Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? hiša hospic v LJ

hiša hospic v LJ

Pozdravljeni!

Zanima me ali ima kdo izmed vas kakšne izkušnje, informacije o oskrbi in nastanitvi v hiši hospic v LJ?
Imamo zelo bolno taščo, ki je sicer v oskrbi Doma za ostarele, sicer zelo daleč iz LJ. Med drugim jih v domu obiskujejo tudi Hospicove prostovoljke, ki so jo zdaj pripravile do tega, da si je zaželela bivanja v LJ, ker je baje to oh in sploh, popolnoma se posvetijo bolnim, nikoli niso sami in imajo precej boljšo oskrbo kot v Domu.

Na internetu se ne najde kaj dosti, predvsem pa me zanima kakšno imajo zdravstveno oskrbo, tašča potrebuje redno fizioterapijo in predvsem močno protibolečinsko terapijo.
Ima sicer napredovalo bolezen, vendar vsaj trenutno ne izgleda, da je konec blizu. Pomoč pa rabi konstantno, saj je nepokretna zaradi napredovale bolezni.

V glavnem, obljubljajo ji super oskrbo, mene pa bolj skrbi, ker bo tako daleč od nas in se bomo videli le redko. Kaj pa če ugotovi, da to ni kar so obljubljali? Vpršanje kdaj bo dobila sobo v Domu, kjer je zdaj….. Ehhhhh

No, kakršnekoli info bom zelo vesela.

lp

Pozdravljena,

ta težava je identična moji z nekaj razlike. Nismo tako oddaljeni od LJ, no vseeno 120 km v eno smer, in doma imamo podjetje tako da smo glede časa bolj svobodni.

Tudi moja tašča si je po nasvetu prostovoljk namislila, da želi v Hospic hišo, kljub temu, da ravno tja še ne sodi.

Nekja informacij, ki se jih dobila: oskrbnina je okoli 900€ mesečno, je čakalna doba, sprejemajo bolnike v terminalni fazi (max. 6 mesecev življenja). V kolikor gre bolniku dobro ga napotijo nazaj ven iz hiše.

Upam, da boste uredili tako, da bo v zadovoljstvo vseh.

lp

New Report

Close