Najdi forum

hiša brez strehe

Z možem si želiva hišo brez običajne strehe. zanima me ali ima kdo izkušnje z tako hišo.

mi smo hišo podeskali, nato položili agepan plošče, nato pa nanje položili ploščice in armirali lepilo s fasadno mrežico. streha je dvokapnica. zgleda zanimivo, moderno.

kako pa se obnese-kurjava………..

Kako to mislite: hiša brez strehe. Vsaka hiša mora imeti streho, sicer je odprt bazen. Ločijo se pa dvokapna, enokapna, ravna streha, polkrožna in še kakšna.
Kakšno sta torej mislila?

Ravna streha, mislila sem brez klasične sstrehe

mi živimo v hiši brez strehe, ki je kot ena piramida, vendar seveda z okni. je pa zelo težko dobiti takšno dovoljenje, no, mi imamo to srečo, da živimo precej na samem, drugače nam ga zagotovo ne bi izdali.

Saj niste v Grčiji!!!!
Glede na lego Slovenije taka streha ne pride v poštev! Kaj komplicirate tam kjer ni treba. Če bi se take strehe ( ravne) obnesle, verjemi mi da bi bilo nekaj podobnega kot v Bejrutu!Naši starci niso bili glupi.

Menim da imaš končanega nekaj več kot srednjo šolo-razmišljaj pametno!V alpskem svetu(gorenjska) niso zastonj strehe z višjim naklonom.
Pa še nekaj, pri ravni strehi slej ko prej nekaj zamaka!
lp

Cveto,

s takimi komentarji lahko nam prizaneseš. Tvoj odgovor niti malo ni strokoven izraža pa t.i. “zaplankanost”.

Ravne strehe so lahko zelo lepe.. v Sloveniji gradnja hiš z ravnimi stehami narašča bilo bi jih še več ampak prstorske uredbe jih ne dovoljujejo. Vendar

Efeme- še enkrat! Topla voda je odkrita!!!!!
Grem stavit da imaš nad glavo dvokapnico???
lp

kaj se toliko sekiraš, enokapno in dvokapno streho je možno “skrit” za atiko in objekt je zunaj viden kao z ravno streho.
stvar okusa je recimo starejša dvokapnica z dogradnjo “stolpa”-objekta z horizontalno zaključenimi stenami, za katerimi se skriva poglobljena streha z min. naklonom.

New Report

Close