Hišni alarm
Na že obstoječi objekt tudi ni problem zmontirati alarm,…predlagam pa IR senzorje, evo primer.
a) notranji infrardeči senzorji premika
So najbolj razširjen način za zaščito prostorov. Senzor uporablja infrardečo energijo. Signal, ki sproži alarm, je sprememba temperature znotraj žarka pokritja. Pri senzorjih je potrebno posebno pozornost posvetiti uporabljenemu infrardečemu elementu, neobčutljivosti senzorja na zunanje motnje (mobiteli, oddajniki,…) temperaturni kompenzaciji (sposobnost senzorja, da se prilagodi višanju temperature v prostoru in vseeno ohrani zaznavanje), možnosti prilagajanja polja pokritja z menjavo leč, digitalni obdelavi signala, ki zagotavlja stabilnost in zanesljivost delovanja, sabotažni zaščiti senzorja, ki preprečuje nepooblaščeno odpiranje. Infrardeči senzorji se razlikujejo glede na način vgradnje in polje zaznavanja. Polje pokritja senzorjev se razlikujo glede na uporabljeno lečo in vrsto IR elementa.
b) notranji senzorji premika dvojne tehnologije
Velikokrat je pri zahtevnejših aplikacijah zahtevana večja zanesljivost delovanja. V tem primeru se uporabljajo senzorji dvojne tehnologije – en senzor združuje v sebi dva elementa – infrardečega in mikrovalovnega. Za proženje alarma v tem primeru potrebujemo signal z obeh senzorjev – infrardeči zazna spremembo temperature, mikrovalovni pa vstop objekta v polje varovanja. Velika prednost senzorjev dvojne tehnologije je tudi možnost uporabe »antimasking« tehnologije. Senzor sproži alarm v primeru prekrivanja senzorja, ne glede na to, ali je sistem vključen ali ne. Funkcija je primerna zlasti v javnih prostorih, nakupovalnih centrih, bankah, kjer je enostaven dostop do senzorjev.
Ja sej imas locene particije, tako lahko vklopis vse senzorje ali pa samo dolocene, ki se npr. nahajajo samo v spodnjem nadstropju,…
Ce zelis prenos iz alarmne centrale se na gsm, dodajo se to (samo so kar drage, zelo veliko strank se je odlocilo za notranje in zunanje sirene), ki kar dobro sluzijo svojim namenom.
Minilo je ze kaksno leto, ko ne montiram vec alarmnih sistemov, ce pa zelite izvedeti cene itd., pa me lahko kontaktirate na mail [email protected], da se pozanimam pri bivsem sodelavcu in na podlagi Vasih zelja seveda, za priblizni predracun. (Je pa zagotovo ceneje, kot ce Vam montirajo podjetja), iz lastnih izkusenj.
Pametno je omeniti monterju, da imate zival, ce jo imate (kuza, muca,itd), ker potem v senzorje v tisti prostorih v katerih je zival, namesti druge lece.
Slavo………………….. [email protected]
Pozdravljeni,
zanima me, če kdo ve, kako lahko najbolje izrabimo funkcionalnost alarmne naprave, ki jo imamo, če ne želimo biti vezani na varnostno službo? Recimo, da ko dobimo obevstilo o alarmu, da ne piskajo sirene ali pa da ne pride takoj varnostna služba. Včasih se lahko človek sam odloči, kaj bo naredil, če dobi obvestilo o alarmu.
Mimogrede – bili smo že priklopljeni na varnostno službo in me je blazno motilo, ker smo v pogodbo morali zapisati tel. številko, na katero si želel biti obveščen o alarmnem dogodku. Vmes smo zamenjali operaterja in smo morali prositi var. službo, naj nam v pogodbi popravi številke za obveščanje in če smo npr. med dopustom hoteli, da obvestilo pride na kakšno drugo številko (ker sigurno med dopustom ne boš sam tekel v hišo pogledati, kaj se dogaja, ampak boš obveščanje preusmeril na koga drugega, ki je bližje), smo spet morali to ‘pogodbeno urejati’. Uglavnem, to bi morali urejati na kakšen drug način… Ali ima to kdo kako drugače urejeno?
Luna
Luna 4e ne vem na katero varnostno službi si bila priklopljena,ampak se mi zdi logično, če si želela biti obveščena o alarmu, da si posredovala svojo tel. številko. Je pa razlika v obveščanju: ali želiš biti obveščena takoj ob sproženem alarmu ( takrat se lahko odločiš za intervencijo ali, da boš stanje na objektu preverila sama ali kdo od sosedov) ali kasneje po opravljeni intervenciji (telefonsko ali pisno).
Glede spremembe tel. št. pri nas podaš samo ustno (odvisno od objekta) ali pisno spremembo (e-mail,fax) tudi v času dopustov lahko posreduješ drugo telefonsko za obveščanje v primeru alarma. Nekateri se tudi odločijo in v času dopustov predajo ključ varnostni službi (intervent pride na objekt prevzame ključ, se oba podpišeta na listino o prevzemu ključa in se ključ vrne na določen datum), da lahko ob sproženem alarmu intervent vstopi v objekt in preveri prostor kjer je bil sprožen alarm ali, da opravi kakšen obhod po naročilu stranke.
Meni se zdi vseeno smiselno, da si v času dopusta brez skrbi. Če se sproži alarm je intervencija takoj na poti, če imaš za obveščanje samo soseda ali sorodnika, kdo pa ti zagotavlja, da bodo oni res vedno takrat doma, ko bo pri tebi kaj narobe-varnostna služba pa ti je 24ur/dan na razpolago.
Glede varnostnih služb sicer nimam pripomb, se mi pa zdi super, da lahko sam nadzoruješ dom.
Storitve, ki omogočajo, da sam nadzoruješ dom oz. to med dopustom prepustiš staršem, drugim sorodnikom ali sosedu, se mi zdijo res super. Vsaj jaz, sem vedno 100%, da mi bodo sporočili če bo kaj narobe in tudi primerno ukrepali, tako da sem lahko brez srkbi.
Pred kratim sem iskala alarme in po naključju odkrila super ponudbo na shop.priklopi.si, kjer sem alarm nato tudi kupila, saj so mi prijazno ponudili pomoč in svetovanje pri izbiri ustreznega alarma za moj primer, po presenetljivo ugodni ceni. Sem mislila, da bom morala za to mojo odločitev (namestiti alarm) plačati kar nekaj več. Jih sigurno priporočam, če še kdo išče alarm 😀
Ponujajo pa tudi storitev obveščanja, (www.priklopi.si) ki jo zdaj tudi sama uporabljam (možnost je tudi intervencija varnostne službe, če se za to odločiš). Obveščen si o čemerkoli hočeš, na gsm in mail. Imaš uporabniški račun, na katerem vse nastavljaš popolnoma sam, lahko tudi sredi noči 😀 res super zadeva. Nisem vedela, da je kaj takega sploh mogoče in da je tako uporabno.
Lp,
Kristina
če koga zanima https://www.facebook.com/protectvarovanje