in mali navihanec ni pobegnil. Mož je naredil zaščito iz mreže, pred mucami in ostalimi nebodigatreba . Vrabček ( mislim, da je ona ) se dobro počuti pod kopreno. Videla sem, da pride tudi ven malo raziskuje in poletava, se nastavlja soncu, čivka z drugimi vrabci, ki ga tudi obiskujejo (??). Ne vem za kaj ne odleti drugam ampak vstraja tam v tistem kotičku vrta.Verjetno ga bom zelo pogrešala, nekega dne, ko ga ne bo več na vrtu.
Lp
Poklical na azil in so mi povedali da ptički ki imajo pirje je potrebno pustiti tam kjer jih najdemo oz jih postaviti na varno mesto (nmp. pod živo mejo) in zaradi njegovega čivkanja ga mama najde in mu vseeno še prinaša hrano…. takšni ptički še 2-3 dni poskakujejo ter krilijo s krilci nato pa sami poletijo..
Lp Nik
Danes sem pred hišo našla majhnega vrabčka ki je po trebuščku še čisto brez perja in imam občutek da še ne more leteti saj ima tudi repek in letalna peresa še precej majhna in zgledajo kot palčke ….očitno je padel iz gnezda……dala sem mu že vodo za hrano pa ne vem točno kaj mu naj dam saj se mi zdi da je še premajhen da bi jedel semena ( in ali je pametno divji ptici oz v tem primeru malemu vrabčku poskusit dat majhna semena ki so za papige saj sem slišala da to ni preveč priporočljivo in me zdaj to res zanima) ter kako pogosto ga je treba hranit ?