Najdi forum

hitra dieta

Zivjo!

Jst sm cist slucajn pogledala tale post o hitri dieti in mi je bla nekak znana. Moj fotr se je cist vsak let drzi po en teden (ze ene sest let) – ponavad jo zacne tisto sredo po pustu in pol se je pac en teden drzi. Drgac ima skor atletsko postavo, ampak se je enkrat odlocu, da bo mel to dieto tko za preciscevanje telesa. Ponavad shujsa enih 5 kg in ostane na tej tezi ponavad tja do zacetka zime, pol pa se spet kej nazaj zredi (nikoli vec kot teh 5 kg), k pozimi ni tok velik fizicno aktiven. Jst sem jo sam ene parkrat probala tko za vecerjo pojest in mi je bla drgac cist okusna, k mam ful rada zelenjavo. Tko da jst to dieto v taki obliki kot jo moj fotr uporablja, cist odobravam…

lp

Haha … mislim, da sem te ze prej prav razumel – in bi ti se enkrat napisal, da se vgrizni v jezik … solata in meso = locevanje zivil … pojma nimas – to je samo obrok z malo hidrati … in mascobami …

Ves zakaj sem tako proti, med drugim in kaj me razkuri? Ker vi vsi, ki tako zagovarjate to “locevanje” sploh ne stekate – da NICESAR ne locujete!!! Pa tudi, če bi zelenjava vsebovala 0%OH, bi še vedno jedla maščobe in beljakovine neločeno!

A zdaj štekaš?

In 99%, ki vas tukaj zagovarja kaksno “locevanje” ni nikoli doseglo svoje idealne postave, tu pa tam je kdo shujšal, ki pa seveda vedno samo tako btw pove, da je v naslednjih 3 mescih pridobil nazaj 500kg! Ampak drugače je shujšal … Hahaha! Kako bedasto.

Hahaha …

Daj preberi se enkrat kar ti je Oliver malo prej napisal.

In lahko bi tudi stekala, da tisto kar napisem ni namenjeno samo tebi ampak tudi drugim …

V svojem prepricanju vztrajaj samo tako dolgo, dokler imas argumente – ko ti jih zmanjka, menjaj prepricanje (namesto, da religiozno vztrajas pri svojem).

Do diete (nacina prehranjevanja) prides tako, da prvo spoznaš kaj in koliko tvoje telo potrebuje in kako se odziva na določena živila.

Potem si jo lahko sestaviš sam.

Ene diete, ki bi ustrezala vsem ljudem – NI.

Ma 🙂 to si pa zares dobro ustrelila. Se strinjam s tabo!

Preberi si knjigo “zdravo kombiniranje hrane” in boš videl, da je za kosilo in večerjo meso in zelenjava ali krompir in zelenjava. To je zame ločevanje živil, pa če se ti na trepalnice postaviš.

Še enkrat ti povem, da se v jezik ne bom vgriznila, ker ne jem mesa, lahko se pa ti če imaš tako željo.

Moja opomba se je nanašala predvsem na Oliverja in Jureta, zate pa vem, da si protestiral.

Prebrala si knjigo o ločevanju živil. Kaj naj rečem – očitno se res ne morem kosati s tabo v znanju in izkušnjah 😉

Pravtako o religioznih prepričanjih ne morem razpravljati 🙂 – in očitno je knjiga o ločevanju živil sveta knjiga, ki ima pač svojo množico vernih privržencev.

No, se absolutno strinjam, da ne jesti krompirja skupaj z mesom je ločevanje teh dveh živil 🙂

Nisem rekla, da sem privrženka ločevanja živil. Jst sploh ne ločujem živil ampak jem vse. Ampak hočem samo povedat, da mogoče pa le niso vse diete tako slabe kot je vaše prvo mnenje in ne sprejemate nobene diete in vsako skritizirate (razen ene: veliko gibanja in vsega po malem jest).

Ja, saj mogoče res izgleda tako kot, da vse skritiziramo. Ampak iz izkušenj je razvidno, da res samo ena stvar ZAGOTOVO deluje: to je trening in 5-6 majhnih hranljivih obrokov dnevno, kar res zahteva več discipline, volje in znanja kot pa neka dieta, ki jo dobis in se je samo drzis.

Samo to ne deluje. Tudi, če bi ti dal zdravo dieto na papirju in bi ti rekel tako moraš jesti, ti ne bi uspelo, ker nisi z glavo zraven in, ker ti po določenem času začne vse presedati.

Kruta resnica je ta, da je zivljenski stil tisti, ki dela ljudi debele in ni mozno pricakovati, da bo 1, 2 ali 3 mesece neke diete temu cloveku pomagalo TRAJNO izgubiti odvečne maščobne obloge (teza je prevec splošen izraz, ker je lahko marsikaj). Zredil se je zato, ker se je premalo gibal in nepravilno jedel. Logično temu sledi, da če želi biti normalen, brez odvečnega špeha, mora delati ravno obratno – se dovolj gibati (telovaditi) in pravilno jesti.

Dieta pa ti obljublja samo nek kratkoročen uspeh – v 1 mesecu shujšaš 5kg. Kaj pa naprej? Se pa spet zrediš! Poleg tega je vprašanje tudi, kaj je bilo izgubljenega v teh 5kg? Po vsej verjetnosti velik procent mišic in vode!

“Dieto” so kratkoročne in zato neuspešne. Ne odpravijo ključnega problema: napačnega načina prehranjevanja in premalo telovadbe. Debelost je bolezen – lahko se zdravi simptome, lahko se pa zdravi vzroke. Tu je poanta kritiziranja.

J00re, imaš popolnoma prav. Ampak teh stvari privržencem (ali bolje privrženkam)hitrih diet ne boš mogel nikoli dopovedati. Ker gre za stil (aktivnega) življenja, za način prehranjevanja, ki lahko vzdrži za celo življenje… Preštevanje kalorij, ločevanje živil, odpovedovanje živilom,…, te stvari so pa prehude, da bi vzdržale na daljši rok. Ampak človek mora to pač sam spoznati. In premakniti stvari v svoji glavi – sam !

New Report

Close