Histaminska intoleranca?
Spoštovani!
Sumim, da imam intoleranco na histamin. Že dlje časa opažam, da po zaužitju vina (predvsem rdečega, pa tudi belega) ali pa vinskega kisa dobim na obrazu in po rokah (v nekaj urah po zaužitju) rdeč in pekoč ekcem, ki izgine tam v enem tednu. Zdravnik (dermatolog) me ni dal na preiskave in mi ni postavil nobene konkretne diagnoze, predpisal mi je le kremo Locoidon. Do zaključka, da imam histaminsko intoleranco, sem prišla sama na podlagi samoopazovanja.
Poskušam se izogibati hrani, ki mi škoduje, včasih pa se zgodi, da pozabim in pojem npr. solato s kisom. To se mi je ponovno zgodilo včeraj in danes zjutraj sem se zbudila z ekcemom na obrazu. Ali lahko uporabljam Locoidon v primeru histaminske intolerance? Bojim se, da se mi bo koža na obrazu stanjšala – čeprav mazilo uporabljam, ko je res sila in ga mažem zelo natanko in previdno.
Hvala za pomoč.
Pozdrav!
Kar nekaj stvari ni jasnih in logičnih.
Če bi bila histaminska intoleranca, bi bil izpuščaj tudi na drugih delih, ne samo na obrazu.
Locodion je le za nekaj dni, drugače začne tanjšati kožo.
Zelo natančno spremljanje in povezovanje vas lahko poveže z razjasnitvijo problema.
Lp
Pozdravljeni,
v začetku leta so mi na Golniku ugotovili da imam znižano koncentracijo diamino oksidaze (8 HDU/ml). Zanima pa me sledeče, ker sem noseča sem hodila na različna predavanja, med njimi je bilo tudi predavanje o epiduralni. Gospa, ki je to predavala je omenila, da morajo osebe ki so alergiki in histaminiki preden prejmejo epiduralno o tem obvestiti babico ali koga drugega pri porodu, saj je v analgetiku, tudi nekaj histamina. Sedaj pa sem v dvomih ali se v primeru hudih bolečin odločiti za epiduralno ali ne?
Hvala za odgovor!
Pozdrav!
Histaminska intoleranca in poz. reakcija na histamin ob testiranju ni isto. Vsi imamo poz. test na histamin, kar služi opredelitvi primerjave pri testiranju.
Torej je pomembno za kaj gre, o tem se pomenite z alergologom in seveda potem tudi z anestezistom.
Lp