Hiša
Atrijske hiške so luštne, samo, ker je osrednji prostor ponavadi zelo velik, tarnajo ljudje (jih poznam več), da ogromno zapravijo za ogrevanje.
Meni so všeč montažne hiške. Če si iz Ljubljane, si jih greš lahko ogledati blizu Ministrstva za obrambo. Stojijo tri, lahko pa si nabereš goro reklamnega materiala. Lahko ti prodajo tudi samo načrt, če hočeta zidati sama. Se mi zdi, da so načrti izdelani dokaj natančno, izraba prostora je velika,…
Pa srečno!
Kaj je atrijska hiša? Joj ojoj!! Kakšni odgovori. Dejte ljudje no, če ne veste kaj je atrijska hiša, pol ne pište neumnosti, pa nč slabga ne mislm.
Atrijska hiša nima veze, da mora biti ravno pritlična, lahko ima seveda tudi nadstropje ali dva… Atrij je zagrajen zunanji prostor (lahko vrt), z visoko ograjo najmanj 2,0 m, da se ne vidi s ceste ali pločnika, če je atrij ob cesti. dnevna soba je lahko tudi majhna, stvar okusa seveda, kar ne pomeni, če je pa atrijska hiša, je pa velika dnevna soba. Dejte, no!
LP, ing. grad.
Hvala vsem skupaj.
Vceraj sem bila pri arhitektu in mi je lepo razložil kaj in kako. Hiška naj bi bila podkletena in imela naj bi mansardo. Toliko za enkrat.
V obliki črke L pa mi jo ne pustijo postaviti:(
-dp- kaksno hiso zidata z ženo? Kaj pa razporeditev prostorov in kam bosta postavila garažo?
Meni sedaj dela največji problem garaža, ker nekako ne gre v načrt:)
Lep pozdrav in hvala za vse informacije. Sony
Zidava, oziroma sva jo, ker že pohištvo not nosiva, povsem pritlično hišo, brez kleti in mansarde (nič stopnic) z veliko napol pokrito teraso teraso, ki je preko večjih balkonskih vrat povezana z dnevno sobo, katera je največji prostor v hiši, saj se nadaljuje v jedilnico in kuhinjo. Hiša je v L, prav tako pa znotraj hiše manjši L predstavlja osrednji prostor (dnevna soba+jedilnica+kuhinja). Streha je večkapnica (nič čopov). Garaže nimamo v sklopu hiše. Imamo pač dovolj prostora za pomožen objekt kjer bo garaža. Marsikdo je mnenja, da je garaža v sklopu hiše luksuz. Ne vem. Vidim pa da je čedalje več hiš brez garaž.