Hitra dieta
Dieta temelji na receptu bolnišnice Presvetega srca (Hrvaška) , ki se daje težkim srčnim bolnikom za hitro hujšanje, ponavadi pred operacijo. Zaradi tega, ker je dieta izjemno zdrava in nima neprijetnih stranskih učinkov vam jo priporočamo za hitro hujšanje.
To je osnovna juha, ki pomaga pri hitrem izgorevanju maščob:
Sestavine:
800 ml paradižnika v konzervi (ali pasiranega paradižnika (npr. Podravka))
približno 1,5 litra vode
2 juhi v vrečki (kokošja ali goveja)
sol, vegeta, kocka za juho
2 veliki zeleni papriki (lahko tudi rumeni ali rdeči)
6 velikih mladih čebul ali pora
1/2 večje glavice zelja (približno 1 kg)
zelena (koren in listje) približno 1kg
Vse sestavine so nujno potrebne, zlasti zelena.
Juho lahko začinite po volji s soljo, poprom in začimbnimi rastlinami. Po želji lahko dodate tudi jušno kocko ali vegeto ali pekočo omako (Tabasco)
Priprava:
Kuhajte zelenjavo, ki ste jo predtem izrezali na majhne do srednje kose v vodi na močnem ognju približno 10 minut, nato zmanjšajte ogenj (temperaturo) in kuhajte dokler se zelenjava ne zmehča. Na koncu dodajte začimbe, juhi iz vrečke in paradižnik.
Juho lahko jeste kadarkoli tokom celega dneva, ko ste lačni. Jeste jo lahko, kolikor hočete. Čim več je boste jedli, več kilogramov boste izgubili.
PRVI DAN
Jejte samo sadje in juho. Lahko jeste katerokoli sveže sadje, vendar ne banan. Melona in lubenica sta najboljši, ker vsebujeta veliko vode. Pijete lahko nesladkani čaj ali vodo.
DRUGI DAN
Jejte vso zelenjavo. Lahko jeste kolikor hočete sveže in konzervirano zelenjavo. Poskusite jesti čimveč zelene listnate zelenjave (solata, špinača,…). Izogibajte se pa graha, fižola ali koruze.
Za večerjo se lahko ta dan nagradite z velikim krompirjem pečenim v lupini (NE NA OLJU – krompir zavijte v aluminijasto folijo in pecite v pečici ali pa ga pecite nad ognjem). Lahko ga začinite z žlico masla ali kisle smetane. Ta dan ne jejte nikakršnega sadja.
TRETJI DAN
Jejte juho, sadje in zelenjavo kolikor hočete. Nič drugega.
Če ste v teh treh dneh zvesto sledili temu jedilniku, in niste jedli popolnoma nič drugega izven jedilnika, bi morali izgubiti 2-3 kilograme.
ČETRTI DAN
Jejte juho, banane in nemastno mleko (1.6% m.m., lahko tudi jogurt ali kefir). Lahko pojeste največ tri banane, vodo pa lahko pijete kolikor hočete. Banane so bogate z ogljikovimi hidrati (in dokaj kalorične), enako velja za mleko. Prav ta dan bo vaš organizem potreboval kalij in ogljikove hidrate, ter kalcij in beljakovine, zato, da bi zmanjšali željo po sladkem (željo po sladkarijah).
PETI DAN
Jejte juho, govedino in paradižnik. Lahko pojeste približno 200 g govedine in konzervo paradižnika ali šest svežih paradižnikov. Ta dan priporočamo goveji zrezek, naglo (na hitro) pečen brez maščobe (na nenamaščeni ponvi ga hitro spečete na obeh straneh, da porjavi (ne zapecite)) ali pa kuhano govedino (ne v goveji juhi, ker je mastna). Poskusite popiti najmanj 6-8 kozarcev vode (cca. 2litra), da omogočite, da se kislina spere z vašega organizma. Juho jejte vsaj enkrat ta dan.
ŠESTI DAN
Jejte juho, govedino in zelenjavo. Jejte kolikor hočete. Lahko pojeste 2-3 goveje zrezke z zeleno listnato zelenjavo (špinača, solata). Juho jejte vsaj enkrat ta dan.
SEDMI DAN
Jejte juho, integralen riž (polnozrnati, rjavi, neluščeni) v vodi in začinjen po želji in zelenjavo, vendar brez maščobe. Lahko pijete nesladkani sadni sok (100% Juice, NE nektar), vodo seveda lahko pijete po želji.
Na koncu sedmega dne, v kolikor ste dosledno spoštovali jedilnik, bi morali izgubiti 5-6 kg. Če ste izgubili več kot 7 kg, preskočite dieto za dan ali dva, preden nadaljujete. Dieta se nadaljuje vedno s prvim dnevom v jedilniku. Dnevi morajo iti po predpisanem razporedu in se jih ne sme izpuščati.
Ta jedilnik lahko uporabljate kolikor hočete. Pravzaprav, če mu pravilno sledite, bo prečistil vaš organizem od onesnaženja in vam bo dal zdravi občutek, kot ga niste imeli nikoli prej. Po samo sedmih dneh se boste počutili 5-8 kilogramov lažje in boste imeli večjo količino energije.
Med dieto NE SMETE vnesti nobenega alkohola zaradi procesa odstranjevanja mastnih zalog v vašem organizmu. Če ste se odločili piti alkohol, prenehajte z dieto vsaj 24 ur prej. V nasprotnem primeru boste izničili pozitivne učinke diete. Sicer sami v celoti nasprotujemo vnosu alkohola v organizem.
V dneh, ko je predpisan goveji zrezek, ga lahko zamenjate s piščančjimi prsmi, pečenimi na žaru), na hitro brez maščobe ali pa s praženo ribo (brez maščobe). Pomembno je pa, da vsaj enkrat v dnevu jeste govedino, ker ima določene sestavine pomembne za proces izgorevanja maščob.
Med dieto NE JEJTE kruha !!!
Pa dober tek !!!!!
Hojla!
Ker vidim da ste prelivali žolč, naj vsaj jaz pohvalim tole juho. Meni je super! Res pa je, da nisem izbirčna pri hrani in lahko jem skoraj vse z užitkom (razen kobilic ipd.), čeprav ne morem primerjati zelja s škampi 🙂
V juho sem dala samo eno govejo jušno kocko, (0 juh v vrečki) in dva paketa pasiranega budget paradižnika (se mi zdi, da paradižnik omili okus po zelju in zeleni). Sicer pa vse po receptu. Da mi ni preveč enolično, dodajam v juho vsak obrok drugačne dodatke -začimbe/ česen/ gorčico/ špinačo in muškatni orešček, ko je zelenjavni dan/ kuhan kropmpir v kosih, ko je na jedilniku/ tudi navadni jogurt gre,… Uporabim malo domišljije 😉
Dieta mi je všeč tudi zaradi tega, ker ni treba nikoli imeti praznega želodca in posledično več kisline in zgage. Priporočam pitje čaja s kumino in komarčkom -proti napenjanju.
Če kdo teka pozimi slabo oblečen bo po vsej verjetnosti staknil prehlad. Če to dela pogosto bo bolan celo zimo. Sedaj si pa predstavljajte, da je ta človek vsak dan v lekarni in kupuje c vitamin, kravje mlezivo in podobne stvarim, ki bi mu pozdravilo prehlad. Neumno kajne? Vzrok njegovih prehladov je v prvem stavku..
Enako je s hujšanjem. Preberite prosim tole trditev:
“Debel-a sem zato ker nisem vsak dan pojedel-la paradajzove juhe!”
Sliši se smešno kajne? Lotite se stvari pri vzrokih prišparali boste pri času in denarju prihranjeno pa vam bo tudi veliko furstracije.