Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Hitro bitje srca in bolečina v levi roki

Hitro bitje srca in bolečina v levi roki

Pozdravljeni,sprva bi se vam rad iskreno zahvalil za odgovor, ki mi ga boste podali. Žal vam na strani medovernet ne morem postaviti vprašanja, saj me meče ven.
>Star sem 27 let, športno srednje aktiven in zelo delaven. Službo imam kar stresno. Poleg tega sem zelo čustven in stvari se me kar hitro dotaknejo.Pred časom sem nekako tudi se izvlekel in težke anksioznosti, ki je zagotovo pustila posledice.
Naj vam opišem včerajšnji dogodek in sicer po nekaj dnevnih opravilih na mrazu in nato tuširanju z blago mrzlo vodo, sem začutil hitrejše bitne srca. Mislim, da je bilo nekje med 100 in 150utripov na minuto. Sam utrip sem skušal spustiti z masažo vratnih žil in globokim dihanjem. Po določenem času se mi je pojavila bolečina v levi roki, nekje od ramena do prstov. Prisotna je včasih tudi na levem robu prs. Bolečina je ostra, kot bi mi nekdo iglice zabijal v roko. No srce se je do aneks že umirilo, bolečina v roki pa še ne. Zelo sumim, da gre za bolečino v živčevju in ne kot posledica delovanja oz. prizadetosti srca. Potrebujem pa seveda še vaše mnenje. Naj omenim, da sem pred dvemi meseci opravil ekg, ki je bil bp. Prav tako ob fizičnem naporu, razen slabe kondicije, nimam težav s srcem ali pa bolečin v levi roki.

Prosim še za vaše mnenje.Iskrena hvala!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani

Če se je tahikardija t.j srčni utrip v mirovanju več kot 100 utripov/min. pojavila izolirano t.j samo ob navedenem dogodku (tuširanju) potem menim, da ne gre za nič zaskrbljujocega. Prav tako ostra bolecina v levi roki ne kaze na to, da bi bila srčnega izvora.

LP

Najlepša hvala na hitrem odgovoru.

 

Imam še drugo vprašanje, ki sem ga postavil pod drugo temo in sicer:

V zadnjih dveh mesecih se mi je že trikrat zgodilo v mirovanju, da sem imeli ekstrasistole v salvah. Vse skupaj je trajalo od 5 do 10s. Občutek je skrajno neprijeten. V tem trenutku ostanem miren in se zadeva umiri. Občutek je pa kot, da bi se srce borilo vzpostaviti normalen ritem.

EKG sem imel na službenem pregledu v oktobru in vse je bilo ok.

Prosim svetujte mi kaj naj naredim. Se naročim na kardiološki pregled

nova
Uredništvo priporoča

Spoštovani,

Verjetno že veste, da so ekstra sistole zoprna vendar nenevarna in zelo pogosta stanja. Če bi se ekstra sistole ponavljale bolj pogosto t.j. dnevno, pa še to zelo pogosto, potem bi 24 urno snemanje EKG (HOLTER) pokazalo naravo teh ekstra utripov. Glede na to, da se pri vas pojavljajo zgolj občasno, težko bi jih ujeli s 24 urnim EKG snemanjem. Če ste zaradi tega preveč zaskrbljeni potem bi pregled pri kardiologu, pomiril/odpravil vaše skrbi.

LP

Pozdravljeni,

 

iskrena hvala za vas odgovor!

 

same ekstrasistole me ne skrbijo. Skrbi me zgolj pojava, ko je teh ekstrasistol veliko ena za drugo. Kot sem omenil to traja cca 10s in nato je vse normalno.

 

nekje sem zasledil, da ta znanja znajo biti nevarna in zato sprašujem.

Spoštovani,

Ekstra sistole se pojavljajo v različnih oblikah, Glede na točno mesto nastanka v srcu jih delimo na supraventrikularne ekstrasistole (SVES), ki nastanejo nad nivojem ventrikla, ali ventrikularne ekstrasistole (VES), ki nastanejo v ventriklu. Ekstrasistole se lahko pojavijo ločeno, v parih ali v tako imenovanih “kratkih salvah”. Vse naštete oblike načeloma ne pomenijo nič resnega če nimate zgodovine srčnih bolezni.

LP

New Report

Close