Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Histero-laparoskopija

Histero-laparoskopija

Pozdravljene!

Vidim, da ste mnoge že dale kar nekaj skozi v želji po otročku!
Vse kaže, da se po tej poti odpravljam tudi sama!

Prosila bi vas, da mi poveste kaj več histeroskopiji in laparoskopiji!

A je potrebno ostati v bolnici?
A so kakšne posebne predpriprave (npr. ali te obrijeo in podobno…)?
Kdaj po teh postpkih se lahko zanosi?

Saj vem, da bi to lahko vprašala dr. Pušenjaka, vendar bi rada odgovore tistih, ki so to že dale skozi!

Hvala za odgovore in veliko otročkov!!!

V Lj ostanes v bolnici 3 dni, 10 dni bolniskega staleza. Drugod odvisno od bolnice do bolnice.
NAredijo ti splosne teste (kri, voda, EKG), ginekoloski rpegled, podpises kup izjav, dajo ti odvajalo in pobrijejo te. Posega ne cutis, ker je splosna narkoza.
Meni je moja ginekologinja svetovala, da vsaj en emsec ne dvigujem stvari in naj se izogibam “zenskih poslov” v hisi, da se prepona, skozi aktere anredijo luknjice, dobro in pravilno zaraste.
Odvisno od diagnoze – nekatere lahko takoj zanosijo, nekaterim nam pa se ni uspelo.
Srecno!

Hoj, Ana!

Poglej z iskalnikom po temu forumu. Full veliko je bilo napisano o obeh posegih, ki jih navajaš. Do potankosti boš spoznala oba. Pobrskaj! Vprašanje, če bo katera od punc še enkrat podrobno pisala o teh postopkih, ker je bilo res že ogromno napisanega.

Veliko sreče in glavo pokonci!

LP, Taja

Ana, nikar se ne boj.

Meni so omenjeni preiskavi delali prejsni ponedeljek v Celju. Izgledalo pa je takole:
– sprejem v bolnico in ginekoloski pregled + UZ,
– podpises kup izjav (zaradi nerkoze,…),
– dobis odvajalo (ali tablete ali sirup ali svecke, odvisno), ta dan dobis samo juho za kosilo in ne jes nic drugega,
– naslednje jutro te po tusiranju obrijejo, nato spet tusiranje, obleces posebno haljo in v sobi cakas na operacijo (meni so jo delali po 12.00 uri),
– iz nerkoze se zbudis hitro po operaciji, dobis nekaj proti bolecinam, za jesti pa se vedno nic,
– naslednje jutro dobis jesti in potem si vsega resen.

Meni so naredili tri luknjice na trebuhu, katere imas “zaflajstrane” in ti jih se isti dan po operaciji zvecer sestre odlepijo, te umijejo (kar v sobi) in nalepijo sveze, potem pa ti jih vec ne menjajo. Teden po operaciji gres k svojemu splosnemu zdravniku, ki ti odstrani sive. V bolnici sem bila od nedelje (sprejem) do cetrtka, v bolniski pa sem dva tedna. Zdravnik pa ti svetuje da se en mesec izogibas tezjim opravilom. Kar se tice zanositve je pa tako, da lahko zanosis ze v naslednjem ciklusu (odvisno od posega in diagnoze).

Tako, brez skrbi in veliko srece ti zelim.

Mateja

Mateja!
Koliko dni po prvem dnevu M te operirajo?
Jaz sem imela laparo leta ’98, zdaj pa me septembra čaka oboje, vendar se ne morem spomniti, kdaj po M sem morala iti noter.
Poklicati moram prvi dan M v avgustu, pa bi približno rada vedela, kdaj me ne bo v službi.

Hvala!

Tašika

Tašika!

Mene so rezali osmi dan ciklusa, a sem se malo krvavela. Operirali so vseeno, ker krvavitev ni bila tako mocna, sicer pa dobis datum takoj po koncani M (odvisno, kako dolga je pri tebi) in se pred ovulacijo.

Vse dobro!

Mateja

Mateja, hvala lepa za informacijo!
M naj bi dobila konec avgusta, ali začetek septembra – tako lahko povem v službi, da me septembra nekaj časa ne bo.

Pozdrav,
Tašika

New Report

Close