Najdi forum

hitro celjenje ogromne rane

Morda je kje kdo, ki ve kako bi se lahko čimhitreje zacelija rana, kjer je odmrla koža ?

Od česa pa je odmrla? To je tudi pomemben podatek! A od opeklin ali česa?

Kot že ime pove, sem velik pristaš zdravljenja z glino. V vašem primeru, bi vsekakor poizkusila z mazilom iz gline. Ne le iz mojih osebnih izkušenj, ko sem si pred leti zelo hitro pozdravila mehurjasto opeklino, ampak tudi iz nasvetov patra Ašiča in iz knjige Glina zdravi si lahko ustvarite zaupanje, da glino najbolj učinkovito in celovito regenerira in celi rane. Znani so prirmeri, ko se je huda gangrena po nekajmesečnih oblogah z glino pozdravila brez sledu poškodb. Pa vsi dobro vemo, kako grozljiva je gangrena in koliko nog odrežejo. Če si ogledate spletno stran http://www.ladeja.si, boste lahko kaj več tudi prebrali o uporabi gline in jo po možnosti tudi uporabljali. Lahko me tudi osebno pokličete in se potem lažje posvetujemo. Ne le zaradi promocije, čisto resnično imam v glino neomajno zaupanje. Toplo vam priporočam, da si stran vsaj ogledate.
Lahko mi odgovorite na tole sporočilo.

Tinktura arnike, nato šentjanževo olje.
Vsekakor pa najprej Majin predlog, šele nato vse ostalo.

Moja žena je imelana na golenici luknjo od neke čudne bakterije veliko 4~5 cm
tako da se je videla lepo cela kost. Ni pomagala nobena žauba vsakič ko je šla v bolnico je prišla domov z večjo luknjo ker so ji vsakič malo obrezali rano. nato je bila zelo učinkovita rešitev laser ki ga v ta namen uporabljajo na fizeoterapiji . Pozanimajte se pri svojem osebnem zdravniku.

Te dni sem se zelo močno porezala, tako, da mi je kožo kar odprlo in sem močno krvavela. Takoj sem si namazala še na krvavečo rano glino, skozi katero je najprej priteklo še nekaj krvi, nato pa sem rano čez glino povila.
Še isti dan sem lahko pobelila sobo, pomivala posodo in drugo. Bolečina je kmalu popustila, proti večeru sem povoj odvila in videla, da se je pocedilo še nekaj sokrvice, pod tekočo vodo sem sprala površino, vendar se je glina še vedno držala sicer žive rane. Po treh dneh se je brez gnojenja rana povsem zaprla, glina pa še vedno zelo deluje, tako, da se drži roba rane. Ne boli me več in mislim, da bo celjenje končano. Morda bi ob drugem primeru šla k zdravniku, morda bi celo šival, saj je bila koža močno presekana. Zanimivo je to, da sem kljub umivanju čutila le minimalne bolečine in da voda sploh ni prišla do rane. Menim, da je ta uporaba glinenega mazila (oglejte si spletno stran http://www.ladeja.si) enkratna. Isto se je zgodilo sosedi, ki je s popolnim uspehom pozdravila hudo ureznino.
Morda bi lahko poizkusili, vsaj na malem delu rane. A o tem se odločite sami.

Moja situacija je malo drugačna. Bila sem na operaciji obraza(pred 20 leti sem imela prometno nesrečo in močno poškodovano glavo -zlomi ličnih kosti, čeljusti…)Že kmalu po nesreči sem bila operarana na nosu, da mi je dr.naredil prehodne sinusne kanale, vendar okrog oči so mi ostale otekline, ki so bile včasih večje, včasih manjše – meni osebno pa zelo moteče in ker se pred leti še niso upali tega operirati, sem se odločila za to operacijo sedaj. Po operaciji mi je odmrl del kože , ki ga mažem z mazilom Dermazin. Sedaj je odmrla koža že šla preč, mazilo pa pomaga pri nastajanju nove kože. Vse to pa dolgo traja, bojim se da bo ostala tudi kar velika brazgotina. Da bi se mi čimprej pozdravilo pijem tudi zeliščne čaje za čiščenje krvi, doma imam že tudi glino v prahu, pa je še nisem začela uživati, ker si ne upam vseh stvari naenkrat. Rano imam na vratu in ker še hodim na previjanje, si tudi ne upam dajat gor različnih stvari. Ko ne bom več hodila na terapije bom pa probala tudi z glinenimi obkladki, morda bo brazgotina zato manjša in mehkejša.
Se vam pa zahvaljujem za vaš nasvet.

HVALA ZA VAŠ ODZIV. Nič se ne bojte piti glino, saj bo prva poskrbela za krepitev vaše obrambe. Prav nič ni narobe, celo podpira delovanje regeneracije kože. Ravnokar sem izvedela za en zelo nenavaden nasvet, ki ga je povedal sicer uradni medicinski delavec, ki je poznal zdravljeno gospo za rakom na dojkah. Mazala si je opekline z pasjo mastjo, ki pa jo je dobila neznano kje. Drugi način, ki ga je poznal pa je ta: v primeru vnetja ran ali zanohtnic se lahko pomaga s posušenim salom, s katerim se poveže rano. No pa bom ostala pri glini. Najbolje torej, da jo pričnete piti, kot si lahko preberete. Potem bi jaz osebno pričela delati tanke obloge z glino ali si umivala obraz z mešanico glnene vode in naravne soli (v kristalih-slanico). Oboje pričnite uporabljati previdno. Če bi naročili glino, jo lahko dobite pri nas, sol (kristalno pa vam pošljem brezplačno). Tudi če se bo na začetku uporabe koža še malo čudno vedla, se bo to sigurno pozdravilo brez brazgotin. Če vam ne bo odgovarjala dodana slanica, pa lahko v mazilo kanete nekaj kapljic olivnega olja in ga zvečer narahlo vtrete v kožo. Dokler uporabljate glino pa se raje izogibajte milu in drugim detergentom. Če me boste poklicali, bom zadevo še dodatno preštudirala.
Veliko sreče in lep pogled.

Odločila sem se, da bi pila glineno vodo, vendar sedaj ne vem če je ta glina v prahu, kupljena v zeliščni lekarni Matik v Ljubljani,uporabna za uživanje ali le za obkladke? Ko sem gledala vašo stran je tam naprodaj tudi glinena krema. Za kaj se pa to mazilo uporablja?

ko se vrežeš,opraskaš in kaj podobnega je krasno če takoj poliješ v žganju namočeno arniko.rana se hitro posuši.to je za majhne rane.za večje pa mislim da se je dobro posvetovati z zdravnikom.

Za pitje gline je najbolje nabaviti posebno glino za uživanje,če jo kupite v lekarni vprašajte, če je primerna za uživanje, saj je posebej pripravljena in organsko neoporećna. Mazilo je zelo primerno za ekceme, izpuščaje, rane in maske. Lahko me pokličete po telefonu, pa se kaj konkretno dogovorimo.

Ali se dobi glina za uživanje in mazilo iz gline tudi v Ljubljani v lekarni Matik? Morda, bi ta glina – mazilo-lahko pomagala tudi pri bolečinah v vratu in lopaticah, kaj menite?

Glede na to, da ste v Ljubljanil vam priporočam, da skočite do Komende, k družini Ferjuc, ki imajo glino že pripravljeno, pa bistveno cenejša je. Za cene pri Matiku ne vem, tudi ne vem, če glino za uživanje tam prodajajo.
V vsakem primeru vam bo olajšalo bolečine, sicer morda na začetku lahko sicer čutite še kakšno kljuvanje ali reakcijo. Načeloma se polaga obloge kar hladne, če pa vam ne odgovarja si glino pogrejte pot piše na spletni strani. Mazilo ravno tako pomaga, vendar boste za obloge potrebovali debelejše namaze, zato vam cenovno bolj priporočam že pripravljeno glino z jabolčnim kisom. Če bi glino nabavili preko nas ali pri družini Ferjuc, me pokličite in vam sporočim dodatne podatke. Pa čim prej se odločite.

glina ki lahko služi tudi za notranjo uporabo, torej pitje, je npr. pakirana Ašičeva glina v prahu, v priloženih navodilih pa dobite še več informacij, vendar morate pri nakupu poudariti, da kupujete Ašič. glino v PRAHU, in ne že pripravljene obkladke, povsem enaka embalaža pakiranja je namreč zavedljiva, meni se je že 2x zgodilo, da sem morala potem v lekarno nazaj zamenjat, ker nisem tam prav odprla in pogledala, ali je ta prava;)
torej preverite, če vam je lekarničarka dala pravo, pripravljeni obkladki (2/1) so mešanica gline in še zelišča, ter so v bombažni tkanini, tako da je temu primerna tudi cena višja..
če ste se odločila, da poizkusite z glino, potem vam priporočam, da vztrajate in sledite priloženim navodilom, sevda pa se držite tudi navodil zdravnika!!in nadaljujte z uporabo predpisanega mazila
sama sem si z glino že neštetokrat pomagala, poškodba gležnja, odprava otekline in celjenje po op, “sušenje” aken, odprava bolečine v kolenu…bolečine v roki zaradi nategnjene kite po padcu s kolesom…glina je zame obvezen del domače lekarne, sama ji ne bi pripisovala tolikšne učinkovitosti oz širokega spektra zdravilnega delovanja, če ne bi na lastni koži izkusila očitne, močne in dokaj hitre učinke, namreč do dandanašnjega boom-a v alternativni medicini sem zelo kritična, čeprav poleg klasične medicine, vedno dajem nek realen, preizkušen poudarek terapiji na čimbolj naravni bazi , tudi fitoterapiji npr… mimogrede za boljše celjenje ran je učinkovito tudi pitje čaja iz plahtice, in pa tudi lokalna uporaba tinkture iz plahtice…vse to dobite v lekarni..
z glino nimate ničesar izgubiti, kvečjemu pridobiti, zato kar vztrajno…

srečno,
lp

Pošlji oblikovano (12-10-05 13:44)

Ko sem prebirala vaše dragocene izkušnje z uporabo gline, vas vabim, če si ogledate spletno stran http://www.ladeja.si. Zelo rada bi vas osebno spoznala, saj prav na osebnih izkušnjah gradimo naše znanje in zdravljenje z glino. Vsak dan več ljudi nas kliče, saj bi radi spoznali pa tudi uporabljali tako čudovito prijateljico iz narave.
Prosim, če me pokličete na tel.051-411-541, da bi kdaj kaj izmenjali izkušnje.

New Report

Close