Najdi forum

Ne vem, če to sodi sem, pa vseeno:
Kupujem DVD “hišni kino”, pa bi rabim malo pomoči, na kaj moram biti pazljiva. Iščem pa bolj poceni varianto – tja od 150.000 SIT. Gre se mi predvsem za dober zvok. Ker sem totalni laik, me zanima, zakaj se omenja predvajalnik in receiver posebej. Čemu sploh služi receiver in ali ni vedno zraven (združeno v eno “škatlo”)?
Kam naj grem pogledat? Kaj naj vprašam? Veste za kakšno akcijo?
Malo sem brskala po internetu in v oči mi je padel Pioneer DCS-313. Imate kakšne izkušnje??
Me morda lahko usmerite na kakšen drug forum?

Poceni varianta je 50.000 SIT – Neckermann.

Mi tudi kupujemo DVD + reciver + zvočnike. Sicer ima zadevo pod kontrolo mož. Ampak sva bila zadnjič skupaj v BOFu in naletela na enega super prodajalca, ki nama je vse razložil, pa še reciver rezerviral, pa dal vizitko, če bi imele še kakšno vprašanje.
Mislim, da mu je ime Mitja, piše pa se nekaj na B (Bencak?)
Skratka BOF v LJ, ampak moraš naleteti na tapravega prodajalca, ker eni so čisti poden.

Hvala, Silvy!!
Res mi je kar malo muka iti v trgovino, kjer naletiš na prodajalca, ki nima pojma, ali pa na takšnega, ki tvoje neznanje izkoristi in te na****ne do konca.

Pri nas imamo nek JVC-jev model (star cca. 1,5 leta,) in takrat je stal cca. 190.000 tolarjev. Zdaj so verjetno ze cenejsi. Dizajn je super, kvaliteta zvoka tudi. Tele mini sistemi so super za manjsa stanovanja (nasa dnevna soba je velika cca. 20 kvadratov). So nam pa takrat v Big Bangu razlagali, da je boljsi tak sistem, ki ima aktivni subwoofer. Ta nas ga ima, medtem ko ga Sonyjevi, Aiwini in se nekateri modeli v tem cenovnem okviru niso imeli. Poleg DVD-jev lahko poslusas tudi radio, CD-je, ima DTS…

Jaz ne bi preveč pametovala, ker se na zadeve ne spoznam ne vem kako dobro, vem le, da moraš biti pozorna, da ti podpira čim več formatov (se pravi tudi formate, ki jih potegneš z interneta), saj so originalni DVD-ji zelo dragi.

Pa uspešen nakup!

Živjo, draga dama za hišni kino “slika+prostorski zvok”

zvok=5.1 ; in bogatejše 7.1 kanalno dekodiranje stereo signala, kar pomeni 5.1 5 zvočnikov ( predvajajo srednje in visoke tone ) + 1 bas zvočnik ( ki predvaj nizke tone, postavitev spredaj (Levo in Desno) zadaj (L in D) in spredaj na sredini 5 zvočnikov + 1 na tleh (bas zvočnik) = 5.1; 7.1 spredaj LD, zadaj LD, ob strani LD, spredaj, bas zvočnik.

slika=v tvojem primeru najbrž TV rabiš še signal… kablska, videorekorder, DVD,….

Za to da ti bo pa iz teh zvočnikov kaj igralo pa potrebuješ ojačevalec !!! 5.1 kanalni ali 7.1

ojačevalec+predvajalnik radio postaj (tuner) = RECEIVER

OK,
Zadeva ni preprosta, če želiš imeti sistem za nizko ceno z
dobrim zvokom,
ZAKAJ ?
1. Poceni sistemi ( do 100.000- 160.000 SIT), ki vsebujejo integrirani receiver, DVD predvajalnik, radio sprejemnik in zvočnike imajo skoraj praviloma totalno ZANIČ ZVOČNIKE, pa naj bo to komplet 5-ih zvočnikov in dodaten woofer ali pa samo zvočniki brez woofer-ja
2. BOLJŠI SISTEM lahko sestaviš iz ločenega nakupa, ki je seveda precej, ali pa tudi ne DRAŽJI,
KAKO ?
Ločeno kupiš receiver, ki ima po možnosti dodaten AV vhod, da na njega lahko priključiš videorekorder, naj ima Dolby Digital in Dolby surround 5.1, ki sta glavna standarda, če je v njem vgrajen še DVD, še bolje, moč mora biti min 5x60W ( glasbene moči), ko imaš receiver, DVD, radijski tuner, ti ostanejo še
ZVOČNIKI; tu posveti malo več pozornosti, ker za relativno malo denarja lahko dobiš super zvočnike, le da niso zveneče blagovne znamke, ki pa ni nujno, da jih dobiš pri naših super trgovcih BING BANG- BOF tipa ,
priporočal bi ti npr zvočnike JM LAB ( Chorus 705, jih bom kupoval zase, pa sem na tem področju doma,…), ki jih ima ( uvaža) svetovno znani Kuzma, ki je davno nazaj naredil super kvalitetni gramofon, po katerem je zaslovel,
drugače pa je seveda super audio strokovnjak, na tako kot trgovčiči po omenjenih trgovskih centrih, ki z redkimi izjamami nimajo pojma, kaj prodajajo, kaj šele da bi ti kvalitetno svetovali

Ne bi ti govoril o tem, da če imate ADSL ali kabelski modem doma, da daš PC z video kartico k televiziji, pa boste igrali igrice,… v PRAVEM SURROUND ZVOKU

Ko boš šla kupovat, imej sabo na kosu papirja narisan tloris prostora, kamor misliš sistem postavit, seveda z vrisanim pohištvom in okni/vrati,
da boš dobila ( kupila) dovolj dolge kable, prave konzole za pritrditev na steno/strop ( ali stojala), …, drugače boš morala tja hodit parkrat,… vsakič bolj slabe volje

še www stran kuzme
http://www.kuzma.net/
http://www.jmlab.com
( nisem niti v sorodu z njim, poznam ga tudi ne, procente tudi ne bom dobil,…)

Veliko užitkov,…

Najlepša hvala!! Zdaj se mi bodo počasi začele jasniti zadeve. Mogoče bi bilo bolje, če bi še malo počakala, se v tem času še kaj naučila in kaj tolarčkov prišparala :-))

… nimam kaj dodati. Na pol strani ti je razložil več, kot ve o surroundu velika večina trgovcev.

Morda bi dodal le to, da je ločen sistem vendarle občutno dražji. Vsaj takrat je bil, ko sem jaz nabavljal prvi surround (8 let nazaj).

Sedaj bo pa čas, da se zadeve nekoliko posodobijo. Frenk, hvala za idejo glede zvočnikov!

Aja, morda še tole. Kot je bilo že zapisano, je fino, da ima SUB svoj ojačevalec (aktivni SUB), da se zaradi butanja ne sesede cel napajalni del ojačevalca. Velja predvsem za poceni modele, kjer jim je ravno SUB rak rana. Pri nakupu SUBa je potrebno gledati na volumen. Če ti bo kdo ponujal SUB velikosti 20x20x20 cm in trdil, da producira zvok dol do 20Hz, pojdi raje vstran. Pa ne zgolj zato, ker je SUB zanič (kar je jasno), ampak, ker očitno trgovec nima pojma. Ali pa te hoče krepko napetnajstiti, kar je še slabše.

lp
mačkon

Res, da se ne spoznam najbolje na te reči, bi pa dodal, da najprej “preveri” živce tvojih sosedov, če si v bloku ali strnjenem hišnem naselju. Takole na oko, 5x 60 W, pa če boste kupil kakšno DVD zgoščenko z “burnimi” efekti, bodo tisti SUBbasi potovali po stenah, ko da je potres. Pa še to če imaš manjše stanovanje oz sobo, ki je že vsa polna krame, boste DVD domači kino kupili le zato da ga boste imeli, efekta pravega pa ne bo.
Pa še to, česar ti strokovnjaki niso povedali, DVD ji, tako zgoščenke kot playerji so izdelani za določeno regijo, tako da ponavadi dobiš regijo št 2 (Evropa), da pa se seveda pri določenih DVD enotah stvar odkleniti, tako da ni problema pri nakupu DVD zgoščenk.
Še nekaj o prispevku Tine16. Če hočeš AC3 ali DTS zvok in MPEG2 sliko torej prave DVD zgoščenke, pozabi na IE, če pa hočeš z IE MP3 pa MPEG4 (DIVx) potem pa ne rabiš vse te drage krame.

Meni se pravzaprav ne gre za to, da bi doma “nabijali” do konca (smo v hiši). Kvaliteta zvoka ni nujno glasnost do fula – no, včasih si bomo že malo privoščili 😉
Je pa vsak komentar dobrodošel!! :-))

Še na nekaj sem se spomnila – imamo digitalno kamero Sony. Moram biti na kaj pazljiva tudi v tej povezavi??

Poleg tega, če ne misliš kupovat DVD-jev, ki se mi zdijo odločno predragi (sploh če nisi fanatik na njih), si jih lahko zelop poceni sposodiš v videotekah ali videomatih. Sicer boš morala za film na Dvd-ju, ki se pravkar vrti v kinu počakat kak mesec ali dva (izjemoma tudi več) ampak meni se to niti ne zdi pomembno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz se bom ravno danes odpravil v trgovino na bližnji ogled domačega kina Pioneer DCS-313. Upam, da ga bom našel v kakšni trgovini.
http://www.avdion.com/shopping/product_details.php?id=1307

Kakšen komentar?? Mu kaj manjka? Meni so rekli, da imajo Pioneerji dober zvok.

Pioneer;
je ena izmed blagovnih znamk,
ki niso drage ( ne spada med zveneče,…)
Pojdi k Primaline, ki je uvoznik,
poleg Mercator cantra v Šiški,
http://www.primaline.si
komplet katalog v slovenščini z nasveti:
http://www.pioneer-eur.com/eur/download.jsp?dir=%2Ffiles%2Fbrochures%2F01_HE_FULL&filename=01_HE_P1_SLO.PDF&method=inline

Frenk napisal:

> Pioneer;
> je ena izmed blagovnih znamk,
> ki niso drage ( ne spada med zveneče,…)

Katere pa v tem cenovnem razredu spadajo med zvečene?
Oz. kaj je najboljši nakup za ta denar???

Spoštovani/a tt glede kamere, je pa tako, povečini imajo ojačevalci določeno št video in S-video vhodov in izhodov, nekateri celo SCART. Vendar je tako da ojačevalec s temi signali nič ne dela, in je mišljen le kot razdelilec/distributor ali zbirna enota vseh signalov avdio in video.
Npr. sedaj imaš TV in video povezan direktno preko scarta, vkolikor imaš video izhod na TV pa tudi na videorekorderju ju oba povežeš na ojačevalec in potem tam kontroliraš kaj bo vhod in kaj izhod. Morda še to, če imaš DV kamero, potem jo lahko uporabljaš preko IEEE1394 izhoda z računalnikom ali DV karticami ali pa navadnega (analognega)s-videa , če ga kamera premore, saj imajo ponavadi le (analogni)video-in.
kaj kupiti je težko reči, še posebej če nisi tako strogo usmerjena, in boste imeli omenjeno napravo za občasno razvedrilo.
jaz sem do sedaj vse kupil(kar sem; dvd-ja še nimam) po komponentah in mi ni žal. malo veselja in intuziazma pa more človk met.
torej če hočeš kakovost in pa večno aktualnost in nadgradljivost/zamneljivost kupi po komponentah, če pa te to ne interesira, kupi kar ti je tudi vizualno všeč. Mislim da je Pioneer dobra izbira, pazi se le raznih Mustekov, Yukav, Yamakaw ipd zade, ki so blazno počen, pa še bolj zanič!

tt:
kater denar;
za vse skupaj
1. pod 120.000
2. pod 160.000
3. pod 250.000,….

sicer pa,
osebno menim,
da če že enkrat kupuješ, kupi nekaj srednjega,
cca skupaj za:
– cca 70-120.000 SIT za receiver z 4 AV vhodi, vsemi standardi,…)
– 45.000 DVD region free – Pioneer, ki ja najboljši med DVD-ji
– boljši zvočniki z kvalitetnimi kabli ( 5+ woofer) za 110.000-140.000)

tako ali tako daje “skoraj” isto ceno za plačevanje po 12-24 obrokov,
tako da nekaj od stvari lahko kupiš na obroke, nekaj pa z gotovino,…
a to je že stvar osebne filozofije okoli financ,…

New Report

Close