Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo hitro rastejo

hitro rastejo

Pozdravljeni,
Zanima me ali ima kdo med vami podobno izkušnjo s hitro rastjo kamnov. Letos spomladi so mi uspešno razbili kamen velik 2×2 cm. Sedaj pa imam 3 nove, ki rastejo 1mm na mesec. Je na forumu kdo s podobno izkušnjo? Kako ste ukrepali?

pozdrav

moji kamni rastejo se hitreje.
no, so rastli vse dokler nisem zacel jemati tablete Lithos. dobis jih v italiji.
odvisna pa je sestava kamna. ste ga dali na analizo?
moji so pretezno kalcijevi.
te tablete dokazano zavirajo nastajanje mojih kamnov.

podajte mi vec informacij, pa bom lahko kaj vec napisal.

Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Kamnov še nisem imela na analizi, glede na izvid vode v katerem so amorfni fosfati izgleda, da gre za fosfatne kamne. Ali so vam dali kamne na analizo zdravniki (kje?) ali ste za to poskrbeli sami? Hvala za odgovor in lep pozdrav.

pozdrav

kamne sem dal sam na analizo v urinski laboratorij na polikliniki v ljubljani.
potrebujete ledvicni kamen in napotnico osebnega zdravnika. potem pa poklicete na polikliniko in povprasate kako in kaj, vam bodo znali povedat kako in kaj naprej.
ce pa se tako hitro ponavljajo, ne bi bilo slabo obiskati se nefrologa in morda tudi endokrinologa, saj je morda vzrok tudi kje drugje in ne samo pri najgnjenosti na kamne.

pozdrav.

Pozdravljeni,
Hvala za odgovor. Od spomladi imam shranjen še delček kamna, se bom na Polikliniki informirala, če je še možna analiza. V novembru pa imam tudi pregled pri urologu.
Zahvaljujem se vam za informacije, ki ste jih delili z mano in vam želim vse dobro (predvsem zdrava ledvica).
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

tudi sama imam velike težave z rastjo ledvičnih kamnov, čeravno se držim navodil in veliko pijem in enostavno več ne vem kako se rešiti te nadloge, saj mi nenehno povzročajo uroinfekte in bolečine.
So kakšna domača zdravila ki bi pomagala?
Kamnolom – je pri vas zdja manj težav? Ste dobro opravili pri urologu?

Pozdravljeni,

ja trenutno nimam težav (ni vnetij in ni napadov). Rast se je ustavila in so trenutno kamni v levi in desni ledvici enako veliki kot septembra. Ponovno kontrolo bom naredila marca drugo leto.
Zakaj ne rastejo več z velikostjo enega milimetra na mesec ne vem in tudi urolog mi ni dal nobenega zadovoljivega odgovora. V prehrani pa sem spremenila samo to, da hrano, ki jo imam najraje ne jem več vsak dan (prej sem jo), ampak samo še 2 do 3 krat na teden. Žal ne vem za nobena domača zdravila, ki bi nam lahko pomagala.
Kako pa je z vašimi kamni Svetlaluna?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close